Вся нерухомість > Новини > Через складну економічну ситуацію в Україні купувати квартири у невеликих забудовників ризиковано
↑ До списку новин

Через складну економічну ситуацію в Україні купувати квартири у невеликих забудовників ризиковано

19 лютого 2014

Складна економічна ситуація, що склалася в Україні в цілому і на ринку нерухомості зокрема, найбільше торкнеться невеликих забудовників, тому купувати квартири у таких дещо ризиковано. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.

За словами О.Рубанова, загальна ситуація в країні і девальвація гривні зараз знижують інтерес українців до ринку нерухомості.

«Якщо говорити про ринок нерухомості Києва, то маленьким і середнім компаніям-забудовникам дійсно дуже важко працювати. Великі забудовники, що мають достатньо солідну "подушку", насамперед, фінансової безпеки, дещо краще себе почувають. Тобто загалом найбільш сильно ситуація відіб'ється саме на маленьких і середніх забудовниках», — пояснив О. Рубанов.

В цей же час експерти відзначають, що зараз існує досить високий ризик вкласти кошти в потенційний недобуд, адже через складну економічну ситуацію невеликі компанії можуть не виконати своїх зобов'язань перед інвесторами, а іноді і зникнути взагалі.

Нагадаємо, за словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитра Ісаєнка, одним з механізмів захисту від недобудов і будівельних афер є обрання кампанії-забудовника, яка має частку державної або комунальної власності в статутному капіталі.

"Наприклад, ХК "Київміськбуд" — там можуть бути питання? Практично комунальне підприємство, хоча і акціонерне товариство, але майже з 100% власністю міста. Компанія має великі активи, велика кількість вже побудованого житла, майже все місто побудоване нею", — сказав Дмитро Ісаєнко.

Також експерти рекомендують купувати житло у великих компаній-забудовників.

"Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди кажу: звертайтеся до великих забудовників. У невідомих малих забудовників трохи нижче ціни, однак ризики зростають в рази. Ми вже знаємо на прикладі "Еліта-центру", що таке квадратний метр вартістю 500 доларів — зараз інвестори все ще відстоюють свої права. Великі забудовники, як ніяк, дають певні гарантії. Звичайно, можуть бути якісь затримки, але вони добудовують в будь-якому випадку. Великі будівельні компанії — їх у нас не так багато, можна перерахувати по пальцях однієї руки", — зазначив Голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.

Ольга Завгородня, УНН


Топ-оголошення

Продам 1 кімнатну квартиру в районі Водного, Будівельного і Мореходки
Центр, Манежна вул., 1 кімната 23/17/4 кв.м 2/3, 15 000$, Продам 1 кімнатну квартиру, Манежна / ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам. 2-к.кв. 1/5, ж/м Клочко-6, ул.Янтарная
Янтарна вул., 2 кімнати, 45/-/- кв.м, 1/5, 45 000$, Продам. 2-к.кв. 1/5, ж/м Клочко-6, ул.Янтарная, ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

Топ-оголошення

Продам 3х ком.квартиру в Нагорном районе пр.Д Яворницкого р-н ул.Ефремова.
"нагорный", 3 комнаты, 71/51/8 кв.м, 75 000$, Продам 3х комнатную квартиру пр.Д. Явроницкого район ул ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

БЕЗ КОМИССИИ. Продажа отличной 2 ком квартиры в ЖК Новопечерские Липки . СРОЧНО! ТОРГ.
Липки, 2 кімнати, 96/44/15 кв.м, 7/15, 380 000$, БЕЗ КОМИССИИ Видовая квартира (96м2) Драгомирова 11б ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Продаю чудову 1к.квартиру в Лісках (вул. Леваневців, 1КП)
Леваневців, 1 кімната, 38/18/8 кв.м, 3/5, 25 000$, Пропоную Вашій увазі до продажу простору 1к. ...

Квартири > Продам > Миколаїв > Заводський р-н