Вся нерухомість > Новини > Перепланування квартир: самовільне або дозволене
↑ До списку новин

Перепланування квартир: самовільне або дозволене

15 вересня 2011

Усі норми і правила, які визначають ремонтні роботи, що підлягають узгодженню при переплануванні житлових приміщень, вже давно детально прописані.

Адже пробитий отвір в несучій стіні і приєднаний балкон до загальної площі вашої квартири, перенесене газове обладнання в інше місце, а також інші подібні дії, можуть позначитися на погіршенні технічного стану цілого будинку або ж порушити вимоги протипожежної безпеки. Саме тому самовільні дії громадян з проведення перепланування підлягають покаранню. На таких мешканців накладаються штрафи, і навіть проходять судові розгляди, де порушників змушують повернути все до первісного вигляду.

І все ж, чому багато громадян, які знають положення закону, яке стосується перепланувань, роблять ремонт квартир, не погодивши свої архітектурні уподобання у відповідних інстанціях? Мабуть, справа в тому, що закон передбачає багатомісячні походи по інстанціях для того, щоб отримати дозвіл на перепланування. Це занадто утомливо і дорого для тих, хто цінує свій час.

Вам буде потрібно зібрати для МВК 18-25 самих різних довідок і документів, залежно від округу. А тепер прикиньте самі, скільки часу це займе. Саме з такої банальної причини багато хто воліє не займатися узгодженням перепланування, а роблять її самостійно. Люди, які чули про неприємності, якими може обернутися до них самовільне перепланування житлової площі, звертаються з метою отримання дозволу в спеціалізовані фірми. Вартість таких послуг залежить від складності перепланування і тієї кількості документів, яку необхідно зібрати.

Але якщо заплановані вами зміни можуть спровокувати погіршення умов експлуатації та змінити в гіршу сторону технічний стан житлового будинку, то навіть такі фірми не зможуть надати вам свої послуги. Враховується також стан інженерних систем: перепланування не повинно вести до порушення санітарних норм. Приміром, ви не зможете узгодити проект, яким передбачено пробій широких отворів несучих стін (120 см і вище). Такі роботи можуть спровокувати руйнування несучих конструкцій будівлі. Не можна робити кімнати, які не мають природного освітлення, а також кімнати, площею менше 9 м2, переносити кухню або санвузол туди, де раніше знаходилася кімната. Це роблять лише на першому поверсі.

Якщо ви хочете зробити ремонт і перепланувати ваші приміщення, то продумайте все заздалегідь. Ваше бажання може не відповідати технічним вимогам, а тому й не дозволеним законом. Проконсультуйтеся для початку з технічним фахівцем, а вже потім, отримавши дозвіл, беріться за роботу.

Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

видовой офис 140м мебель Центр м.Кловская 7мин от хозяина
Печерск, 140 кв.м, 29 000грн/месяц, Печерский район, Центр; - метро Кловская - 7 мин пешком; - метро ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Сдам 2-комнатную квартиру в центре города на Спиридоновской.
Центр, 2 комнаты, 40/-/- кв.м, 1/3, 5 000грн/месяц, Сдам уютную 2-комнатную квартиру в историческом ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Продам 1комнатную квартиру на Базарной / Белинского
Центр, 1 кімната, 31/23/8 кв.м, 1/2, 31 500$, Срочная продажа однокомнатной квартиры на Базарной / ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам 4-хком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК "Мерседес".
Центр, 4 кімнати 200/100/40 кв.м 4/18, 500 000$, Продам 4-хком.кв. Лидерсовский бульвар/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

БЕЗ КОМИССИИ!! Аренда офиса в Днепровский р-н, ул. Тороповского 2
Соцмістечко, Тороповського (Дубового) вул., 2, 29 кв.м, 7 250грн/місяць, БЕЗ КОМИССИИ!! Аренда офиса ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н