Вся нерухомість > Новини > Готелі та бізнес-центри будуть будувати тільки на лівому березі
↑ До списку новин

Готелі та бізнес-центри будуть будувати тільки на лівому березі

23 травня 2011

У мерії закінчили роботу над проектом стратегії розвитку Києва до 2025 року, який обіцяють винести на обговорення вже в цьому місяці.

На основі підготовленої стратегії розвитку столиці до кінця року повинні представити і затвердити Генплан Києва.

Стратегією передбачається, що територія столиці збільшуватися не буде. У зв'язку з цим є проблема: де будувати нове житло, адже кількість населення в столиці збільшується з кожним роком? Архітектори запропонували перепрофілювати промислові зони (розташовані, наприклад, на Рибальському півострові, в районах Центрального залізничного вокзалу і Дарниці), які займають п'яту частину території столиці, під житлове будівництво. Також це питання будуть вирішувати за рахунок знесення хрущовок, на місці яких з'являться 25-поверхові «свічки». Існуючі промислові підприємства поступово винесуть за межі міста. Це значно зменшить кількість шкідливих викидів. Нові торгово-розважальні, виставкові, бізнес-центри і готелі будуть будуватися виключно на лівому березі.

У мерії також планують розвивати громадський транспорт: збільшити протяжність трамвайної та тролейбусної мереж (переважно на лівому березі), відкривати маршрути. При цьому схему руху хочуть розробити так, щоб людина могла дістатися в потрібне місце максимум за 30-40 хвилин. Ну і, природно, побудувати метро на Троєщину. Для того щоб розвантажити дороги і позбавити киян від пробок, в межах міста відповідно до стратегії розвитку мають з'явитися численні паркінги, де всі бажаючі зможуть залишити автомобіль і продовжити рух по місту на тролейбусі, метро або трамваї.

Ну а щоб раз і назавжди поставити крапку в питанні зі скандальними будівництвами і зберегти древнє обличчя Києва, проведуть зонування території столиці, де буде чітко вказано, де і що можна будувати. Що стосується старої частини Києва, то тут планується відреставрувати будинки, вулиці і провести озеленення території, зробивши центр міста повністю туристичним.

До речі, майбутній Генеральний план розвитку Києва не буде мати термінів давності.

- Враховуючи, наскільки дорогий цей проект і все заплановане у документі, ми навряд чи встигнемо реалізувати до наміченого терміну, було вирішено кожні 5 років виносити Генплан на обговорення і розгляд депутатами Київради, - говорить начальник Інституту генплану Сергій Броневицький. - Таким чином, якщо виникнуть питання, раз у п'ятирічку будемо по необхідності вносити зміни.

Думка фахівця

Сергій Целовальник, головний архітектор Києва:

- Минулий Генплан розроблявся без стратегії, через що багато із запланованого не вдалося реалізувати. На даному етапі ми вже розуміємо, як і в якому напрямку буде розвиватися місто. А розвивати ми його будемо як культурний центр Європи, зберігши історичне обличчя Києва і зробивши його «зеленою» столицею, для чого скоротимо шкідливі викиди за рахунок зменшення автомобільного потоку. Але все це почнемо реалізовувати лише після Євро-2012.

Як буде розвиватися столиця

* Проведуть зонування, чітко визначивши, де і що можна будувати.

* Всі промислові підприємства винесуть за межі міста.

* На місці промзон (Рибальський, ж / д вокзал, Дарниця) побудують житлові масиви, хрущовки будуть зносити, зводячи на їх місці нові висотні будинки.

* Нові ТРЦ, бізнес-центри і готелі будуть будуватися тільки на лівому березі.

* Маршрути руху громадського транспорту будуть розроблені так, щоб у будь-яку точку міста можна було дістатися за 30-40 хвилин, а для автомобілістів з'явиться мережа паркінгів.

* Центр відреставрують, він стане повністю туристичним.

«Комсомольская правда» в Украине


Топ-оголошення

Приміщення 360 кв.м. (0, 93 Га) на пересіченні Сімферопольської і Донецької трас
пересічення трас Сімферополь/Донецьк, 360 кв.м 250 000$, Продається приміщення 360 кв.м. з територією ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпропетровська обл. > Новомосковський р-н > с. Песчанка

Продам 4-х ком.кв. в малоэтажном элитном доме в историческом центре города. ул. Юрия Олеши.
Центр, 4 кімнати, 212/122/26 кв.м, 4/6, 250 000$, Продам 4-х ком.кв. в малоэтажном элитном доме в ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Сдам смарт-квартиру в новом на Николая Боровского (Слободка).
Слободка, 1 комната, 23/-/- кв.м, 7/9, 4 500грн/месяц, Сдам смарт-квартиру в жилом комплексе ...

Квартири > Здам > Одеса > Малинівський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Вишневе

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Луганська обл. > Кременський р-н > Кремінна