Вся нерухомість > Новини > У Києві з'явиться новий житловий район
↑ До списку новин

У Києві з'явиться новий житловий район

24 травня 2013

Найближчим часом столична містобудівна рада планує розгляд проекту детального плану забудови території (ДПТ) - багатофункціонального житлового району на землях державного підприємства "Науково-дослідний виробничий агрокомбінат "Пуща-Водиця", що прилягають до вулиці Маршала Гречка і проспекту Правди в Подільському районі Києва. Про це "Хрещатику" повідомили у Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

За інформацією профільного Департаменту, містобудівну документацію щодо нового житлового району планується розглянути після отримання висновків відповідних інстанцій.

Як пояснив "Хрещатику" перший заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Андрій Куделін, розвитком Генплану столиці на території агрокомбінату "Пуща-Водиця" передбачений значний обсяг житлового будівництва. "Враховуючи опрацювання Генерального плану, Київ отримує черговий містобудівний документ, на підставі якого будуть видаватися містобудівні умови і обмеження для окремих об'єктів будівництва на цій території. Передбачена система громадського міського транспорту та продовження Печерсько-Сирецької лінії метро з будівництвом трьох додаткових станцій і депо, що дозволить максимально наблизити жителів периферійної частини міста до центру", - зазначив він.

Також, за словами пана Куделіна, цей проект має стати одним з найголовніших майданчиків масового житлового будівництва (крім Теремків). "У нас інших майданчиків немає, і в рамках Генерального плану з будівництвом більшої кількості житла і пошуку майданчиків на правому березі, це повністю вкладається в загальну концепцію розміщення житла на правому і збільшення робочих місць на лівому березі для того, щоб уникнути дисбалансу між правим і лівим берегом", - відзначив посадовець.

Нагадаємо, що громадські слухання щодо цього проекту проводились з 13 квітня до 13 травня 2013 року. ДПТ розробляється відповідно до Рішення Київської міської ради від 25.12.2012 року № 714/899.

Після затвердження, ДПТ є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, відведення земельних ділянок, будівництво та благоустрій територій, прокладання інженерних мереж тощо. Як вказують в КМДА, основна мета проекту - створення передумов для формування в процесі забудови району комфортного середовища проживання мешканців з урахуванням реалізації стратегічної ініціативи "Центр поряд з домом" Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року.

Розробка ДПТ пов’язана, як це передбачено Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності", з деталізацією проектних рішень Генерального плану розвитку міста Києва. Вона спрямована на забезпечення комплексної забудови та інженерного обладнання території району, на створення соціально гарантованого рівня забезпечення мешканців району повним комплексом установ та підприємств обслуговування, місцями постійного зберігання автомобілів, нормативним рівнем озеленення тощо.

Зокрема для досягнення соціально-гарантованого рівня забезпеченості установами та підприємствами обслуговування відповідно до нормативних розрахунків, проектом передбачено розміщення в межах території, охопленої проектуванням, дитячих дошкільних закладів на 2310 місць, дитячих дошкільних закладів, об’єднаних з початковою школою на 2730 місць, загальноосвітніх шкіл на 4860 місць, поліклініки, кабінетів сімейного лікаря, академії танцю та інших закладів художнього виховання дітей, спортивних споруд та майданчиків, а також торгово-розважального центру загальноміського значення, що надаватиме мешканцям району широкий спектр різноманітних послуг тощо.

Одночасно проектом передбачається можливість, в разі потреби, активного використання перших поверхів будинків, розташованих вздовж магістральних вулиць, для розміщення широкого спектру закладів громадського обслуговування.

В планувальній структурі району планується використати принцип вільної забудови з системою перетікаючих внутрішньо-квартальних просторів із затишними дворами і високим рівнем благоустрою та озеленення.

Основні зовнішні транспортні зв’язки району з іншими районами міста здійснюватимуться магістралями загальноміського значення - проспект Правди (в широтному напрямку) та вулиця Маршала Гречка (в меридіональному напрямку).

В перспективі, відповідно до Генерального плану, під територією району передбачається прокласти подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену, що з’єднає його з центром міста. В межах їх пішохідної доступності перебуватиме практично вся житлова забудова району.

Марта Кохан, "Хрещатик"


Топ-оголошення

Продам будинок + ділянка 60 сот
4 кімнати, 79 кв.м, 60 соток, 9 700$, Продам будинок в с. Степанівка, Васильківський район. Земельна ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Степанівка

90 кв.м в елітному новострое клубного типа парк Шевченко
"нагорный", 3 кімнати 90/-/- кв.м 100 000$, 3х комн квартира 90 кв.м в новострое в кращому елітному ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
17 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Карлівський р-н > Карлівка

Сдам 2 ком.квартиру на Даче Ковалевского
Дача Ковалевского ул., 2 комнаты, 60/24/30 кв.м, 4/4, 8 000грн/месяц, 4/4.Дача Ковалевского ...

Квартири > Здам > Одеса > Київський р-н

Продается бывший рынок
Новоорловская ул., 100 000$, Участок и помещения бывшего рынка: торговые здания, административное ...

Інше > Продам > Дніпро > Новокодацький р-н