Вся нерухомість > Новини > Квартири класу "люкс" у Києві
↑ До списку новин

Квартири класу "люкс" у Києві

27 вересня 2013

Досить часто в оголошеннях з продажу квартир можна зустріти формулювання "елітна квартира" або "квартира класу люкс (де-люкс)", зокрема, відносно квартир найдорожчого цінового сегмента, пише Domik.net. Ці формулювання найчастіше продавців ні до чого не зобов'язують, і під виглядом "елітної квартири" з однаковим успіхом можуть продавати і пентхаус в центрі, і квартиру в новобудові на Лівому березі. Або ж квартиру з дуже дорогим оздобленням в будинку, якість якого далеко від "люксу". Дворівневі апартаменти - це теж далеко не завжди "люкс": такі квартири зустрічаються в сучасних будинках навіть економ -класу.

Якою ж має бути квартира класу "люкс" і чи продаються такі зараз у Києві?

Насамперед, квартира класу "люкс" не може розташовуватися в будинку радянської побудови. Навіть квартира в "сталінці" може претендувати максимум на бізнес-клас, та й то, якщо це добре відреставрована "сталінка". Отже, квартира люкс-класу може розташовуватися або в дореволюційному будинку відповідної якості з сучасним капітальним ремонтом, або в новобудові класу "преміум" і вище. При цьому, будинок не може бути типової будівлі - це має бути індивідуальний проект, який поєднується з навколишнім ландшафтом.

Крім того, будинок повинен бути побудований тільки з керамічної цегли. Допускається використання монолітно-каркасної технології будівництва, але не зведення стін з бетону.

Примітно, що практика будувати будинки, що відповідають вимогам бізнес-класу, і при цьому присвоювати їм категорію "преміум" або "люкс", властива багатьом українським забудовникам. Серед споруджуваних сьогодні будинків чимало висоток більше 10 поверхів, квартири в яких продаються під виглядом "люкс" і за відповідною ціною. Відповідно до класифікації Української будівельної асоціації, в будинку класу "де-люкс" не може бути більше 30 квартир, а на поверсі - більше 4, хоча нормою вважається 1-2 квартири на поверсі. Для преміум-класу правила дещо демократичніші: не більше 100 квартир в будинку, до 4 квартир на поверсі.

Що стосується безпосередньо квартир класу "люкс", то, крім вимог до будинку, існують ще й вимоги до квартири. Зокрема, в квартирах цього класу має бути виконаний індивідуальний (або "ексклюзивний") дизайнерський ремонт. Також вони повинні відповідати вимогам до площі, яка розраховується залежно від кількості кімнат. Наприклад, квартира-студіо класу "люкс" не може бути менше 60 квадратних метрів, п'ятикімнатна - 350 метрів, площа кухні повинна перевищувати 20 кв. метрів.

Тепер розглянемо, які з пропонованих елітних квартир в Києві дійсно гідні класу "люкс".

За даними порталу нерухомості Domik.net, найдорожча квартира сьогодні продається в клубному будинку Diamond Hill на Печерську, поруч з готелем "Салют". Будинок побудований в стилі нео-модерну за монолітною технологією з панорамним склінням вікон. У будинку є власний басейн, фітнес-центр і спа-салон, дитяча кімната і зони відпочинку на території.

6-кімнатна квартира на дев'ятому поверсі будинку площею 355 квадратних метрів пропонується за ціною $7100000. Примітно, що ця, найдорожча на сьогоднішній день квартира, продається в стані "під чистове оздоблення", тобто, взагалі без ремонту.

У півтора рази дешевше, за $4660000, продається квартира в клубній резиденції на вулиці Тимирязівській, 30, прямо у Національному ботанічному саду. Тут квартира вже з ремонтом, та й площа побільше - 355 квадратних метрів плюс 90 метрів тераси із зоною барбекю. Крім того, в цьому комплексі по вулиці Тимирязівській всього 7 квартир - по одній на поверсі, є професійна охорона. А "в комплекті" з квартирою пропонуються 2 паркомісця в підземному паркінгу. Інтер'єр самої квартири виконаний за індивідуальним дизайнерським проектом, є система управління світлом, спа-зона та інші елементи розкоші. Про цю квартиру, мабуть, дійсно можна сказати, що вона відповідає класу "люкс".

