Вся нерухомість > Новини > Київську область «підлаштують» під туристів
↑ До списку новин

Київську область «підлаштують» під туристів

14 вересня 2010

До кризи вважалося, що за містом можна з успіхом будувати лише склади або котеджні містечка. Але за останні два роки ці ринки нерухомості просіли сильніше інших. Учасники міжнародного інвестиційного форуму «Інтеграція і партнерство» спростували усталену думку, представивши свої соціальні, спортивні, розважальні та туристичні проекти в Київській області.

Спорт на форумі вдався

9 вересня в Києві відбувся міжнародний інвестиційний форум «Інтеграція і партнерство», в рамках якого бізнес пропонував проекти розвитку столичного регіону, а влада обіцяла у цьому якщо не допомогти, то вже точно не заважати. Незважаючи на розхожу думку, що подібні заходи носять поверхневий характер і мало допомагають бізнесу, цього разу, за словами учасників, все інакше. Як сказав гендиректор ВАТ «Укрстальконструкція» Роман Абрамовський, якщо все, що було сказано і задекларовано представниками влади та бізнесу, буде втілене в життя, то Київська область буде «приречена» і на іноземні, і на внутрішні інвестиції.

Одним з найбільших представлених на форумі проектів став кінноспортивний комплекс VIAN Arena, який презентував публіці директор компанії «VIAN Group» Михайло Пархомчук. Об'єкт буде розташований в 20 км від Києва по Житомирській трасі - в с. Шпитьки Києво-Святошинського району на площі 50 га. Загальний обсяг інвестицій у будівництво комплексу, як очікується, складе $500 млн. «За рівнем своїй оснащеності комплекс увійде до п'ятірки кращих у світі і буде кращим у Центральній та Східній Європі», - повідомив М. Пархомчук.

До складу комплексу увійдуть мала і велика спортивні арени під відкритим небом, змагальний і тренувальний манеж у закритому приміщенні, ветклініка, стайні, стоянки для трейлерів і парковки для машин, ресторан і готель. Головна арена під відкритим небом розміром 100х120 м зможе вмістити 3500 глядачів, мала (50х80 м) - 400 глядачів. Для проведення змагань у зимовий період на території VIAN Arena в закритому приміщенні буде споруджено змагальний манеж площею 30х70 м, розрахований на 1500 глядачів.

Як пояснив М. Пархомчук, комплекс буде призначений для підготовки коней і проведення змагань самого високого рівня. За його словами, на території комплексу можна буде проводити як чемпіонати світу з кінного спорту, так і змагання олімпійського рівня. Перший турнір на відкритому майданчику планується провести вже в кінці травня 2011 р., а завершити будівництво - до 2013 р.

Спортивну тему продовжив представник компанії X-life Олег Мартиновський, який представив проект центру екстремальних видів спорту у Вишгородському районі. Передбачається, що комплекс буде виконаний у два етапи протягом 2-3 років. Передбачуваний загальний обсяг інвестицій складе 84 млн. євро. Як розповів О. Мартиновський, робота по об'єкту ведеться майже 6 років, частину майбутнього комплексу вже запроектована, частина знаходиться на етапі концепції.

До складу комплексу, розташованого на території 19,6 га, увійдуть атракціони, призначені як для активного відпочинку та екстремального спорту, так і для сімейного дозвілля. Зокрема, передбачається обладнати центр кортами для великого та настільного тенісу, сквошу і бадмінтону, майданчики для хокею і катання на ковзанах, футбольні, баскетбольні та волейбольні поля, а також зону пейнтболу. Екстримом можна буде заряджати на таких атракціонах як аеродинамічна труба, стінка для скелелазіння, водяний потік для серфінгу з імітацією хвилі, майданчик для паркуру і пр. Будуть і більш спокійні заняття як сауна, солярій або відпочинок в готелі та ресторані.

Інфраструктура розширюється

Недалеко від вищевказаного центру буде розташований багатофункціональний курортний комплекс Litvinovka Entertainment, який будує компанія «Єврохолдинг Інвест». Проект був презентований ще два роки тому, але потім виникли складнощі з інвестором, тому поки що він заморожений. За розрахунками Horwath HTL, загальний обсяг інвестицій у будівництво складе $95 млн., з них власних коштів девелопера - $10 млн. Розрахунковий термін окупності - 7 років. Зараз, як повідомила менеджер проекту Юлія Бондаренко, ведуться пошуки інвестора, а тим часом комплекс функціонує переважно влітку, коли на наявній літній сцені проводяться заходи.

