Вся нерухомість > Новини > Ціни на квартири в Києві по районах
↑ До списку новин

Ціни на квартири в Києві по районах

16 серпня 2013

Як вже неодноразово писав Domik.net, на сьогоднішній день на ринку нерухомості Києва спостерігаються дві явно виражені тенденції: помітне, але ситуативне зростання активності і стабільність ціни квадратного метра житла в середньому по місту. Розглянемо більш детально динаміку цін на квартири в окремих районах столиці.

Незважаючи на помітну активізацію ринку нерухомості Києва в липні - на початку серпня, пов'язану, головним чином, з введенням нових правил оцінки і обмеженням розрахунків готівкою, ціна квадратного метра в столиці тримається в межах $1700. Так само, як і протягом усього минулого року - хоч ціна і коливалася в межах 1-2%, в результаті, не змінилася взагалі. Однак по районах столиці цінові тенденції не настільки однозначні.

Подивимося, скільки коштують квартири в різних районах напередодні чергових нововведень і прогнозованого слідом за ними обвалу цін.

Найдорожчі квартири в Києві традиційно в Печерському районі. Тут квадратний метр сьогодні коштує $2728 - це на 6,1% менше, ніж рік тому.

При цьому найдешевші в Печерському районі однокімнатні квартири - $2553 за квадратний метр. І за рік їх ціна знизилася всього на 1,2%. Квадратний метр двокімнатної квартири коштує тут трохи дорожче - $2703, проте і зниження ціни за рік більше - 6,8%. Помітно подешевшали трикімнатні квартири в Печерському районі - на 18,8%, до $2922/кв. м. Чотирикімнатні квартири, яких тут чимало, як і раніше найдорожчі - $3197, хоч і подешевшали за рік на 10,5%.

Примітно, що за рік помітно зменшилася кількість пропозицій з продажу однокімнатних квартир і помітно виросло двох-, трьох-і чотирикімнатних, що, у свою чергу, позначається на динаміці цін по району.

У Шевченківському районі квадратний метр коштує набагато дешевше, ніж у Печерському - $2167. Проте тут варто враховувати специфіку району, який включає як історичний центр, так і віддалені або навіть окраїнні масиви, як, наприклад, Нивки або Сирець. Якщо в центральній частині Шевченківського району квадратний метр житлової нерухомості коштує $2864, то на Сирці - $1674.

Однокімнатні квартири в Шевченківському районі коштують у середньому $1937 за квадратний метр, що всього на 1,2% менше, ніж рік тому. Ціни на двокімнатні квартири по району також істотно не змінилися - $2156, на ті ж 1,2% дешевше, ніж рік тому. Трикімнатні квартири тут навіть подорожчали на 2,1%, до $2350/кв. метр. Чотирикімнатні квартири в Шевченківському районі подешевшали на 13,8%, до $2514 за квадратний метр, при цьому, кількість пропозицій зросла вдвічі.

На 3,3% знизилися ціни на квартири в Голосіївському районі - сьогодні квадратний метр там коштує $1883. Як і Шевченківський, цей район дуже великий, тому і розкид цін великий: якщо в центральній частині Голосіївського району квадратний метр коштує $2651, то на масиві Теремки-2 - $1622.

У Голосіївському районі за рік відбулося помітне зниження цін на всі типи квартир: однокімнатні подешевшали на 3,6%, до $1827 за квадратний метр. Двокімнатні - на 7,2%, до $1987/кв. м. Квадратний метр трикімнатної квартири в Голосіївському районі зараз коштує $1948, на 1,3% дешевше, ніж рік тому. Ціни на чотирикімнатні квартири, більше половини яких розташовуються в центральній частині району, знизилися на 10,3% - до $2493/кв. м.

Вартість квадратного метра в Оболонському районі за рік залишилася незмінною - $1867. Незважаючи на компактність району, тут діапазон цін також дуже широкий: якщо Мінський масив - один з найдешевших на Правому березі столиці, то Оазис цілком може конкурувати за дорожнечею з Печерськом або історичним центром.

Проте, в цілому, Оболонь - спальний район, що й обумовлює специфіку цін на квартири. Найдорожчі тут чотирикімнатні квартири, що не дивно, адже більшість з них - у новобудовах. Вартість квадратного метра чотирикімнатної квартири в Оболонському районі на сьогоднішній день становить $2852 - це на 1,6% дорожче, ніж рік тому.

Що стосується найбільш масових на Оболоні квартир від однієї до трьох кімнат, ціни на них, хоч і відчутно коливалися, все ж, за результатами року, залишилися на тому ж рівні.

Після чотирикімнатних найдорожчі на Оболоні за ціною квадратного метра однокімнатні - $1910. Вартість квадратного метра двокімнатної становить $1815. Трикімнатні подорожчали на 1% і коштують зараз $1832/кв. м.

Ціни на квартири у Солом'янському районі також за рік знизилися - на 3,4%, до $1758 за квадратний метр. При цьому однокімнатні квартири тут подешевшали на 2,3%, до $1772. Зниження цін на дво- і трикімнатні дещо більше: квадратний метр двокімнатної квартири зараз коштує $1706, на 4,7% дешевше, ніж рік тому, трикімнатної - $1758, на 6,6% дешевше.

