Вся нерухомість > Новини > Реконструйоване житло - плюси і мінуси
↑ До списку новин

Реконструйоване житло - плюси і мінуси

16 серпня 2010

У місті Харків активно розвивається сегмент ринку нерухомості, який можна охарактеризувати як реконструкція будівель житлового та нежитлового фонду та зонування простору відреконструйованих приміщень під ізольовані квартири з наступною реалізацією квартир на харківському ринку нерухомості.

Як правило, під реконструкцію купуються гуртожитки, що належать відомствам, об'єкти Фонду державного майна, приміщення, що знаходяться на території заводів, колишні приміщення побутового призначення і так далі.

У споруді, яка реконструюється під житлові квартири, як правило, повністю замінюються старі комунікаційні мережі - водопровідні, каналізаційні, електричні, простір кімнат-квартир зонування за допомогою гіпсокартону, підводяться відводи води та каналізації в кожну квартири, обладнується санвузол.

Поговоримо про плюси і мінуси придбання квартир у реконструйованому будинку.

Плюси. 

«Демократична» ціна 

Вартість квартир у відреконструйовану будинку, як правило, нижча за ціни на аналогічне житло в будинках старої споруди - хрущовки і т.д. - із застарілими, а часто, і просто аварійними, комунікаційними мережами. У місті Харків вартість реконструйованих квартир становить орієнтовно 14000-15000 дол. у квартирах «під ремонт» - до 17000-20000 дол. (в залежності від площі квартири) - у квартирах з косметичним ремонтом.

Нові комунікації 

Хто хоч раз міняв водопровідні труби в багатоквартирних будинках - зрізаючи стару оцинковку і міняючи її на модний екопластік, напевне звертав увагу на наліт всередині старих труб, іржу і т.д. І, навіть замінивши водопровідні труби усередині своєї квартири, ми не захищаємося від поганої якості води, що доставляється до нас у квартиру по міському водопроводу - адже вода доходить до нас ще й по внутрішньобудинковим мережам - стоякам і так далі.

У відреконструйованому будинку водопровідні та каналізаційні мережі змінюються повністю, на вході встановлюються очищувальні фільтри (фільтри так само рекомендується встановлювати і безпосередньо в квартирах, на вході води) - що робить більш безпечним наше водоспоживання.

Можливість придбання в розстрочку без участі банківської установи - розстрочка від фірми.

Фірми, які займаються реконструкцією, надають покупцям квартир у таких будинках, власну безпроцентну розстрочку, як правило, до 2х років. Тобто, покупцеві квартири в відреконструйованому будинку досить мати від 50% вартості квартири для того, щоб стати власником житла і виплачувати залишок вартості вже безпосередньо фірмі, яка виробляла реконструкцію, без відсотків і переплат. Схема придбання в розстрочку зручна для молодих сімей, що мають стабільний дохід і стартовий капітал для сплати першого внеску, а також потребують перше власне житло.

Ліквідність житла 

Сім'я розвивається, розростається, виникає необхідність збільшити розмір площі, необхідність розширення, переселення у більш якісне і просторе житло. Квартири в відреконструйованому будинку, придбані безпосередньо у фірми, вже через кілька місяців після повного заселення будинку, додають у вартості 20-25%, далі їхня ціна коливається в рамках загального стану ринку.

Мінуси

Планування

Як правило, приміщення в відреконструйованому будинку планувалися з іншим цільовим призначенням - кабінети, палати (якщо реконструйований будинок планувався спочатку під лікарняний комплекс), приміщення побутового призначення (колишні хімчистки, пральні і т.д.), гуртожитки. Фірми, проводячи реконструкцію, орієнтуються, як правило, не на перепланування простору приміщень у повноцінні типові 1 кімнатні квартири (площею 30-32м2), а в квартири, які плануванням нагадують «гостинки» - тобто без чітко зонованої кухні (зазвичай - кухня в коридорі, так звана «міні-кухня», санвузол сумісний (у пропозиціях присутні квартири з ванною та душовою кабінкою).

Газ

Найчастіше у відреконструйованих будинках відсутнє підведення газу, для приготування їжі використовують електричні печі.

Коридорна система 

Планування поверху, на якому розташовані квартири в відреконструйованомуу будинку, зазвичай являє собою коридор, вздовж якого розташовані квартири - а не тамбури на 2-3 квартири, як у панельних будинках або «під'їзне» розташування в хрущовках.

Держава в останні кілька років багато пропагує політику будівництва соціального житла. І в той же час, не чекаючи державних програм та підтримки, приватний бізнес самостійно почав вирішувати питання виведення на ринок нерухомості доступного житла, надаючи власні програми придбання, не на словах, а на ділі вирішуючи житлове питання мешканців міста.

Аn-expert


Топ-оголошення

Продам 1-комн. 2/2, ул. Дальницкая/ Балковская
Молдаванка, Дальницкая ул., 38, 1 комната, 37/14/16 кв.м, 2/2, 18 000$, Продам 1-комн. 2/2, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Сдам комнату для девушки без хозяев на Позняках
Позняки, Здолбунівська вул., 9, 83 кв.м, 6/10, 3 500грн/місяць, Сдам комнату для девушки без хозяев ...

Кімнати > Здам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

ЖК Ривьера Сити: красивая 2к квартира с котлом в новом доме возле моря!
Чехова, 1/1, 2 комнаты, 69/43/14 кв.м, 3/8, 59 000$, Чехова / Академика Заболотного, продам квартиру, ...

Квартири > Продам > Одеська обл. > Лиманський р-н > Фонтанка-1

Продаж земельних ділянок з.Николаевка Без %
18 соток 7 200$, Район Вишгороду, з.Николаевка, продаються ділянки від 18 до 36 соток, держакти на ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > николаевка

Продаж будинку в с. Хотянівка Вишгородського району. КМ "Сосновий бір", поряд з КМ "Затишний".
2 кімнати, 85 кв.м, 10 соток, 115 000$, Продаж Затишного будинку в тихій рекреаційній зоні посеред ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Хотянівка