Вся нерухомість > Новини > Суд вирішив на користь ДАБКу
↑ До списку новин

Суд вирішив на користь ДАБКу

6 вересня 2012

Окружним адміністративним судом міста Києва задоволено в повному обсязі позовні вимоги Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві і визнані дії Київської міської ради при прийнятті рішення «Про затвердження Порядку перепланування житлових і нежитлових приміщень в будинках у місті Києві» від 24.05.2012 № 587 / 7924 незаконними та такими, що виходять за межі його компетенції. Про це повідомили в прес-службі Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві.

На цьому ж засіданні визнано протиправним та скасовано рішення Київської міської ради від 24.05.2012 № 587/7924 «Про затвердження Порядку перепланування житлових і нежитлових приміщень в будинках у місті Києві».

«Таке рішення Київради веде до дублювання та розпорошення функцій виконавчих органів, тому що видача дозвільних документів на будівництво та прийняття в експлуатацію об'єктів покладені на Державну архітектурно-будівельну інспекцію України та її територіальні органи», - прокоментував ситуацію Сергій Кучер, начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві.

Сучасна містобудівна політика направлена ​​на спрощення видачі документів. Вищеназване рішення Київради не тільки створює додатковий дозвільний документ (і додаткову комісію), але і суперечить декларативному принципу надання довільних документів. Іншими словами, якщо зараз громадянин може отримати безкоштовно протягом 5-10 днів дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт та введення об'єкта в експлуатацію через дозвільний центр, то для введення в експлуатацію об'єкта будівництва в порядку, який пропонує влада, створюється районна комісія з усіма наслідками. І якщо існуючий порядок виключає корупційну складову шляхом того, що інспекція не контактує із замовником, а приймає документи через дозвільний центр, то запропонований порядок веде до протилежного.

Наступний «мінус» запропонованого порядку - це відсутність контролю за об'єктами, що будуються, і запобігання внесення їх до Державного реєстру, який веде Держархбудінспекція України. А це означає відсутність відповідальності за порушення у сфері містобудування.

«Для Інспекції не існує поняття «перепланування». Якщо поточний ремонт ведеться з втручанням в несучі конструкції, то це називається - «реконструкція», і такі роботи повинні проводити професіонали, які несуть персональну відповідальність за свої дії. Своїм рішенням Київрада порушила Конституцію України, шість законів України, в тому числі Закон України «Про місто-герой Київ» та дві постанови Кабінету Міністрів», - зазначив С.Кучер.

Building.ua


Топ-оголошення

Сдам комнаты в Днепропетровске -(Днепре)-
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Павлоградський р-н > Павлоград

Продам 3-хкомнатную квартиру, Автозаводская ул 99, Минский массив
Куреневка, Автозаводская ул., 99/4, 3 комнаты, 106/55/16 кв.м, 5/10, 140 000$, Продам просторную, ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Топ-оголошення

Предлагается 2-х этажный Дом в Лузановке.
Лузановка, 3 кімнати, 60 кв.м, 25 000$, Предлагаем вашему вниманию 2-х этажный КИРПИЧНЫЙ дом. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Суворівський р-н

1к кв-ра в клубному будинку біля парку, лісу та озера.
Фіалковського, 1 кімната, 36,4/18,5/9,6 кв.м, 1/3, 25 500$, Продам чудові 1к кв-ри в цегляному ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Бровари

Продажа 61.22 кв.м ул.Причальная 11, ЖК Урловский -1 Без %
Позняки, Причальная ул., 11, 2 комнаты, 61/29/12 кв.м, 7/26, 47 000$, ЖК Урловский -1, комфорт класс, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н