Мабуть, єдиний район Києва, де спостерігається зростання цін на квартири - Подільський. Тут квартири за рік зросли в ціні на 2,6%, до $1748 за квадратний метр. Причиною тому, знову ж, зміна складу пропозицій: найдорожчі в районі - квартири на Подолі, і кількість пропонованих об'єктів там помітно зросла.

Ціни ж за різними типами квартир мало змінилися: квадратний метр однокімнатної квартири коштує $1726 - це менш, ніж на 0,5% менше, ніж рік тому. Трикімнатні подешевшали на 3,5%, до $1803. Зростання в Подільському районі спостерігається тільки в сегменті двокімнатних квартир, правда, всього на 2%, до $1710 за квадратний метр.

Торкнулося зниження цін і Святошинського району - тут ціна квадратного метра знизилася майже на $100 або на 5,9%, до $1507.

Найдорожчі за ціною квадратного метра в Святошинському районі однокімнатні квартири - $1539, проте за рік вони подешевшали на 5,5%. Зниження цін на двокімнатні квартири ще більше - 8,8%, до $1470/кв. м. Квадратний метр трикімнатної квартири в Святошинському районі коштує $1473, зниження ціни на них склало 4,2%.

У більшій чи меншій мірі подешевшали квартири і в лівобережних районах столиці.

Однак, якщо рік тому найдорожчими там були квартири в Дніпровському районі, то сьогодні в Дарницькому - $1526 за квадратний метр. При цьому, за рік середня ціна тут не виросла, навіть незначно впала, а висхідна цінова тенденція спостерігається тільки на квартири на Позняках - вони за рік подорожчали на 2,5%. У цілому ж по району, незважаючи на загальну цінову стабільність, подорожчали всі типи квартир. Однокімнатні - на 1%, до $1601/кв. м., двокімнатні - на 1,9%, до $1539, трикімнатні - на 3%, до $1450 за квадратний метр.

Проте помітне зниження цін на квартири в Дніпровському районі - на 6,1%, до $1500/кв. м., причому зниження це відбулося, головним чином, за рахунок найдорожчих масивів району - Лівобережного та Микільської Слобідки і, меншою мірою, Березняків, Соцміста і Старої Дарниці.

У Дніпровському районі також впали в ціні всі типи квартир. Однокімнатні подешевшали на 5%, до $1570 за квадратний метр. Двокімнатні - на 2,5%, квадратний метр у них зараз коштує $1499. Вартість квадратного метра трикімнатної квартири зараз - $1417, на 4,3% дешевше, ніж рік тому.

Ну, а найдорожчі у Дніпровському районі, точно так само, як і в центрі, чотирикімнатні квартири - $1648 за квадратний метр. Однак і подешевшали вони набагато більше за інших - на 20,1%.

Ну, і, нарешті, у Деснянському районі, де традиційно найнижчі ціни на житло, ціна квадратного метра за рік знизилася на 3,8%, до $1385. На відміну від центральних районів і навіть близьких до Дніпра масивів на Лівому березі, де чотирикімнатні квартири представляють собою так зване «елітне житло» і, відповідно, квадратний метр у них найдорожчий, тут такі квартири, навпаки, найдешевші за ціною квадратного метра - $1217, і за рік вони подешевшали ще на 5,9%. Трикімнатні квартири в Деснянському районі коштують трохи дорожче - $1271/кв. м., що на 1,5% менше, ніж рік тому. Ціна двокімнатних знизилася на 2,2%, до $1370/кв. м., а однокімнатних - на 4%, до $1425.

Як ми бачимо, ціни на квартири у всіх районах Києва, за рідкісним винятком, поступово знижуються - десь більше, десь менше. Що цілком закономірно для ринку в умовах кризи. Разом з тим, даний зріз також підтверджує і вже не одного разу озвучену тезу про те, що стабільність середньої по місту ціни на квартири обумовлена зміщенням складу пропозиції в бік більш дорогих квартир.

Наталія Рева, Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру на земле, Люстдорфская дор./Толбухина пл., 1/1, 55 кв.м.
Люстдорфская дор., 2 комнаты, 55/-/6,4 кв.м, 1/1, 57 000$, Продам 2 комнатную квартиру на земле, ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

22.5 сотки в центрі с. Пушок по вул. Лесі Українки, бровари!
Лесі Українки, 22 соток 1 600$/сотка, Продам ділянку під будівництво 22.5 соток в чудовому місці, в ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка

Топ-оголошення

Продам 3 х кв-ру на пос. Котовского, состояние от строителей.
Котовського, 3 кімнати, 63/-/- кв.м, 3/9, 510$/кв.м, Предлагается к продаже 3 х квартира на пос. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Продам 1-ком. кв. ул.Кордонная/Черемушки.
Черемушки, 1 кімната, 31/17/9 кв.м, 3/4, 29 000$, Продам 1-ком. кв. ул.Кордонная/Черемушки. 3/4 эт., ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 3/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Зіньківський р-н > Зіньків