Вся нерухомість > Новини > В середньому 20% українців купують житло з метою зберігання коштів – експерт
↑ До списку новин

В середньому 20% українців купують житло з метою зберігання коштів – експерт

27 лютого 2014

В середньому 20% українців, які купують нерухомість, вкладають кошти у житло з метою їх збереження та примноження. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав керівник департаменту стратегічного консалтингу Української торгової гільдії Віктор Оборський.

В.Оборський пояснив, що у сьогоднішній економічній ситуації інвестування у житло є ефективною альтернативою депозиту, адже інших інструментів для цього у нас практично немає.

"В інших країнах існує фондовий ринок, де можна купувати цінні папери, на розвинених ринках такий інструмент є надзвичайно значимим. У нас же цього немає – тут або дорогоцінні метали, або валюта, нерухомість і ті ж депозити. Але виходячи зі стану нашої банківської системи і політики банків по поверненню вкладів – тут дуже високий ризик навіть не дивлячись на начебто вигідні відсоткові ставки. Нерухомість в свою чергу дозволяє отримати відчутний і достатньо ліквідний актив майже відразу, і в подальшому він може бути або перепроданий і принести кошти, або здаватись в оренду і приносити відсотків 10 річних", - пояснив В.Оборський.

Він також зазначив, що сьогодні досить багато потенційних покупців житла інвестують у нерухомість саме з метою збереження і примноження коштів.

"Все залежить від об’єкта, вартості, класу, в середньому це від 15 до 25%. Якщо дивитись статистику дворічної давнини, то це було до 10%. Тобто 15-25% квартир у житловому комплексі купують саме для того, щоб зберегти кошти. У нас ментально населення хоче мати відчутні активи, і на сьогодні саме нерухомість є важливою альтернативою для інвестування", - наголосив В.Оборський.

Нагадаємо, експерти радять купувати житло на первинному ринку у великих забудовників із хорошою репутацією та великою кількістю введених в експлуатацію будинків.

“Наприклад, ХК „Київміськбуд“ — які там можуть бути питання? Практично комунальне підприємство, хоча й акціонерне товариство, але майже зі 100% власністю міста. Компанія має великі активи, велику кількість вже збудованого житла, майже все місто збудоване нею”, — сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитро Ісаєнко.

Також експерти рекомендують не спокушатися на пропозиції купити нові квартири за досить низькими цінами.

“Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди говорю: звертайтесь до великих забудовників. У невідомих малих забудовників дещо нижчі ціни, проте ризики зростають в рази. Ми вже знаємо на прикладі „Еліта-центру“ що таке квадратний метр вартістю 500 доларів — зараз інвестори все ще відстоюють свої права. А великі забудовники, як не як, дають певні гарантії. Звичайно, можуть бути якісь затримки, але вони добудовують у будь-якому разі. А великі будівельні компанії — їх у нас не так багато, можна перерахувати на пальцях однієї руки”, — зазначив Голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.

Ольга Завгородня, УНН


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
15 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Чечельницкий р-н > Чечельник

Продам земельну ділянку у Вищій Дубечні
51 соток, 53 500$, Продам земельну ділянку 51, 06 сотка під лісом у Вищій Дубечні під будівництво! ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вища Дубечня

Топ-оголошення

Продам 4 комнатную квартиру, ул. Колонтаевская/Косвенная, 2/2, 76.2 кв.м.
Молдаванка, Колонтаевская ул., 4 комнаты, 76,2/-/- кв.м, 2/2, 49 000$, Продам 4 комнатную квартиру, ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Будинок напівбункер в Петропавлівській Борщагівці
3 кімнати, 90 кв.м, 3 соток, 211 000$, Будинок напівбункер в Петропавлівській Борщагівці біля ліцею ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Петропавлівська-Борщагівка

Аренда офиса (весь этаж) 1069 кв.м., в БЦ на Подоле, Верхний Вал.
Подол, 1069 кв.м, 400грн/кв.м/месяц, Без комиссии от собственника. Аренда офиса 1069 кв.м., в ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н