Вся нерухомість > Новини > Названо найдорожчі ринки торгової нерухомості в світі
↑ До списку новин

Названо найдорожчі ринки торгової нерухомості в світі

3 червня 2013

Гонконг продовжує залишатися найдорожчим глобальним ринком торгової нерухомості, встановивши рекордні ставки оренди, які майже на 150% перевищують ставки оренди в Нью-Йорку, і більш ніж на 400% - ставки в Лондоні і Парижі. Про це свідчать дані звіту міжнародної консалтингової компанії в галузі нерухомості CBRE, текст якого має ЛIГАБiзнесIнформ.

Високий попит з боку міжнародних рітейлерів у поєднанні з невисоким рівнем пропозиції привів до встановлення рекордно високих ставок оренди. Продовжуючи займати лідируюче положення, Гонконг, як і раніше, пропонує орендні ставки, які істотно перевищують ставки інших країн. Протягом I кварталу 2013 року ставки за оренду торгової нерухомості на цьому ринку становили $ 4 328 за квадратний фут на рік.

Європейські ринки преміальної торгової нерухомості Лондона ($ 1053 за кв. фут) і Парижа ($ 1050 за кв. фут) продовжують залишатися стабільними, в основному, за рахунок невеликої кількості пропозиції і, відповідно, високих орендних ставок.

На всій території Азіатсько-Тихоокеанського регіону також відчувався брак преміальних торгових площ, що дозволило зберегти орендні ставки в Сіднеї, Мельбурні, Пекіні та Токіо на тому ж рівні. У Сіднеї ($ 1018 за кв. фут) спостерігається високий попит з боку міжнародних рітейлерів (особливо із США), і багато нових брендів повинні вийти на ринок в 2013 році.

Ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону зміцнилися серед найдорожчих глобальних ринків торговельної нерухомості завдяки містам Брісбен ($ 739 за кв. фут) і Мельбурн ($ 851 за кв. фут).

Реймонд Торто, головний економіст CBRE, прокоментував ситуацію, що склалася, наступним чином: "Ставки за оренду преміальної торгової нерухомості на найдорожчих глобальних ринках залишалися стабільними на тлі низької кількості пропозиції та уподобання преміальної нерухомості. Незважаючи на зниження темпів зростання продажів і напруга в настрої споживачів, міжнародні рітейлери продовжують концентруватися на стратегіях довгострокового зростання, які призвели до збільшення числа магазинів на багатьох ключових глобальних ринках, таких як Нью-Йорк, Лондон і Москва. Проте, враховуючи чинні в даний час високі орендні ставки, рітейлери розглядають варіанти непреміальної нерухомості і не прагнуть продовжувати оплачувати високі орендні ставки".

Нагадаємо, прямі інвестиції в торговельну нерухомість у Європі в четвертому кварталі 2012 року склали 7,6 млрд. євро, знизившись на 11% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Річний обсяг вкладень у цей сегмент досяг близько 19,4 млрд. євро проти 31,3 млрд. євро в 2011 році, повідомили аналітики Jones Lang LaSalle.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

шикарна квартира в новострое в 150 метрах від парку Глобы
"нагорный", 3 кімнати 95/-/- кв.м 155 000$, 3х комн квартира в новострое на би-ре Кучеревского з ...

Квартири > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Китобойная: продам перспективный дом с бассейном в шикарном районе!
Китобойная ул., 5 и более комнат, 380 кв.м, 9 соток, 230 000$, Китобойная / Лядова, продам ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Без комісії! ЖК Ліко Град, вул. Юлії Здановської 54А, ВДНГ
Голосіїв, Ломоносова вул., 54А, 4 кімнати, 122/79/18 кв.м, 2/13, 200 000$, Без комісії для покупця! ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Продам 2-хповерховий будинок ул.Фонтанская дорога/ул.Львовская.
Аркадия, 2 кімнати, 255 кв.м, 3,2 соток 650 000$, Продам 2-хповерховий будинок ул.Фонтанская ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Хрещатик 27б 9/14-эт, 214м "Капитолий" премиум класс
Крещатик ул., 27б, 4 комнаты, 214/130/50 кв.м, 9/14, 1 450 000$, Крещатик 27Б, Клубный дом премиум ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н