Вся нерухомість > Новини > Сегмент «прибуткових будинків» знову може стати популярним в Києві - експерт
↑ До списку новин

Сегмент «прибуткових будинків» знову може стати популярним в Києві - експерт

6 вересня 2010

Прибутковим в минулому вважався, як правило, житловий будинок, квартири в якому здавалися постояльцям на тривалий термін - від декількох місяців до декількох років. Навіть у кризовий період попит на оренду якісного житла залишався досить стабільним. Тому, якщо в минулому прибутковий будинок був невід'ємним сегментом ринку нерухомості, то, як стверджують експерти, на сьогоднішній день у нього є непогані шанси знову стати популярним. Про це повідомила Building.ua власник і генеральний директор оцінної компанії «Аверті» Тетяна Павлюк.

«Наймані квартири є основним житлом для городян у багатьох країнах. За різними даними, в орендованих квартирах в Європі проживає від 40 до 60% населення. Тому будівництво та експлуатація прибуткових будинків є досить стабільний і прибутковий бізнес. Прибуткові будинки будуються для людей з різною купівельною спроможністю. І в Україні такі проекти цілком можуть бути успішними, для цього є всі передумови», - прокоментувала експерт.

Як повідомила Т. Павлюк кореспонденту Building.ua, «одним з перших прибуткових будинків у сучасному Києві став в 1992 р. загальний проект австрійського Raiffeisen Bank і Київської міської державної адміністрації, зведений по вул. Великій Васильківській. Спочатку 80% площ будинку обладнали під квартири (для здачі внайми дипломатам і керівникам представництв іноземних компаній), а інші 20% - під офіси. Але ринкова кон'юнктура внесла свої зміни у плани інвесторів - будинок так і не став прибутковим в класичному розумінні, а перетворився на міжнародний офісно-готельний центр, в якому тільки 15% площ надається в оренду як житло».

Експерт зазначила, що поки рано говорити про відродження такого сегменту ринку нерухомості. Є поодинокі проекти, реалізовані в курортних зонах (Крим, Прикарпаття). «Також у пресі ще недавно були озвучені плани однієї з провідних девелоперських компанії про розвиток мережі сервісних апартаментів в регіонах: Харкові, Одесі, Дніпропетровську. Це говорить про те, що, незважаючи на всі складнощі реалізації перших проектів, девелопери бачать цей ринок перспективним і не збираються зупинятися на досягнутому», - зазначила власник компанії.

При цьому вона сказала, що в Києві поки що не існує і проекту подібної нерухомості. «Але ж від такої співпраці у виграші були б усі. І черговики, істотно й відразу поліпшивши умови свого проживання; і міський бюджет - отримавши додаткове джерело доходу у вигляді стабільного прибутку і додаткового і так необхідного маневреного житлового фонду. При цьому головною, звичайно, залишається соціальна функція», - резюмувала Т. Павлюк.

Building - портал про нерухомість і будівництво

 

Использовать Переводчик Google в следующих ситуациях:Поиск

Видео

Электронная почта

Телефон

Чат

Бизнес

О Переводчике GoogleОтключить моментальный переводКонфиденциальностьСправка


Топ-оголошення

Сучасна квартира класа Преміум у Центрі
Перемоги пл., Златоустівська вул., 25, 1 кімната, 77/33/17 кв.м, 10/20, 135 000$, ЖК Шевченківський, ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н

Аренда помещения в центре Киева
Перемоги пл., 64 кв.м, 21 000грн/місяць, Сдается бульвар Шевченко Шевченковского р-на помещение под ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Продам магазин, ул. Преображенская/Тираспольская площадь, 1/2, 101, 7 кв.м.
Центр, Преображенская ул., 101,7 кв.м, 320 000$, Продам магазин, ул. Преображенская/Тираспольская ...

Торговельні приміщення > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам 1-x кімнатну квартиру в Центрі міста по вул. Грушевського.
Грушевського, 12, 1 кімната, 36/18/9 кв.м, 6/9, 27 000$, Продам 1-x кімнатну квартиру в Центрі міста ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Запорізька обл. > Веселівський р-н > Веселе