Вся нерухомість > Новини > Будівельники повернулися
↑ До списку новин

Будівельники повернулися

20 жовтня 2010

Одна з найбільших будівельно-інвестиційних компаній Туреччини Metal Yapi Konut виходить на ринок нашої країни. Вона побудує в центрі Києва багатофункціональний комплекс з офісами, житлом і апартаментами. У планах компанії вкласти $250 млн. власних коштів і почати будівництво вже в першому кварталі 2011 р.

Як розповів «i» співвласник і голова правління компанії «ІПЕТ Юкрейн» (дочірня компанія Metal Yapi Konut) Мехмет Сачаклиоглу, цей проект іміджевий: «Ми будуємо в центрі Стамбула на кращих ділянках, в Україну саме Київ - найцікавіше місто для реалізації проектів. Тому ми і тут будемо зводити елітний комплекс, і теж у центрі міста ». За його словами, земельна ділянка вже у власності компанії та узгоджено архітектурний проект.

«Я живу в Україні 10 років і добре розумію реалії Україні. Знаю, що зараз деякі компанії починають будувати і відразу продавати квартири чи офіси, але потім не виконують свої зобов'язання з-за фінансових проблем і не закінчують проект. Тому ми будуємо повністю за свої кошти: на першому етапі це інвестиції в обсязі $250 млн. Наш головний бізнес в Туреччині - це будівництво і нафта. У компанії є серйозні проекти, які генерують стабільний фінансовий потік. Але, звичайно, якщо хтось захоче купити квартиру або офіс до закінчення проекту, ми йому не відмовимо», - додає Мехмет Сачаклиоглу.

У планах компанії «ІПЕТ Юкрейн» - будівництво багатофункціонального комплексу, що включає бізнес-центр, елітний житловий комплекс і апартаменти в рівних частках.

Презентацію проектів компанія проведе на початку 2011 р. Почати будівництво планує в I кварталі 2011 р., і через два роки закінчити. Виконувати всі роботи будуть турецькі фахівці та зарубіжні архітектори.

Експерти ринку стверджують, що сплеск попиту на побудовані елітні комплекси Києва прийде саме на 2012-2013 рр. Так, за даними «Knight Frank України», станом на червень 2010 р. в сегменті елітної нерухомості ведеться будівництво 10 об'єктів. Загальний обсяг пропозиції ринку без урахування поглинання налічує близько 2 тис. квартир, з урахуванням зданих в експлуатацію п'яти об'єктів еліт-класу.

За підсумками I півріччя 2010 р., на ринку первинної елітної нерухомості Києва анонсовано початок будівництва чотирьох об'єктів: житлових комплексів «Аристократ», Diamond Hill, H-Tower і II черга.

ЖК «Воздвиженка». Дані проекти з'явилися на ринку ще в I кварталі 2010 р., і протягом II кварталу 2010 р. ринок не поповнювався новою пропозицією. У цілому, за даними компанії, будівництво ведеться на 76% об'єктів первинного ринку елітної нерухомості і лише 11% введено в експлуатацію.

«Відсутність попиту на недобудовані об'єкти обумовлює доцільність інвестування капіталу в стимулювання продажів. Згідно з планами девелоперів, відкритий продаж квартир в даних об'єктах будуть стартувати на етапі введення в експлуатацію або вже при 100% готовності. Таким чином, до кінця 2010 р. - в 2011 р. очікується скорочення і без того обмеженого пропозиції в сегменті елітного житла. Значне зростання пропозиції, найімовірніше, відбудеться в 2012 р., коли на ринок вийде ряд побудованих об'єктів, що, безумовно, вплине на ціновий баланс ринку», - прогнозують аналітики «Knight Frank Україна».

Компанія Metal Yapi Konut більше 30 років працює на ринку нерухомості Туреччини. На її рахунку сотні житлових і комерційних комплексів, відомих у Туреччині та за її межами. Власник компанії Омер Сачаклиоглу є одним їх найбагатших турецьких бізнесменів у сфері будівництва. У вересні 2010 р. компанія Metal Yapi Konut виграла найбільший за всю історію Туреччини державний аукціон. Торги йшли за ділянку площею 24 га в самому центрі Стамбула. Сума викупу склала $2,3 млрд. Серед проектів, які сьогодні будує компанія Metal Yapi Konut, - найвищий і найдорожчий будинок в Стамбулі, вартість якого складе $ 1,5 млрд., кілька торгових та офісних центрів, житлові комплекси, а також унікальний акваріум , який повинен стати одним з найбільших і сучасних акваріумів у світі.

Ніна Міщенко, Экономические известия


Топ-оголошення

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Волинська обл. > Іваничівський р-н > Іваничі

Продається ділянка 25(15+10) соток в з.Рожни
Свитанкова ул, 25 соток 790$/сотка, Продам ділянку 25(15+10) соток під о.с.г. (можна змінити ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Рожны

Топ-оголошення

Сдам офис 150м мебель в новом здании на Подоле от хозяина
Подол, 150 кв.м, 37 000грн/месяц, ул. Туровская, с хорошим ремонтом и офисной мебелью. 5 просторных ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Іллінецький р-н > Іллінці

Продается однокомнатная квартира Гостомель ул. Молодежная № 11/7. Дом новый.
Молодіжна вул., 11/7, 1 кімната, 41/11/17 кв.м, 3/4, 23 000$, Продается однокомнатная квартира ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Гостомель