Вся нерухомість > Новини > Новий податок на нерухомість зменшить площі квартир, - думка
↑ До списку новин

Новий податок на нерухомість зменшить площі квартир, - думка

17 квітня 2012

Варто очікувати, що нова пропозиція квартир економ- і бізнес-класу в більшості буде площею до 120 кв. м, а котеджів до 240 кв. м.

У разі прийняття і вступу в силу податку на нерухомість, нововведення відіб'ється на проектованих об'єктах житлової нерухомості. Податок стане додатковим фактором для зменшення площі об'єктів економ- і бізнес-класу. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявив Олександр Попов, директор проектної групи Архіматика.

За його словами, зокрема, варто очікувати, що нова пропозиція квартир економ- і бізнес-класу в більшості буде площею до 120 кв. м, а котеджів до 240 кв. м.

"Податок зменшить площі квартир в будинках і котеджах проектованих з 2012 року. Покупці навряд чи будуть масово купувати житло, за яке доведеться платити податок у майбутньому. Сьогодні податок не суттєво позначиться на добробуті громадян, але оскільки його ставка залежить від розміру мінімальної заробітної плати, яка постійно збільшується, відповідно і платежі громадян будуть теж зростати. У майбутньому розмір цих платежів може стати вагомим фактором при виборі житла", - говорить експерт.

Він також зазначив, що тенденція до зменшення проектованих об'єктів спостерігається з 2008 року і продиктована вона попитом покупців.

Олександр Попов сказав, що обмежені фінансові можливості інвесторів змусили забудовників переглянути планування квартир і котеджів. За останні три роки середня загальна площа проектованих об'єктів нерухомості, будь то квартира або котедж, скоротилася на 20-45%.

Експерт також відзначив, що введення податку не відіб'ється на проектах об'єктів нерухомості преміум-класу. Податкові платежі на попит заможних українців істотно не вплинуть.

Нагадаємо, законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо введення податку на розкіш" був підготовлений Мінфіном за дорученням прем'єр-міністра Миколи Азарова. Але в Мінфіні вирішили відредагувати норми податку на нерухомість, який, відповідно до Податкового кодексу, повинен вступити в силу 1 липня (є депутатські ініціативи про його перенесення на 2013 рік), переглянувши базу оподаткування - з житлової на загальну площу.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Тернопільська обл. > Кременецький р-н > Кременець

Терміновий продаж ділянки під забудову. Ціну знижено!
10 соток, 8 800$, Мрійте, плануйте та облаштуйте свій затишний куточок в одній із найкращих ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Пірнове

Топ-оголошення

Продам 1-ком. кв. ул.Среднефонтанская /ЖК "Апельсин".
Центр, 1 кімната, 44/20/16 кв.м, 10/24, 55 000$, Продам 1-ком. кв. ул.Среднефонтанская /ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/місяць, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Рівненська обл. > Зарічненський р-н > Зарічне

Оренда 2-х кімнатної-студії. Вул. Жилянська 59. ЖК Дипломат Хол
Жилянская ул., 59, 2 комнаты, 76/44/15 кв.м, 13/14, 800$/месяц, Здається 2-х кімнатна-студія в ЖК ...

Квартири > Здам > Київ > Голосіївський р-н