Вся нерухомість > Новини > Що нового на первинці?
↑ До списку новин

Що нового на первинці?

9 липня 2014

Domik.ua пропонує вашій увазі огляд новобудов Оболонського і Подільського районів, зданих в експлуатацію в першому півріччі 2014 року.

Незважаючи на вкрай складну економічну та політичну ситуацію в країні, роботи на київських будівництвах тривають, будинки ростуть, щасливі покупці отримують ключі від нових квартир.

Вже багато років незмінно популярними у покупців нерухомості, і, як наслідок, у будівельних компаній залишаються Оболонський та Подільський райони, які вважаються одними з найбільш комфортних, екологічно чистих і упорядкованих районів столиці. Тут і озера, і парки, і ліс, і красива набережна Дніпра. При цьому швидко і нескладно можна доїхати до центру міста на особистому або громадському транспорті. Правда, ці райони вже і досить щільно забудовані. Сьогодні ж активно забудовуються ділянки, які залишилися вільними: тут зводиться близько 30 житлових комплексів та окремих об'єктів. З січня по червень поточного року здані в експлуатацію другі черги ЖК «Міністерський» на Мінському масиві і ЖК «Липинка» на Мостицькому. Крім того, було успішно завершено будівництво будинку за адресою вул. Фрунзе 85-87, між Петрівкою та історичним Подолом.

Що ж являють собою ці новобудови, які їхні особливості, в чому переваги і недоліки?

ЖК «Міністерський»

ЖК «Міністерський» знаходиться по вулиці Кондратюка, 1 на Мінському масиві. Будує його компанія «Енергополь-Україна» при інвестиційній участі польської фінансової групи PBG. Будівництво тут почалося в 2010 році. Перша черга була здана восени позаминулого року - 26-поверховий будинок, який включає 540 квартир, а також паркінг на 286 місць. Друга черга планувалася до здачі в експлуатацію в IV кварталі 2013 року, але будівельники поспіли тільки до другого кварталу року нинішнього. Якраз зараз, в перших числах липня, інвестори отримують ключі від довгоочікуваних квартир. Друга черга комплексу солідніша за першу - це висотка на 850 квартир з підземним паркінгом на 333 машиномісця. На сьогоднішній день житло в зданій другій черзі пропонується за ціною 13500 грн за квадратний метр.

Переваги:

- ЖК «Міністерський» відрізняється добротною якістю будівництва. Будинки зводяться за монолітно-каркасною технологією, зі стінами з червоної цегли, утепленим і вентильованим фасадом;

- в цьому комплексі вельми цікаві і досить комфортні планування. З вікон квартир вище 8-10 поверху з видом на північ відкривається чудова панорама заповідної зони Пущі-Водиці;

- варто відзначити хорошу транспортну та побутову інфраструктуру. Найближчі станції метро, від яких можна доїхати до ЖК «Міністерський» - «Оболонь», «Мінська» і «Героїв Дніпра». Також поруч проходить близько десяти маршрутів наземного громадського транспорту. На автомобілі до центру реально доїхати за 20 хвилин. Недалеко знаходиться кілька мережевих супермаркетів, в пішій доступності розташовані клініка «Медиком» та Київська міська лікарня № 8, трохи далі - дитяча поліклініка;

- затишний, красивий і зручний закритий двір з ландшафтним дизайном, є дитячий та спортивний майданчики, власний паркінг;

- у безпосередній близькості від ЖК «Міністерський» - однойменне озеро і ліс Пущі-Водиці.

Недоліки:

- Ймовірно, мешканці новобудов, як і жителі прилеглих будинків старої споруди, зіткнуться з нестачею місць у дитячих садках і школах. Ця проблема взагалі вкрай гостро стоїть в Оболонському районі, а, враховуючи велику кількість нових комплексів на порівняно невеликій території Мінського масиву («Міністерський», «Яскравий», ЖК по вулиці Майорова), мешканці тутешніх місць напевно відчують її в повному обсязі. Щоправда, забудовник ЖК «Міністерський» провів капітальний ремонт дитячого садка № 135, який зможуть відвідувати маленькі мешканці комплексу, і ремонтує частину класів сусідньої школи № 9, які раніше не використовувалися. Взагалі інфраструктура району не розрахована та таку кількість людей і питання її розвитку потрібно вирішувати невідкладно. Вже зараз жителі масиву скаржаться, що в годину пік доїхати до найближчої станції метро складно. До цього можна додати і ймовірні проблеми з паркувальними місцями, так як власного, навіть достатньо просторого паркування, «Міністерський» явно не буде достатньо.

- поруч з комплексом немає прогулянкової зони. Можна піти в ліс, але для цього потрібно перетнути жваву автодорогу, що не дуже зручно і безпечно робити, наприклад, з коляскою або маленькою дитиною.

- Мабуть, найголовніший і найбільш обговорюваний недолік комплексу - перспектива будівництва жвавої кільцевої дороги біля будинків.

ЖК «Липинка»

ЖК «Липинка» розташований в Подільському районі столиці, на південь від Виноградаря. Будує його будівельна корпорація Stolitsa group.

