Вся нерухомість > Новини > Оригінальний спосіб продажу квартири
↑ До списку новин

Оригінальний спосіб продажу квартири

29 січня 2014

У процесі підготовки огляду ринку журналістом порталу Domik.ua  було виявлено оголошення про продаж квартири на Чоколівці за більш ніж привабливою ціною. Двокімнатна квартира, хоч і в старенькій дев'ятиповерховій панельній «хрущовці» на самій околиці міста, проте з відмінним сучасним ремонтом і настільки ж хорошими меблями, продається за небувалою для ринку ціною в $45 000.

Ринкова ціна двокімнатної квартири в панельній "хрущовці" в цьому районі - 70-75 тисяч доларів. Що вже наштовхує на думку про те, що ми маємо справу з аферою.

Але далі - більше. По телефону, залишеному в оголошенні, відповідає жінка, яка явно перебуває в стані гострого психозу - мабуть, дзвонять їй з питанням про продаж квартири постійно. Це вже змушує запідозрити злий розіграш. Але ненадовго.

Як виявилося згодом, аналогічні оголошення були розміщені на багатьох порталах нерухомості - з тією ж адресою електронної пошти, але різними номерами телефону.

Правда, в оголошенні кілька разів було підкреслено, що зв'язок з його автором - тільки через електронну пошту. На неї ми і написали. Всупереч очікуванням, що лист-відповідь прийде, як мінімум, через пару годин, прийшло воно в лічені секунди. Це означає, що на вказаному поштовому ящику встановлений автовідповідач, на всі вхідні листи розсилають одну і ту ж відповідь.

Автор листа представляється власником квартири, що емігрував до Ізраїлю і продає свою квартиру в Києві. Стало бути, подивитися на квартиру на власні очі не можна - тільки на фото. Приїжджати господар теж просто так не збирається - тільки за $10 000. Вірніше, він пропонує цю суму перевести на ім'я третьої особи в Ізраїлі - друга, брата або просто знайомого потенційного покупця. Тобто не особисто так званому продавцю і не на ім'я вказаної ним особи. Це вселяє певну довіру до покупця.

Що примітно, в листі для зв'язку з «продавцем» вказана вже друга адреса електронної пошти, яка відрізняється від тої, за якою було відправлено листа і отримано відповідь.

Перша думка: однозначно афера! Але автор листа пропонує начебто цілком прийнятні умови пересилання завдатку - пересилаючи гроші комусь «своєму», ви нічим не ризикуєте.

Може бути, це такий новий оригінальний спосіб продажу квартири, і ми дійсно маємо справу з власником, який таким дивним чином прагне продати своє житло? Хоча простіше було б доручити продаж ріелтору і залишити ключі йому чи комусь із знайомих. Гаразд, боїться людина недобросовісних ріелторів. Але важко повірити у відсутність яких-небудь надійних знайомих.

На всякий випадок, ми вирішили перевірити реальність фото: чи не запозичили їх з якогось оголошення про подобову оренду. Саме про це свідчили складені на ліжку рушники. Погодьтеся, це скоріше властиво для готелю.

Але пошук по фото дав абсолютно несподівані результати! Квартиру в Києві подобово з таким же фото ми таки знайшли. І виявилося, квартири з абсолютно аналогічними плануванням, дизайном, меблями, а головне, умовами, продаються ще й в інших містах України - Харкові та Одесі, а також у Росії - у Москві, Тюмені, Самарі й Казані, Казахстані, Білорусі... Скрізь одні й ті ж фото, дуже схожий текст оголошення і майже аналогічні адреси електронної пошти.

Є, звичайно, незначна ймовірність того, що дана схема - всього лише оригінальний спосіб продажу. Але кількість аналогічних оголошень по всьому пострадянському простору свідчить про інше.

Нарешті, отримати код грошового переказу для досвідчених шахраїв не складе труднощів. Навіть якщо в квитанції про оплату, яка пересилається на вимогу «продавця», ви його і затушуете. А отримати гроші за наявності коду - вже справа техніки.

У кожному разі, ми категорично не радимо вам відсилати кому-небудь гроші в обмін на обіцянку продати квартиру. Дешевий сир, як відомо, буває тільки в мишоловці.

Наталія Рева, domik.ua


Топ-оголошення

Дудки, Вышгородского р-н, участок под строительство.
Кирова, 45 соток, 5 000$, Вышгородский р-н., с.Дудки, ул.Кирова, 50 км.от КПП Киева. К участку ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Дудки

Продаж сучасної стильної смарт квартири в "ЖК Комфорт Таун".
Березняки, 1 кімната, 31/14/7 кв.м, 4/9, 68 300$, Квартира з раціональним плануванням: ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Вышгородский р-н. Ясногородка 40км. от Киева. Дача в СТ кирпичная 40кв.м. Две спальни, в доме печь на дровах
2 комнаты, 40 кв.м, 6 соток, 17 000$, Вышгородский р-н. Ясногородка 40км. от Киева. Дача в СТ ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Ясногородка

Продам 1к 48м Коноплянская 22а ЖК Навигатор 2 без комиссии
Минский массив, Коноплянская ул., 22а, 48/18/12 кв.м, 14/25, 50 000$, Продам 1-ю квартиру 48м, ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н

Продам. Здание 1203 м.кв., Спорт клуб. Центр, Крутогорный спуск
Рогальова вул., 28, 1203 кв.м, 990 000$, Продам. Здание 1203 м.кв., Спорт клуб. Центр, Крутогорный ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпро > Соборний р-н