Вся нерухомість > Новини > Право на утеплення зовнішньої стіни є в будь-якому випадку
↑ До списку новин

Право на утеплення зовнішньої стіни є в будь-якому випадку

14 жовтня 2010

«У нас в квартирі відсиріває зовнішня стіна. Ми зверталися в ЖЕК, приходила комісія і зробила висновок, що не треба ставити меблі під зовнішньою стінкою. Але це проблему не вирішує. Ми б все-таки хотіли отримати дозвіл на утеплення зовнішньої стіни і хоча б часткову оплату ремонтних робіт в рахунок майбутньої квартплати. Порадьте, як нам діяти в цій ситуації», - А. Юрченко

Консультує керуючий партнер юркомпанії «Шмаров&Партнери» Євген Шмаров:

«Перш за все, з'ясуйте, внаслідок чого в дійсності, а не за версією ЖЕКу, відбувається промерзання стіни. Наприклад, чи є дефекти в конструкції будинку? Для з'ясування причин відсирівання і надання цим висновкам офіційного статусу, на який можна буде спертися у суді, необхідно провести будівельно-технічне дослідження у сертифікованого фахівця-експерта. У разі якщо з його висновків буде випливати, що відсирівання відбувається з-за будь-яких дефектів у конструкції будинку (поломок, відхилень від проекту), ви отримаєте право вимагати у ЖЕКу виконання ремонтних робіт з усунення недоліків.

При цьому прошу вас не плутати право вимоги проведення ремонтних робіт (які ЖЕК повинен зробити за свій рахунок) з правом на утеплення зовнішніх стін, яке є у вас незалежно від наявності або відсутності дефектів. Отже:

1. Якщо дослідження встановить факт дефекту в конструкції будинку (поломок, відхилень від проекту), ви маєте право вимагати у ЖЕКу проведення відповідних ремонтних робіт. Практика, на жаль, показує, що такі питання можуть вирішуватися тільки в судовому порядку. Добровільно ЖЕКи нічого не роблять. Після того як ви отримаєте рішення суду, що вступило в силу, в ході виконавчого виробництва ви можете спробувати домовитися з ЖЕКом, щоб він утеплив ваші зовнішні стіни, зробивши при цьому знижку на вартість ремонтних робіт, які він повинен був провести на підставі рішення суду.

2. Якщо дослідження не встановить факт дефекту в конструкції будинку, а виявиться, що стіна відволожується через те, що проектанти зробили її надто тонкою для ваших погодних умов, вам необхідно просто звернутися в ЖЕК і отримати згоду на проведення утеплення зовнішньої стіни. Але саме утеплення буде проводитися за ваш рахунок».

Костянтин Ряполов, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Дайберг: великолепный современный дом в новом микрорайоне под Одессой!
Таирова, 3 комнаты, 220 кв.м, 3,2 соток, 245 000$, Ж/м "Дайберг", Розовая / Центральная, продам ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Волинська обл. > Маневицький р-н > Маневичі

Топ-оголошення

Продам 3-хком.кв. пр.Шевченко/Парк Перемоги.
Аркадия, 3 кімнати 120/55/34 кв.м 4/18, 280 000$, Продам 3-хком.кв. пр.Шевченко/Парк Перемоги. 4/18 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

комната =без хозяев=рынок Юность ул.Е.Дашкевича(Курнатовского)
Комсомольський масив, 18 кв.м, 3/9, 3 500грн/місяць, ФОТО НАСТОЯЩ.м.Черниговская 10мин.езды! рынок ...

Кімнати > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продам. Дом 850 м.кв. 20 соток. Победа-6
Перемога-6, 5 і більше кімнат, 850 кв.м, 20 соток, 850 000$, Продам. Дом 850 м.кв. 20 соток. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н