Вся нерухомість > Новини > Новобудови Бучі та Ірпеня – житло в курортній зоні за прийнятною ціною
↑ До списку новин

Новобудови Бучі та Ірпеня – житло в курортній зоні за прийнятною ціною

4 червня 2014

Особливістю західних міст і селищ – супутників Києва є багата природна рекреаційна зона при порівняно невисоких цінах на комфортне житло столичного зразка, пише Domik.ua.

У західному напрямку від столиці знаходиться найбільша кількість містечок, що підходять для тих, хто хоче оселитися фактично на природі, але при цьому зовсім поруч з кар'єрними та культурними можливостями Києва. Це аграрний регіон, що володіє, до того ж, приголомшливими лісовими ресурсами. Недарма даний напрямок вже більше ста років вважається найбільш затребуваним для відпочинку столичними жителями – тут знаходиться величезна кількість приміських пансіонатів і дачних селищ, частина з яких заснована ще до революції. Крім того, регіон активно забудовується новим комфортним житлом.

Тому, вибравши даний напрямок для пошуку нової квартири, можна бути впевненим, що заміський дачний будиночок для відпочинку потрібним, швидше за все, вже не буде. І це при досить розвиненій транспортній інфраструктурі. До речі, вартість житла в даному напрямку порівняно невисока, навіть якщо враховувати повсюдне 10-12% подорожчання нового житла, що відбулося в останні місяць-півтора. Що ж пропонує західне передмістя столиці?

Буча

Цей населений пункт, що знаходиться в 25 км на захід від Києва, отримав статус міста менше 10 років тому. Третина міста розташована в лісопарковій зоні, а інші дві оточені не менш мальовничими ландшафтами. Тут розташовані кілька великих агропромислових підприємств, а також проходить траса міжнародного значення на Ковель. Крім того, містечко оточене двома річками – притоками Ірпеня. Жити тут комфортно і престижно, тому кількість новобудов в Бучі перевищує, в загальній складності, півтора десятка об'єктів. Традиційно більшість з них – це житло економ-класу. Комплекси являють собою, як правило, один багатоповерховий будинок, перший поверх якого віддається під нежитловий фонд – установи, магазини, сервісні підприємства. Тут також передбачені дитячі майданчики і паркінги для жителів комплексів. А ось спеціально висаджені зелені зони тут рідкість – мабуть, тому, що Буча знаходиться в суцільний природного зеленій зоні.

Так, наприклад, ЖК «Паркова оселя» являє собою шість дев'ятиповерхових цегляних будинків на 78 квартир, розташованих практично в самому центрі містечка, але при цьому в парковій його частини.

Зовсім поруч знаходиться міський парк і вся соціальна інфраструктура – садочки, школи, автобусні маршрути на Київ. Власна інфраструктура при цьому передбачає дитячі та спортивні майданчики, зону відпочинку, наземний дворівневий паркінг. Будинок відрізняється ексклюзивним оформленням зон загального користування, наявністю служби консьєржа, візкових. У кожній квартирі передбачене індивідуальне опалення та гаряче водопостачання, встановлені всі необхідні лічильники. Приміщення будуть передаватися мешканцям підготовленими для проведення інтер'єрного ремонту, тут вже будуть встановлені двокамерні склопакети на три скла і броньовані двері. На останніх поверхах передбачені дворівневі квартири. Перша черга будівництва планується до завершення у першому кварталі наступного року. Сьогодні вартість квадратного метра в ЖК становить від 7200 грн.

Подібні умови можуть запропонувати і забудовники ЖК «Зелений квартал», ЖК «Парковий», ЖК «Пурпурові вітрила», ЖБК «Кампа» і, звичайно, мабуть, одна з найбільших новобудов Бучі, що передбачає зведення 13 багатоповерхівок, ЖК «Форест таун».

А ось ЖК «Центральний» і ЖК «Амур» позиціонуються будівельними компаніями як житло бізнес-класу. Так, ЖК «Центральний» представляє собою три дев'ятиповерхових будинки на 336 квартир, побудовані з цегли. Вони розташовані таким чином, щоб між ними сформувався невеликий дворик з дитячим і спортивним майданчиком і зоною відпочинку з передбаченим ексклюзивним ландшафтним дизайном. Вартість квадратного метра тут – від 9500 грн, причому площа однокімнатної квартири складає від 37 кв.м.

ЖК «Амур» – це п'ятиповерховий двосекційний будинок, як повідомляють забудовники, клубного типу, на 45 квартир, з яких 35 однокімнатних та 10 двокімнатних. Тут передбачено наземний паркінг, а на першому поверсі – комерційні приміщення.

ЖК знаходиться в самому центрі Бучі, поряд з міськими об'єктами соціальної та транспортної інфраструктури. У кожній квартирі передбачений двоконтурний котел та радіатори, вода і електрика розведені по точках, встановлені всі необхідні лічильники. Тут буде облагороджена власна огороджена територія з дитячим майданчиком і зеленою зоною відпочинку і, зрозуміло, паркінгом. Вартість житла в комплексі – від 8500 грн за кв. м.

ЖК «Rich Town» позиціонується як житло еліт-класу.

Друга черга будівництва являє собою семиповерхова будівля на 152 квартири. Будинок вже фактично завершено, проводяться останні внутрішні роботи. Всього комплекс передбачає споруду чотирьох секцій, готелю, концерт-холу, торгово-розважального комплексу та навіть власних АЗС. Природно, територія ЖК відрізнятиметься продуманим ландшафтним дизайном зон ігор, відпочинку, спорту та інших. Комплекс гармонійно впишеться в соціальну інфраструктуру міста, поруч будуть садки, школи, спортивний комплекс, магазини, банки. Вікна квартир виходять на мальовничу зелену зону Бучі. Особливістю житла тут є вільне планування квартир, яке передбачає власнику самому моделювати внутрішній простір. Вартість житла стартує від 9000 грн за кв. м.

