Вся нерухомість > Новини > Скільки коштують квартири в Харкові?
↑ До списку новин

Скільки коштують квартири в Харкові?

31 січня 2014

Всі харків'яни не проти обзавестися квартирою в новобудові, проте грошей на таку покупку не завжди вистачає. Про те, які варіанти житла можна підібрати в старому житловому фонді Харкова, а головне, скільки вони коштують, читайте в нашій статті.

Харків – один з найбільших культурних і промислових центрів у Східній Україні. Населення постійно зростає за рахунок припливу студентів, які приїжджають вчитися в місцевих вузах і залишаються в місті на ПМЖ. Тому попит на нерухомість в Харкові практично ніколи не падає, про що свідчить і середня ціна квадратного метра житла по місту - $1100.

Однак розбіг цін залежно від місця розташування квартири може бути істотним - все через велику територію, яку охоплює місто-мільйонник. Також не в останню чергу на вартість квартири вплине тип планування і матеріал стін.

«Хрущовки»

Найбільше в Харкові будинків типу «хрущовка» - не найбільш затишний для місцевих жителів варіант. Як правило, в таких будинках до 5 поверхів. Матеріал стін в будинку - цегла, панель, керамзитобетон.

Найменше пощастило панельним - це найбільш енерговитратні «хрущовки», добре пропускають холод. Як правило, квартири в них мають невеликі площі. Планування передбачають суміжні кімнати, суміщені санвузли, тісні кухні і мініатюрні коридорчики. Звукоізоляція в таких будинках також «кульгає». А особливо не пощастило жителям перших поверхів - найчастіше балкони на них відсутні, а від підвалу виходить вогкість, яка загрожує цвіллю на стінах житла.

Найбільше шансів купити «хрущовку» в таких харківських районах як Павлово поле, ХТЗ, Нові будинки, Одеська. Такі квартири - найбільш доступний варіант для нових і старих харків'ян. Їх вартість може коливатися від $900 за квадратний метр.

«Сталінки»

«Сталінки» у Харкові масово не будувалися і являють собою окремі проекти в центрі та інших житлових масивах міста.

Ці цегляні будівлі родом з минулого століття виглядають набагато краще застарілих «хрущовок», хоча і старше їх років на 10. Цегляні фасади виглядають добротно і досі, а просторі квартири набагато популярніше хрущовських проектів.

Таке житло з кімнатами площею 25-35 квадратних метрів і кухнями до 15 кв.м. можна знайти в центрі Харкова, що додатково впливає на їх вартість.

Середня ціна квадратного метра в сталінському будинку - близько $950-1000.

«Покращенка»

Дев'ятиповерхові будинки з квартирами поліпшеного планування можна знайти в будь-якому спальному районі Харкова. Квартири в них відносно комфортні: з окремими кімнатами, кухнями до 9 кв.м., високими стелями 2,7 м, балконами і лоджіями.

Ціни на таке житло в кожному районі приблизно однакові, на вартість може вплинути стан  оздоблення і поверх. Середня ціна «квадрата» тут - $950.

«Чешки» і «польки»

«Чешки» і «польки» були побудовані в 80-х роках минулого століття. Тому не встигли ще застаріти, і на тлі іншого житла на харківському ринку нерухомості цінуються більше. Серед основних переваг таких квартир - окремі великі кімнати, просторі лоджії і скошені балкони. Чимало таких квартир на Салтівці, Олексіївці, Рогані, Холодній горі. Вартість житла - близько $1000-1100 за квадратний метр.

Якщо у вас поки недостатньо коштів, щоб купити квартиру в Харкові, але ви готові розглядати бюджетні варіанти житла, зверніть увагу на «малосімейки».

Domik.ua-нерухомість


Топ-оголошення

Дом 2020года в частном секторе на Таирова
Вавилова ул., 33, 4 комнаты, 133 кв.м, 2,3 соток, 140 000$, Изминения цены 2-х этажный дом 133 кв.м. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам хорошую квартиру с ремонтом и мебелью в жк Софиевская Сфера Не переуступка, продажа с документами -более 3х лет -м
соборна, 1 кімната, 41/17/15 кв.м, 8/10, 55 000$, Продам хорошую квартиру с ремонтом и мебелью в жк ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > софіївська борщагівка

Топ-оголошення

Продам. Дом 410 м.кв. 10 соток. Березановка, ул.Шлюзовая
Шлюзова вул., 5 і більше кімнат, 410 кв.м, 10 соток, 220 000$, Продам. Дом 410 м.кв. 10 соток. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)
15 кв.м, 2/9, 1 600грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Козятинський р-н > Козятин

Продажа 54.09 кв.м ул.Коноплянская 22, ж/б 2 ЖК Навигатор-2
Минский массив, Коноплянская ул., 22, 1 комната, 54/18/18 кв.м, 20/24, 57 900$, м.Минская ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Оболонський р-н