Вся нерухомість > Новини > У «Київській Венеції» попитом користуються панельні «хрущовки»
↑ До списку новин

У «Київській Венеції» попитом користуються панельні «хрущовки»

8 січня 2013

Русанівка - невеликий, але один з найкрасивіших житлових масивів Києва, в народі званий «київською Венецією».

Перш за все, це перший у світі штучний острів, ще й віддалений від Лівого берега Києва штучним каналом.

Втім, свій сучасний вигляд Русанівка придбала тільки в останній чверті ХХ століття. А урочище з однойменною назвою на Лівому березі навпроти Києва було відоме здавна. Вважається, що свою назву місцевість отримала від Сави Русановича, який володів у XVI столітті сусідніми землями. Пізніше з'явилися село Русанів, однойменне озеро і затока.

На початку 60-х було прийнято рішення про створення тут зразкового, а в деякому роді, експериментального і унікального житлового масиву. Русанівський острів створений між Лівим берегом і Гідропарком шляхом намивання ґрунтів до рівня 3-5 метрів.

Від Лівого берега його відокремлює штучний канал довжиною 2700 метрів і шириною 40 метрів, а від Гідропарку - Русанівська протока.

Територіально Русанівка розташовується між Березняками, Микільською Слобідкою і Лівобережним масивом і з’єднується з ними трьома автомобільними і двома пішохідними мостами.

Масив складається всього з 4 вулиць: вулиці Ентузіастів, бульварів Давидова та Русанівського та Русанівської набережної. Набережна - напрочуд гарне місце для прогулянок в будь-який час року, але особливо влітку: в південній частині каналу, ще згідно з первинним проектом будівництва, були встановлені фонтани з підсвічуванням.

Жити на Русанівці, кажуть, дуже навіть непогано. Маленький, затишний, зелений райончик з власною набережною та парком з різьбленими альтанками, а з вікон будинків, особливо на верхніх поверхах, відкривається красивий вигляд на Гідропарк і нові житлові квартали сусіднього Лівобережного масиву. А з деяких і цілком престижний - на Правий берег з Києво-Печерською Лаврою.

Житловий фонд тут нечисленний, а ціни на квартири стабільні. На Русанівці всього 89 будинків, з яких більшість - «хрущовки». Втім, є тут і будинки серії «типова панель» і відомчі будинки серії «покращена цегла». А ось новобудова всього одна - на бульварі Давидова.

Оскільки масив маленький, пропозицій з продажу квартир тут небагато. Середня вартість квадратного метра за рік виросла, але незначно - лише на 1,3%. Втім, за ціною квадратного метра вона тут вище, ніж по місту в цілому - $ 1902. Купити квартиру на Русанівці в середньому можна за $ 73 782.

Подорожчання на Русанівці спостерігається в сегментах одно- та двокімнатних квартир. Однокімнатні, правда, подорожчали лише на 0,5%, до $ 1967 за квадратний метр. Двокімнатні, які рік тому коштували помітно менше, виросли в ціні на 6,7%, і сьогодні коштують майже стільки ж, скільки і однокімнатні - $ 1964/кв. метр. І без того найнижча ціна квадратного метра трикімнатних квартир за рік знизилася ще на 6,3%, до $ 1654.

Однокімнатна квартира на Русанівці сьогодні коштує близько $ 67000, двокімнатна - близько $ 94500, а трикімнатна - трохи більше $ 111000.

Зростання ціни на масиві відбувається, головним чином, за рахунок панельних «хрущовок» - вони подорожчали на 6% і сьогодні вже трохи дорожче впали в ціні «хрущовок» цегляних і квартир в будинках серії «типова панель». Ціна квадратного метра в цих двох сегментах становить відповідно $ 1877 і $ 1873. Квартири в колишніх відомчих будинках, хоч і подешевшали на 8,8%, все ще найдорожчі на Русанівці - $ 1965 за кв. метр. А враховуючи їх метражі в порівнянні з сусідніми «хрущовками» - й тим більше.

Русанівка - один з тих житлових масивів, де жити дійсно зручно і комфортно. Набережна, красиві види, зелено, тихо. До того ж, недалеко станція метро «Лівобережна» та виїзд на міст Патона. Ну, і ціни на квартири відповідні: не занадто високі на «хрущовки» в силу їх малогабаритності, і трохи вище на більш просторі квартири в будинках пізнішої споруди. Але і тут кияни воліють купувати дешевенькі бюджетні квартири - тобто, ті, на які вистачає грошей.

Наталія Рева, Domik.net-нерухомість


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Миколаївська обл. > Казанківський р-н > Казанка

БЕЗ % Оренда офісу 175 м2, БЦ Микильский, м. Лівобережна
Никольская Слобідка, Никольско-слободская вул., 1 А, 175 кв.м, 43 750 грн./місяць, БЕЗ % Оренда офісу ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

офис 105м евроремонт м.Университет 10мин от хозяина
Победы пл., 105 кв.м, 32 000грн/месяц, Аренда офиса в центре Киева по ул. Саксаганского, общая ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Срочная и очень выгодная продажа 1- комн. квартиры. От хозяина!
Молодёжная, 12, 1 комната, 28/18/5 кв.м, 1/9, 29 500$, Срочная и очень выгодная продажа 1- комн. ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Вишневе

Продам земельну ділянку с. Пухівка
30 соток, 51 000$, Продам земельні ділянки в селі Пухівка Броварського району. Дві ділянки площею по ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Пуховка