Вся нерухомість > Новини > Квартири в Києві для іноземців
↑ До списку новин

Квартири в Києві для іноземців

11 жовтня 2013

Іноземці в більшості своїй - орендарі вигідні. І заплатити добре можуть, і відрізняються порядністю й відповідальністю. Але і вимагають своє: звичний комфорт, всілякі комунікації, а головне - щоб усе письмово і законно, пишет Domik.net.

За кордону до столиці України їдуть не тільки в якості туристів, але й у тривалі відрядження, на роботу за контрактом. Тому тут доцільно говорити як про оренду квартир подобово, так і на більш тривалий період. Розглянемо, в чому особливість оренди квартири для іноземців, яким квартирам віддають перевагу гості з-за кордону і у скільки обійдеться їм оренда квартири в Києві.

Яким квартирам віддають перевагу іноземці?

Перш за все, більшість іноземних гостей не будуть задовольнятися житлом у жахливому стані або на околиці міста. Звичайно, якщо ви не збираєтеся здавати свою квартиру гастарбайтерам, а орієнтуєтеся саме на іноземців з економічно розвинених країн. Слід пам'ятати: те, що ми звикли вважати розкішшю, для середньостатистичного європейця - норма. Тому свіжий якісний ремонт, сучасні меблі та побутова техніка, наявність wi-fi - це не перевага для іноземця при виборі квартири, а зовсім звичайні речі, які повинні бути в будь-якому будинку.

Вибір квартири зарубіжним гостем безпосередньо залежить від того, як надовго він відвідав нашу столицю. Якщо це турист, який за тиждень хоче сфотографувати всі визначні пам'ятки Києва, обійти всі бутіки, нічні клуби та ресторани то, швидше за все, йому буде зручно зняти подобово квартиру на Печерську або в історичному центрі. Якщо іноземець перебуває в Україні з кількатижневим відрядженням, він цілком може оселитися, наприклад, на Оболоні. Ну а якщо мова йде про місяці, то може підшукати квартиру і в інших районах з розвиненою інфраструктурою.

Як показує практика, іноземці хочуть дво- і трикімнатні квартири з євроремонтом, сучасними меблями і побутовою технікою, хорошими телекомунікаціями, звертають увагу на стан будинку в цілому та прилеглої до нього території. Якщо іноземний громадянин орендує квартиру подобово, він буде віддавати перевагу «безпечним» домівкам, де є домофон, консьєрж, територія, що охороняється. Також іноземні орендарі іноді не відмовляються від додаткових послуг за додаткові гроші: прибирання квартири, готування і т. п.

Подобова оренда

Якщо раніше для короткочасного перебування в країні перевага віддавалася готелям, то зараз все більше популярності набирає подобова оренда квартир. І не тільки тому, що зняти квартиру з євроремонтом і в хорошому районі обійдеться дешевше, ніж аналогічний готельний номер. Разом з квартирою людина отримує більше домашнього затишку, вільного простору, зрештою, обладнану кухню, де можна приготувати сніданок або зварити свою фірмову каву.

Подобова оренда «двійки» в Шевченківському районі коливається від 50 до 159$. Так, за 68$ в день можна зняти квартиру по вул. Саксаганського, поруч з ботанічним садом. Квартира після нещодавнього ремонту, в ній нові меблі та побутова техніка, великий засклений балкон, панорамний вид з балкона, 2 LCD телевізори, кабельне ТБ, безкоштовний Wi-Fi, 2 кондиціонери, пральна машина, мікрохвильова піч, чиста і попрасована постільна білизна, чай, кава.

Ціна на трикімнатну квартиру в центрі коливатиметься в межах 100$.

Зніму дорого і надовго

Іноземці, які приїхали до Києва працювати за контрактом, швидше за все теж віддадуть перевагу квартирі в серці столиці, адже саме тут зосереджені основні департаменти, відомства, бізнес-центри. Але у довгострокової оренди є свої нюанси.

Наприклад, обов'язкова реєстрація зарубіжного гостя в орендованій квартирі. Тобто, для того, щоб орендар міг перебувати на території України легально, він повинен отримати тимчасовий дозвіл на проживання. Для цього обов'язково складається договір оренди, його копія засвідчується в ЖЕКу. Також в ЖЕК подається заява на реєстрацію (Форма 15), яку підписують власник і орендар. Ну а потім у районному ОВІРі іноземець отримує штамп про тимчасовий вид на проживання і може спокійно пересуватися просторами нашої країни.

Але найчастіше пункт про цю саму тимчасову реєстрацію лякає потенційного орендодавця. І не тільки тому, що тепер він змушений буде поділитися з державою своїми грошима і чесно сплатити податки. Власник побоюється, що чужа людина, прописана в його квартирі, з часом може претендувати на право володіння цією квартирою. Але боятися варто тільки податків, а тимчасова реєстрація ніякої загрози для орендодавця не представляє.

Зняти двокімнатну квартиру в центральних районах столиці можна від 957$ до 2090$ на місяць, трикімнатну - від 1500$ до 3000$. Так, за двокімнатну квартиру з видом на Майдан Незалежності, євроремонтом, сучасними меблями, імпортною сантехнікою, хорошою побутовою технікою, супутниковим TV, закритим двором вас попросять заплатити 1500$. За таку ж ціну можна зняти хорошу трикімнатну на Софіївській площі. Зняти двокімнатну квартиру на Оболоні з євроремонтом і необхідною «начинкою» можна за 740$. Проте в "Оазисі" ціни такі ж, як і в центрі.

Незалежно від того, на який термін іноземний громадянин вирішив відвідати нашу країну, при виборі квартири він буде орієнтуватися на її місце розташування і стан в цілому. І якщо ваша мета - здати квартиру саме закордонному орендарю, перш за все, потрібно відповісти собі на два питання: чи можна назвати вашу квартиру житлом європейського рівня і чи готові ви, за необхідності, прописати в ній чужу людину?

Юлія Шевель, Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

Два офиса 150м и 165м можно вместе н/ф м.Арскнальная 5мин от хозяина
Печерск, 150 кв.м, 45 000грн/месяц, Адреса: Печерський район, вул. Московська (нова назва - вул. ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Тисменицький р-н > Тисмениця

Топ-оголошення

Шикарна пропозиція квартири на Борщаговке-возле ринку "Дніпро"!
Никольская Борщаговка, Кольцова бульв., 3, 3 кімнати 65/44/8 кв.м 3/9, 12 000грн./місяць, Хороший ...

Квартири > Здам > Київ > Святошинський р-н

Продам 4 комнатную квартиру, ул. Градоначальницкая/Южная, 1/2, 66 кв.м.
Молдаванка, Градоначальницкая ул., 4 комнаты, 66/-/10,5 кв.м, 1/2, 50 000$, Продам 4 комнатную ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в г, Днепре (Днепропетровске) -Украина
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Донецька обл. > Старобешевський р-н > Старобешеве