Крім перерахованих вище комплексів, в Бучі багато завершених зовсім недавно будівельних проектів, які або тільки-тільки здані в експлуатацію, або реєстрація документів ще триває. У цих комплексах також ще є не продані квартири, вартістю від 8000 грн за кв. м.

Ірпінь

Розташований всього в 7 км від столиці. Історія регіону, в якому розташоване місто, налічує кілька тисячоліть. Сьогодні тут можна знайти не тільки природні ресурси для зручного і здорового способу життя, але й роботу – тут функціонують промислові та аграрні підприємства, а також цілий ряд оздоровчих пансіонатів і будинків відпочинку. Цьому сприяє природна зона, що включає ліси, річку і ряд озер. Місто має відмінне транспортне сполучення з Києвом, крім того, через нього проходять траси державного значення. Недалеко від Ірпеня, в смт Гостомель знаходиться і невеликий аеродром Авіаційного науково-технічного комплексу ім. Антонова зі злітно-посадковою смугою в 3,5 км, що створює додаткові ресурси для подальшого економічного розвитку регіону. Тому покупка житла тут – вдале капіталовкладення на майбутнє.

У загальній складності в Ірпені сьогодні будується більше двох з половиною десятків нових будинків. Найбільш поширене тут житло економ-класу, представлене житловими комплексами з власною невеликою територією.

Так, наприклад, ЖК «Джерело» являє собою сім п'ятиповерхових цегляних будинків на 160 квартир, розташованих у рекреаційній зоні Ірпеня.

Поруч – санаторії та курорти, дубовий ліс з лікувальним джерелом. Інфраструктура комплексу передбачає наявність наземного паркінгу, упорядкованих зон відпочинку між будовами. У кожній квартирі встановлений двоконтурний котел для автономного опалення, радіатори, металопластикові вікна та металеві двері. Можна вибрати не тільки площу, але й планування квартири. До найближчої станції київського метро – 15 хвилин їзди на громадському транспорті. Вартість квадратного метра в ЖК – від 5800 грн.

Бізнес-клас, згідно із заявами будівельних компаній, представлений ЖК «Пушкінський», ЖК «Смайл» і ЖК «Сосновий двір».

Так, ЖК «Пушкінський» – це трисекційний п'ятиповерховий цегляний будинок на 35 квартир.

Його будівництво поступово виходить на завершальну стадію, оскільки здати будинок планується ще цього року. Житло зводиться в одному з найбільш екологічно сприятливих районів – поруч досі функціонують здравниці і будинки відпочинку. Фасад будівлі відрізняється панорамними скляними вікнами. На території передбачено дитячий майданчик і зони відпочинку, дизайнерські клумби, звичайно, паркінг. У кожній квартирі встановлені двокамерні склопакети, двоконтурні котли для автономного опалення, радіатори. Зовсім поруч – соціальна та комерційна інфраструктура міста – школи, садки, банки, магазини, розважальні центри. Вартість такого житла – від 8300 грн за квадратний метр.

І це також далеко не повний список новобудов, в яких можна придбати комфортне житло, подалі від шуму міста-мільйонника і ближче до природних рекреаційних ресурсів. Однак, тут є і ще одна особливість новобудов – клас житла, як і його вартість, визначається за якимось особливим критеріям. Так, житло в чотириповерховому цегляному будинку на 8 квартир великої площі фактично в лісі називають економ-класом і пропонують за вартістю від 6500 гривень за квадратний метр. Тоді як квартири в багатоповерхівці з монолітних блоків на кілька сотень квартир, фактично, без облагородженою території, площа яких стартує від 36 кв. м, називають, чомусь, бізнес-класом, і ціну на них називають від 10000 за кв. метр і вище.

Анна Степанова, Domik.ua-нерухомість


Топ-оголошення

Оренда офісів у бізнес центрі Піраміда, вул.Мишуги 4.
Позняки, Мишуги вул., 4, 770 кв.м, 14$/кв.м/місяць, Оренда офісів у бізнес центрі Піраміда, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Здам. 1-к.кв. 2/9, ул.Образцова
Образцова вул., 1 кімната 36/-/- кв.м 2/9, 15 000грн./місяць, Здам. 1-к.кв. 2/9, ул.Образцова. ремонт ...

Квартири > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Топ-оголошення

Продам прекрасную 4-х ком. кв. Французский бульвар/ЖК "Гринвуд".
Аркадія, 4 кімнати, 130/60/50 кв.м, 6/16, 420 000$, Продам прекрасную 4-х ком. кв. Французский ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

БЕЗ%, здам 3к квартиру 100м2, вул.. Коновальця (Щорса 32б), м.Печерська, Печерськ Київ Печерський район
Печерськ, Коновальця (Щорса) вул., 32Б, 3 кімнати, 100/70/25 кв.м, 12/18, 1 000$/місяць, БЕЗ%, здам ...

Квартири > Здам > Київ > Печерський р-н

2-х комнатная квартира на Радужной 55 Без комисссии
Воскресенка, 2 кімнати, 52/31/8 кв.м, 1/9, 56 000$, Радужная 55. 1/9 кирпичного дома 52/31/8 Комнаты ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н