Вся нерухомість > Новини > Де найнижчі ціни на нерухомість серед міст-супутників Києва
↑ До списку новин

Де найнижчі ціни на нерухомість серед міст-супутників Києва

20 лютого 2012

Ціни на первинне житло у Вишневому, Вишгороді, Обухові, Українці та інших сателітах Києва не відрізняються від столичних, - пише «Дело». Середня ціна на квадратний метр там становить 9000 грн. Винятком стало місто Ірпінь із середньою вартістю в 5500-6500 грн. за кв.м.

Директор інвестиційно-будівельної компанії "УМК" Володимир Кондратенко розповів "Делу" про тенденції на ринку нерухомості в містах-супутниках Києва, ціни на квадратні метри і про те, що очікує покупців квадратних метрів в цьому році.

Сьогодні в містах-супутниках Києва, як і в самій столиці, спостерігається плавне зниження цін. Але слід зазначити, що в столиці цей процес більш динамічний - мегаполіс швидше реагує на світові тенденції. Крім того, багато столичних забудовників, тонко відчуваючи зміни в кон'юнктурі ринку, вже зрозуміли, що сьогодні підвищити попит на квадратні метри і залучити приватні інвестиції на первинний ринок можна тільки одним шляхом - знизити ціни.

Забудовники в містах-супутниках столиці, маючи свої амбіції, повільно реагують на реалії ринку. Як наслідок, сьогодні ціни на квадратні метри в тому ж Вишневому, Вишгороді, Обухові, Українці та інших сателітах практично не відрізняються від столичних. Наприклад, середня ціна на квадратний метр первинного житла в Українці становить 9000 грн, у Вишневому, Броварах і Обухові - близько 8000 грн.

Одним з винятків можна назвати Ірпінь. Тут ціни дещо нижчі, ніж в інших містах-супутниках - 5500 - 6500 грн, що пояснюється високим рівнем конкуренції серед забудовників. Завдяки цьому місто залишається лідером продажів первинної нерухомості серед інших міст-супутників.

В цілому ж міста-супутники не можуть похвалитися великою пропозицією первинного житла - новоспоруджуваних об'єктів небагато. Місцеві забудовники чекають пожвавлення ринку. Але, як уже говорилося, сьогодні залучити приватні інвестиції можна тільки шляхом зниження цін.

Перевагою придбання первинного житла в столиці є те, що більшість столичних забудовників - це великі юридичні компанії, які контролюються рядом державних інстанцій і які, в силу цього, дотримуються всіх необхідних норм. Дрібні забудовники, які працюють в містах-супутниках, часом знаходять способи уникнення суворого контролю. Як наслідок, може виникнути ситуація, коли об'єкт зданий, люди в'їхали, а комунікації не підключені. І власникам нових квартир доводиться жити, обходячись, наприклад, без гарячої води.

Що стосується вторинного ринку нерухомості в містах-супутниках Києва, то тут також спостерігається повільне зниження цін. В середньому, ціна квадратного метра коливається від 9000 (терміновий продаж) до 15000 грн. Як бачимо, ціни на вторинне житло в містах-супутниках також не відстають від столичних.

Винятком є квартири в старих будинках, власники яких готові продати квадратний метр навіть за 4000 грн.

Таким чином, сьогоднішня ситуація на ринку нерухомості, його тенденції не залишають сумнівів в тому, що далі ціни на квадратні метри будуть повільно, але неухильно знижуватися.

Газета «ДЕЛО»


Топ-оголошення

Продам 2х кімнатну квартиру з меблями та технікою
Інституцька, 2 кімнати, 54/30/9 кв.м, 5/9, 49 000€, Продам 2.4.9 Інституцька ( Піщаний масив)в ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Здам торгівельно-офісну будівлю 6000 кв.м. з ремонтом в районі Запорізького Шосе.
Запорізьке шосе, 6000 кв.м, 200 грн./кв.м/місяць, Здам торгівельно-офісну будівлю 6000 кв.м. з ...

Окремі будівлі > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Продаю новый дом с бассейном и баней, Погребы, 4 км от Киева
Незалежності, 4 кімнати, 185 кв.м, 12 соток, 240 000$, Продаю дом, Броварской район, Погребы, 4 км от ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Броварський р-н > Погреби

Сдам. 3-к.кв. 3/9, ж/м Победа-2
Набережная Победы ул., 3 комнаты, 70/-/- кв.м, 3/9, 25 000грн/месяц, Сдам. 3-к.кв. 3/9, ж/м Победа-2. ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н

Аренда офиса в центре Киева ул.Б.Васильковская м. Крещатик
Большая Васильковская (Красноармейская) ул., 5, 150 кв.м, 1 800$/месяц, Аренда офиса по ул. Большая ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Печерський р-н