Вся нерухомість > Новини > Рейтинг найбільш доступного житла Одеси
↑ До списку новин

Рейтинг найбільш доступного житла Одеси

12 липня 2011

Попит на дешеве житло в Одесі перевищує пропозицію. Причиною тому, на думку експертів, - підвищення цін на комунпослуги, продукти, бензин та проїзд у транспорті, тобто в цілому подорожчання рівня життя. «Одинички» і малосімейки до $25 тис. розхапують «на ура». Як розповіла нам ріелтор Алла Тузовська, тенденція до зниження цін на житло триває вже кілька років: «Тільки за останній рік квартири подешевшали на 20%, і поступово ціни впадуть ще на стільки ж».

«Сегодня», користуючись вибіркою дешевого житла, складеного для нас сайтом безкоштовних оголошень Slando, підготувала свій рейтинг найбільш доступного житла в Одесі. Ареал дешевих "одиничок" широкий - Черемушки, Ленселище, Бугаївка, Слобідка, Молдаванка і селище Котовського. Як правило, низька ціна тут виправдовується сумнівною якістю старого фонду, а в останньому районі - віддаленістю від міста.

При цьому, стверджують ріелтори, клієнти вже готові заселитися в будь-який район, аби житло було окремим. «Якщо раніше «одинички » часто брали під офіси або для здачі в оренду, то зараз купують для себе, або щоб відселити бабусь-дідусів», - розповіла нам ріелтор Олена Воронкова. Найгарячішою пропозицією в нашому рейтингу є квартира на пр. Добровольського площею 20 кв. м у 6-поверховому будинку. Господарі просять за житло всього... $8 тис., при цьому переконуючи, що квартира - в хорошому стані. У список найдешевших потрапила і гостинка в новобудові на вул. Висоцького (селище Котовського). Квартира площею 30 кв. м з двома лоджіями в новому цегляному будинку, з усіма комунікаціями і парковою зоною біля будинку обійдеться в $15 тис. «Правда, будинок ще не зданий, але повністю готовий. Очікується висока ліквідність від здачі в оренду», - говорить ріелтор Олена.

На вул. Будівельній, що на Бугаївці, можна обзавестися 15-метровою квартирою студійного варіанту за $16 тис. Як запевняють ріелтори, квартира тільки після капремонту. Правда, район не для слабонервних, тому пропозиція попитом не користується.

Цікавий варіант пропонують на вул. Маршала Жукова. «Міні-квартира площею 20 квадратів на першому поверсі п'ятиповерхівки зі студійною кухнею після ремонту. Поблизу розташований супермаркет», - розповіли нам в прес-службі Slando. Потрапила в наш рейтинг і «бельгійка» в самому центрі Одеси, на розі вулиць Толстого і Ніжинської. За високі стелі, бойлер, броньовані двері і відмінний житловий стан потрібно $21 тис. «Єдиний мінус цієї квартири, що кухня суміщена з коридором. Вона більше підійде для здачі в оренду, або для студентів чи одиноких людей», - розповів нам співробітник компанії «Партнер Естейт»Альона. За ту ж ціну можна обзавестися квартирою на вул. Розкидайлівській, площа якої - 21 квадрат.

Лідирують за параметрами «ціна-якість» «одинички» в споруджуваному житловому масиві «Сьоме небо», що біля промринку «7 км». За $24 тис. можна отримати чистеньку квартиру з вбудованою кухнею, ванною, поклеєними шпалерами і облагородженою прибудинковою територією. Перша черга здається вже цього літа. «Я обходив всю Одесу, розглянув всі пропозиції за цю ціну, але краще нічого не знайшов. Подобається, що отримаю все нове і заселюся не в голі стіни, а в цілком готову для життя квартиру», - каже одесит Олександр Назаров. Правда, городян, які не мають особистого авто, розташування цього житла навряд чи влаштує.

«Комуна» за $ 10 тисяч

Ідеальний варіант для студентів чи холостяків - «комуналки» в центрі. За хороше розташування житла і високі стелі ріелтори просять $10 - $ 20 тис. Так, за 20 кв. м на Великій Арнаутській хочуть $18 тис. За $16 тис. можна купити кімнату в «комуні» з трьома сусідами на розі пр. Адміральського та вул. Краснова. З плюсів - 40 кв. м. площі, капремонт і вбудовані меблі. І лише $8 тис. хочуть за 20-метрову кімнату на Тираспольській. Як пояснює ріелтор Наталія Жарук, «комуна» - відмінна перспектива: «Якщо вона на першому поверсі - можна зробити офіс. Пізніше, якщо дозволяють комунікації, її можна відокремити ».

Надія Маркевич, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продам будинок. Вишгородський р-н. с.Лютеж, масив Північний, вул.Вишнева, 20км до Києва. 118/83/15, 2 санвузол роздільний
вул.Вишнева, 3 кімнати, 118 кв.м, 8 соток, 120 000$, Продам будинок. Вишгородський р-н. с.Лютеж, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Лютіж

Семинарская: продам солнечную и теплую квартиру в великолепном районе!
Семинарская ул., 11А, 1 комната, 32/18/6 кв.м, 1/5, 37 000$, Семинарская / Канатная, продам квартиру ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Продам 1 квартиру на ж/м Северный
Липова вул., 18, 1 кімната, 30/18/5,2 кв.м, 2/9, 13 500$, Продам 1к малосемейку на Северном. Липовая, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Самарський р-н

Торговое помещение с витринами в центре
Майдан Незалежності, 492 кв.м, 3 050$/кв.м, Торговое помещение возле пл.Л.Толстого Ул.Антоновича ...

Торговельні приміщення > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Продам 66.37 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 19 КОДАЦЬКА ФОРТЕЦЯ ЖК Патриотика
Позняки, Гмыри ул., 2 комнаты, 67/33/13 кв.м, 6/24, 45 000$, м.Позняки, ЖК Патриотика, ул.Б.Гмыри ж/б ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н