Представили учасники форуму і проекти, які стануть частиною інфраструктури до Євро-2012. Так, гендиректор промислово-будівельної групи «Антарес» Станіслав Гордієнко розповів про реконструкцію багатофункціонального готельно-розважально-оздоровчого комплексу у Василькові на березі річки Стугна. Загальна площа проекту складе 14 тис. кв.м. Щоб комплекс був затребуваний і після закінчення чемпіонату, автори ідеї хочуть створити широку інфраструктуру для відпочинку, включаючи SPA-центр і відкритий майданчик для концертів на самому березі водойми. За словами С. Гордієнка, зараз компанія веде переговори з трьома готельними операторами з приводу управління готелем, а закінчити проект обіцяють до 1 червня 2012 Неподалік планується побудувати 16-поверхових житлових будинків, які в період Євро-2012 будуть використовуватися як хостели.

Етніка високих технологій

Голова Богуславської РДА Богдан Дубас закликав інвесторів і відпочиваючих приділити увагу зеленому туризму на території свого району. Тим більше, що додатково до мальовничих пейзажів, річки Рось, яка відмінно підходить для рафтингу, а також рибних ставків керівництво регіону пропонує і спеціально засновані для відпочинку проекти. За словами Б. Дубаса, «зелених» туристів приймають у себе вже близько півтора десятків садиб, а зараз ведеться робота зі створення етнографічного комплексу «Мазанка» в селі Туніки. Як розповіла представниця місцевої РДА Тетяна Щербініна, для цієї мети один з місцевих жителів уже викупив ділянку землі, залишилося лише знайти інвестора безпосередньо на будівництво. Крім глиняних будинків на території комплексу будуть розташовані сади, трав'яні галявини, будуть працювати ремісники.

Незвичайний проект вже будується біля с. Копачів Обухівського району. Парк «Київська Русь» розташований на 50 га і передбачає відтворення в натуральну величину і з максимальною історичною достовірністю дитинця стародавнього Києва. Створюється парк за рахунок коштів благодійної організації «Слов'янський фонд» і виторгу від туристів, усього знадобиться $300 млн., з яких поки що отримано і використано менше десятої частини. На даний момент в парку побудована частина об'єктів, першу чергу обіцяють здати до 2012 р., завершать будівництво ще через 5-7 років.

Поділився інформацією про великі проекти та голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк, який повідомив, що в Бориспільському районі Київської області за кошти інвесторів побудують технопарк вартістю 1 млрд. євро. На території об'єкта розташуються, за його словами, відразу два інститути, культурний центр, бібліотека, житловий комплекс на 15 тис. осіб.

Як підсумував Р. Абрамовський, в цілому виступи представників влади налаштували бізнес-учасників форуму на хороший лад. Загальне відчуття того, що форум вдався, підтверджують і результати його для «Укрстальконструкція». «У нас є чудові контакти з агрокомпаніям, які задекларували свої бажання: одні вже мають намір продовжувати з нами співробітництво, інші показали свої нові інвестпроекти. Масштабні речі, які будуються в агросекторі, без нашої участі не обходяться - ми в цьому переконалися. У тій же Київській області в тісній співпраці з нашими партнерами «Укрстальконструкція» реалізувала вже не один проект», - зазначив Р. Абрамовський.

Наталія Тарасова, UGMK.INFO


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Лубенський р-н > Лубни

Выгодное предложение на Таирова Ак Королева/ ост. Стоянка
Таирова, Королева ул., 118, 1 комната, 39/21/8 кв.м, 8/9, 26 500$, Однокомнатная в кирпичном ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Сдам. 2-к.кв. 12/12, Левобережный-2, ул.Терещенковская 24.
Лівобережний-2, 2 кімнати, 52/28/9 кв.м, 12/12, 8 000грн/місяць, Сдам. 2-к.кв. 12/12, Левобережный-2, ...

Квартири > Здам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н

Продам свинокомплекс 11000 кв.м. в Синельниковском районі Дніпропетровської області.
450 000$, Продам свинокомплекс 11000 кв.м. в Синельниковском районі Дніпропетровської області. ...

Інше > Продам > Дніпропетровська обл. > Синельникове

Оренда 2к. квартири, Лаврухіна, ТРЦ Район
Троєщина, Лаврухіна вул., 14, 2 кімнати, 72/-/15 кв.м, 1/24, 15 000грн/місяць, Вперше оренда 2к. ...

Квартири > Здам > Київ > Деснянський р-н