За $4000000 продається дійсно розкішна квартира на Липках, в будинку по Грушевського, 9А з власним вертолітним майданчиком. Площа чотирикімнатної квартири - 243 квадратних метри, на поверсі всього дві квартирі, висота стелі - 3 метри.

Все б добре, якби не поверховість будинку: 22 поверхи не надто то вписуються в декларований клас "де-люкс".

За $3800000 продається дворівневий пентхаус, як зазначено в оголошенні, "VIP-рівня", в Бехтерєвському провулку на Лук'янівці.

Крім трьох спалень, в будинку є кінотеатр, кабінет, більярдна і кілька санвузлів. Загальна площа квартири - 402 квадратних метри, розташовується вона в чотириповерховому клубному будинку з видом на Покровський монастир.

П'ятикімнатну квартиру площею всього 213 квадратних метрів з новим ремонтом пропонують майже за ту ж суму - 3700000 - прямо на Хрещатику, в житловому комплексі "Капітолій". У комплексі є фітнес-центр, спа-салон, закрита територія з ландшафтним дизайном охороняється воєнізованою охороною. На кожному поверсі всього по дві квартири.

У запропонованій квартирі панорамні вікна до підлоги, при цьому, висота стель - 3,3 метра, в оздобленні використані тільки натуральні матеріали, на підлозі художній паркет, в інтер'єрі - фігурні меблі. При цьому, місце в паркінгу в заявлену вартість не входить, а продається окремо за $300000.

Примітно, що в сусідньому будинку по вулиці Круглоуніверситетській трикімнатна квартира лише трохи меншої площі - 188 квадратних метрів - продається майже в 4 рази дешевше, за $1034000. Тут також є цілодобова охорона і відеоспостереження, в самій квартирі - вітальня і три спальні, два санвузли і два балкони, джакузі, а місце в паркінгу входить у вартість.

Зустрічаються й інші пропозиції з продажу квартир, більш-менш відповідних класу "люкс". Це, наприклад, чотирикімнатна квартира площею 260 метрів в клубному будинку на вулиці Кропивницького, поряд з Бесарабкою за ціною $1500000. Бонусом до двох спалень, кабінету, вітальні та джакузі буде вид на історичний центр Києва.

За такою ж ціною пропонується п'ятикімнатна квартира площею 226 квадратних метрів в клубному будинку на Оболонській набережній. Крім авторського, навіть занадто розкішного дизайну, тут є система "розумний будинок" і тераса з видом на Дніпро.

Але не варто забувати, що комплекс "Оазис" на Оболонській набережній - відкритий, хоч і охороняється, з усіма витікаючими недоліками.

Третя квартира за цією ж ціною пропонується в чотириповерховому клубному будинку на вулиці Мельникова. Площа дворівневої квартири - 316 квадратних метрів, але тут 9 кімнат. В оздобленні стін використані панелі з натурального дерева, встановлені мармурові сходи з художньою ковкою. Всі меблі в квартирі також з натурального дерева, виготовлені за індивідуальним замовленням.

Як бачимо, навіть найдорожчі квартири, які продаються на сьогоднішній день у Києві, не завжди відповідають класу "люкс". Деякі з них замалі за площею, хоч вона і не порівнянна з площею квартир, в яких проживає більшість киян. Інші знаходяться у висотках, які, втім, теж відносять до класу "де-люкс".

Насправді ж, квартир, дійсно відповідних заявленому статусу, в Києві одиниці.

Наталія Рева, Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

Сдам комнаты в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья (комнат, квартир, домов)
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Дніпропетровська обл. > Криворізький р-н > Кривий Ріг

Ексклюзивний будинок в Хотянівці на першій лінії від Десни
4 кімнати, 100 кв.м, 24 соток, 150 000$, Пропонується до продажу капітальний будинок у с. Хотянівка ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Хотянівка

Топ-оголошення

Продається одно кімнатна квартира
Івана Кожедуба, 175, 1 кімната, 36/18/9 кв.м, 7/9, 28 900$, ТЕРМІНОВО!!! Продається одно кімнатна ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Оренда офісу у бізнес центрі Eurotown
Нивки, Щербаківського (Щербакова) вул., 45а, 49 кв.м, 22 135грн/місяць, Оренда офісу у бізнес центрі ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске, (г, Днепр) -Днепропетровская область
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Одеська обл. > Ананьївський р-н > Ананьїв