Вся нерухомість > Новини > Вигідне придбання квартири
↑ До списку новин

Вигідне придбання квартири

30 червня 2011

Скільки коштує квартира в будинку, що будується - одне з найголовніших питань при купівлі житла. Але якщо на вторинному ринку ціна сама по собі самостійна, то в новобудові вона залежить від цілого ряду факторів і навіть від обраної стратегії продажів.

Як можна якщо не заощадити, то, як мінімум, не переплатити зайві гроші при купівлі квартири в новобудові - в матеріалі Building.ua.

Розташування будинку, інфраструктура району, клас житла і технологія, яка використовується при будівництві будинку - це загальновідомі факти, що впливають на вартість квартир в новобудовах. Однак те, скільки коштує квадратний метр «первинки», в найбільшій мірі залежить від ступеня готовності будинку: чим ближче він до здачі в експлуатацію, тим вище ціни.

Цінопідвищуючі механізми можна розділити на умисні і ті, які несвідомо діють у міру просування будівельних робіт. Так, до перших відноситься відкладений купівельний попит протягом будівництва будинку з моменту котловану до фасадної частини. Він накопичується, оскільки потенційні покупці, вичікуючи, намагаються мінімізувати ризики, і отримує сплеск після того, як будинок здається в експлуатацію.

«Якщо забудовник зводить будинок за рахунок залучених ресурсів (а зараз практично ніхто не будує за гроші інвесторів), вони йому теж коштують грошей, і чим довше забудовник користується кредитом і не гасить його, тим дорожче він стає. Чим пізніше девелопер продає квартири, тим вищою буде собівартість і тим більшою виставляється ціна. Якщо продавати дуже дешево, можна реалізувати усе за лічені тижні і фактично нічого не заробити.

Тому ціна певним чином регулює обсяги продажів, щоб це було зручно і для забудовника, і для споживача, і забудовник продавав рівно стільки, скільки йому потрібно», - роз'яснює Олександр Немтирєв, директор департаменту реклами і маркетингу ЖК« Паркове Місто». А так званою несвідомою причиною зростання цін на споруджувані «квадрати» стає процес інфляції, який накладає свій відбиток і на вартість матеріалів та робіт, і на зарплати підрядників.

Купуючи квартиру на початковій стадії будівництва, можна не тільки заощадити, але і заробити, продавши її пізніше. Безумовно, з прийняттям нового формулювання податкового кодексу питання перепродажу стало дещо ускладненим. Так, якщо квартира знаходиться у власності менше трьох років, продавець повинен заплатити податок у розмірі 5% від її вартості, зазначеної в договорі купівлі-продажу.

Проте залежно від того, за якою схемою було оформлено договір, можуть бути варіанти. У разі придбання за облігаційною схемою оплати податку не уникнути. Але якщо покупка була здійснена за попереднім договором купівлі-продажу, основний договір можливо оформити на нового покупця після розірвання попереднього договору.

http://building.ua/


Топ-оголошення

Продається новий будинок на Таращанському масиві
Переулок Росьовий, 1а, 4 кімнати, 191 кв.м, 7 соток, 150 000$, Будинок знаходиться в мальовничому ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Продам 1 комнатную квартиру в новом доме в жк Via Roma, ул. Иглези, 5/12, 34 кв.м.
Таирова, Инглези (25-й Чапаевской див.) ул., 1 комната, 34/-/11 кв.м, 5/12, 43 500$, Продам 1 ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Буча. Продам нежитлове приміщення з ремонтом під любий вид діяльності в ЖК Новатор.
Воїнів-Інтернаціоналістів, 16г, 35 кв.м, 40 000$, Продам нежитлове приміщення під любий вид ...

Сфера обслуговування > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Буча

Продам 1 комнатную квартиру, ул. Базарная/Екатерининская, 1/2, 25 кв.м.
Центр, Базарная ул., 1 комната, 25/-/- кв.м, 1/2, 30 000$, Продам 1 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам 2 комнатную квартиру, ул. Героев Обороны/Марсельская, 4/5, 44 кв.м.
Котовского, Героев обороны Одессы (Героев Сталинграда) ул., 2 комнаты, 44/-/- кв.м, 4/5, 25 000$, ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н