Перша черга, що складається з восьми 5-6 поверхових будинків і 214 машиномісць, була здана в експлуатацію ще півтора роки тому. Другу чергу забудовник планував завершити до кінця минулого року, але до результату ІІ кварталу 2014 з 11 будинків здані тільки 8, ще 3 повинні бути готові в найближчий місяць. У цих будинках 511 квартир, паркінг на 348 машиномісць, з них 113 знаходяться в під землею, у дворах - дитячі майданчики. Квартири в зданих будинках пропонуються від 34,6 кв.м до 115 кв.м. за ціною 15 530 грн за квадратний метр. Планування сучасні, в більшості квартир передбачається «студіо», тобто зона кухні, вітальні, їдальні об'єднані, втім, забудовник залишає можливість розділити цей простір за бажанням покупця. Вікна, як правило, від підлоги.

Переваги:

- будинки цегляні, з утепленням, досить високої якості забудови. У квартирах широкі і просторі балкони, а біля апартаментів на першому поверсі навіть міні-дворики, де можна поставити дачні меблі, посадити квіти.

- за рахунок малоповерхової забудови створюється затишна, гарна атмосфера будинку відпочинку, немає відчуття величезного мурашника.

- район тихий, зелений, екологічно благополучний, далеко від великих автодоріг.

Недоліки:

- місцевість поки що необжита. Магазини, метро, школи, дитячі садки - до всього цього доводиться їхати. Тому, купуючи квартиру тут, варто задуматися і про придбання автомобіля. Поки що так. Хоча на відстані пішої доступності від ЖК «Липинка» планується будівництво станції метро «Мостицька», реально оцінюючи ситуацію, можна бути впевненим - в найближчі п'ять років жителям масиву доведеться обходитися без метро;

- що стосується побутової інфраструктури, то приблизно в кілометрі від новобудови є супермаркет «Сільпо», а також йде будівництво ТРЦ з супермаркетом «Новус». Забудовник також обіцяє побудувати на території комплексу дитячий садок.

Будинок на Фрунзе 85/87А

Якщо ЖК «Липинка» і ЖК «Міністерський» сміливо можна віднести до класу «бізнес», то новобудова по Фрунзе 85/87А - це скоріше непоганий економ-клас з квартирами вартістю від 10 900 грн за квадратний метр. Забудовник - КП «Спецжитлофонд». Побудовано будинок за монолітно-каркасною технологією з газобетонноблочним наповнювачем і зовнішнім утепленням стін. Незвичайна для економ-класу деталь - триметрові стелі в квартирах. До речі, квартири тут вельми габаритні - від 80-метрових двокімнатних до 206-метрових дворівневих квартир. Здача будинку планувалася на кінець літа - початок осені 2013 року, але відбулася тільки навесні поточного року.

Переваги:

- поряд облаштовано дитячий майданчик, місце для відпочинку, є підземний паркінг. Неподалік є дитячий садок і школа;

- порівняно невисока вартість квадратного метра як для наближеного до центру району;

- висота стелі - 3 метри.

Недоліки:

- будинок вельми віддалений від метро - на відстані 2,5 км знаходиться станція метро «Петрівка», 2.2 км - станція «Тараса Шевченка».

- відсутня прогулянкова зона, до найближчого парку - 1 км.

- побутова інфраструктура, як і транспортна, залишає бажати кращого.

- паркінг розрахований на 25 місць, що небагато для десятиповерхового будинку, тим більше, що його місце розташування через нерозвинену транспортну інфраструктуру передбачає наявність авто.

Відсутність однокімнатних квартир, що, втім, може бути і перевагою.

Що на підході?

У найближчі місяці готуються до здачі ще кілька помітних новобудов Оболоні та Подолу. Зокрема, ЖК «Гранд», ЖК на Малиновського 8А, ЖК «Obolon Tower», «Поділ-Престиж», «Поділ Град» та ін. Сподіваємося, до Нового року ці комплекси будуть готові до заселення. Ми обов'язково напишемо про них у наших оглядах.

Людмила Чайковська, Domik.ua-нерухомість


Топ-оголошення

БЕЗ КОМИССИИ. Продажа отличной 2 ком квартиры в ЖК Новопечерские Липки . СРОЧНО! ТОРГ.
Липки, 2 кімнати, 96/44/15 кв.м, 7/15, 380 000$, БЕЗ КОМИССИИ Видовая квартира (96м2) Драгомирова 11б ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Продам 1-ком. кв. Французский бульвар/ЖК "Гринвуд".
Аркадія, 1 кімната, 53/18/21 кв.м, 5/16, 135 000$, Продам 1-ком. кв. Французский бульвар/ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Луганська обл. > Попаснянський р-н > Попасна

квартира посуточно с евроремонтом, Победа-4
Набережная Победы ул., 1 комната, 40/20/10 кв.м, 2/12, 900грн/сутки, ПОСУТОЧНО 1-но комнатная ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н

Продам 4-х ком.кв. ул.Пироговская/пр.Шевченко.
Центр, 4 кімнати, 125/81/14 кв.м, 4/4, 90 000$, Продам 4-х ком.кв. ул.Пироговская/пр.Шевченко. 4/4 ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н