Вся нерухомість > Новини > Як перевірити надійність забудовника
↑ До списку новин

Як перевірити надійність забудовника

6 березня 2012

При купівлі квартири в новобудові потрібно перевірити забудовника на надійність та відповідальність. Як це зробити в ексклюзивному коментарі UBR.UA розповів партнер юридичної компанії Jurimex Богдан Шаповал.

"Інвестор може своїми силами перевірити інформацію про успішність реалізації проекту будівництва при візиті до відділу продажів забудовника. В даному випадку інвестор може використовувати цілий арсенал доступних джерел цінної інформації", - говорить він.

Одним з таких джерел, за словами експерта, є Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - за допомогою витягу з якого можна дізнатися про склад учасників, забудовника, статутний фонд підприємства, керівника. Ще одне джерело - Державний реєстр обтяжень, за допомогою якого інвестор зможе побачити чи існують які-небудь арешти, заборони на відчуження у відношенні майна.

"Державний реєстр іпотек - дає можливість перевірити чи не знаходиться в заставі (іпотеці) об'єкт будівництва. Також не зайвим буде перевірити і існуючі (або ті, що існували) судові справи, учасником яких (особливо в якості відповідача) виступає забудовник. Корисним для інвестора також буде інформація про будівельні (інвестиційні) проекти, які вже були реалізовані забудовником", - говорить він.

До того ж, юрист додає, що не варто і нехтувати неофіційною інформацією з Інтернету. Тут можна використовувати новини, всілякі тематичні чати і блоги, що стосуються новобудов.

"Важливим питанням, яке необхідно підняти і проаналізувати інвестору, є правовий режим земельної ділянки, на якій проводиться або планується проводитися будівництво. З цією метою необхідно запросити у забудовника правовстановлюючі документи на землю", - говорить він.

Крім того, Богдан Шаповал додає, що особливу увагу треба звертати на договори оренди землі. Оскільки оренда - це термінове володіння і користування землею, тому слід перевірити, коли закінчується термін оренди.

"Крім документів на землю слід також перевірити дозвільні документи на будівництво. Документом, що підтверджує право на проведення будівельних робіт, є зареєстрована в місцевій архітектурно-будівельної інспекції декларація про початок будівельних робіт або дозволу на початок будівельних робіт (в залежності від складності об'єкта будівництва)", - радить він.

Ірина Малик, УБР


Топ-оголошення

Выгодное предложение на Таирова Ак Королева/ ост. Стоянка
Таирова, Королева ул., 118, 1 комната, 39/21/8 кв.м, 8/9, 26 500$, Однокомнатная в кирпичном ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Здам житло в Дніпропетровську -(Дніпрі)-- Варіанти оренди житла
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Чернігівська обл. > Носівський р-н > Носівка

Топ-оголошення

Офис 185 кв.м. ул. Молдавская 2, Шулявка, МЕБЛИРОВАН
Шулявка, 185 кв.м, 35 000грн/рік, Офис, ул. Молдавская 2, Шулявка, 185 кв.м. 3/16 эт. Жил/фонд, Зал - ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

ПРОДАЖ ФАСАДНОЇ ДІЛЯНКИ 17 СОТОК
Лісова, 17 соток, 10 000$, Продаж фасадної ділянки 17 соток. Фасадна ділянка 17 соток знаходиться в ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нижча Дубечня

Продам 3х комнатную квартиру в Нагорном районе ул. Архитектора О.Петрова(Чернышевского)
Чернышевского ул., 3 комнаты, 80/49/8 кв.м, 2/11, 80 000$, Продам 3х комнатную квартиру в Нагорном ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н