Вся нерухомість > Новини > Інтернет-магазини відбирають у ТЦ більшу частину прибутку, - думка
↑ До списку новин

Інтернет-магазини відбирають у ТЦ більшу частину прибутку, - думка

1 липня 2013

Торговим центрам в даний час доводиться конкурувати не тільки між собою у сфері концепцій і залучення відвідувачів, а й з онлайн-магазинами. До такого висновку прийшли спікери UREC Retail Forum 2013, що пройшов 6 червня в Києві. Але фахівці вважають, що у звичних форматів ТРЦ і раніше є безліч можливостей залучати та утримувати відвідувачів, повідомили ЛІГАБізнесІнформ  в URE Club.

Партнер Асоціації рітейлерів України Олександр Фіалка зазначив: "Вдалі приклади нових торгових центрів говорять про минулу перспективність розвитку торговельної нерухомості. Але не варто забувати, що в офлайн-магазинам у даний час створюють значну конкуренцію магазини-онлайн. І споживач витрачає все більше часу і грошей, здійснюючи покупки в інтернеті. Культура споживання в Україні змінюється. Завдання девелоперів і ритейлерів - стежити за змінами інтересів покупця, а також утримувати його в торгових центрах".

Партнер компанії UTG Віталій Бойко вважає, що в конкурентній боротьбі з інтернет-магазинами біля торгових центрів є три основних переваги, на яких повинні будуть ґрунтуватися концепції всіх майбутніх об'єктів.

По-перше, живе спілкування між людьми. По-друге, наявність закладів громадського харчування. І в третіх, наявність в торгових центрах розважальної складової, яка якісно відрізняється від розваг в інтернеті.

Все ж, як відзначають учасники ринку, магазини в інтернеті не тільки відбирають у офлайн-представництв значну частину прибутку, а й стають майданчиком для виходу в Україну найбільших світових роздрібних мереж без відкриття бутиків у ТЦ / ТРЦ.

"Багато брендів, які не представлені в офлайні, українці вже можуть з легкістю придбати в онлайні. Звичайно, цьому ринку ще належить рухатися в бік цивілізованих правил, але однозначно вже сьогодні торгівля в мережі відтягує значну частину прибутків від класичних торгових об'єктів", - констатує Олександр Фіалка.

У той же час, за даними компанії Jones Lang LaSalle Україна, в 2012 році в Києві відкрилися представництва більше 30 нових брендів, значна кількість з яких представлені в сегменті "люкс".

Згідно зі звітом аналітиків, в рейтингу привабливості європейських міст для рітейлерів Київ займає 23 місце, відповідно до Jones Lang LaSalle Cross Border Retailer Index 2012. Даний рейтинг складається згідно з такими факторами як: розмір і зрілість ринку, стійкість і перспективи зростання, конкуренція, прозорість ринку нерухомості та наявність ризиків.

За кількістю глобальних торгових операторів Київ займає 24 місце серед міст Європи (у столиці представлено 82 з 250 найбільших світових брендів).

ИА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Сдается в аренду дом с ремонтом в коттеджном городке Balaton Village
коттеджный городок Балатон, 5 и более комнат, 235 кв.м, 10 соток, 1 600$/месяц, Сдается в аренду ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Сдам. 1-к.кв. 11/15, ж/м Победа-2, ул.Мандрыковская
Мандриківська вул., 51, 1 кімната, 35/-/- кв.м, 11/15, 16 000грн/місяць, Сдам. 1-к.кв. 11/15, ж/м ...

Квартири > Здам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Р-н Вишгороду. Ровжи. Продам дачу в садовому товаристві Слава. Будинок 6Х8, два поверхи, п'ять кімнат від 11 до 14 кв.м.
Слава, 5 і більш за кімнати, 69 кв.м, 5 соток 24 000$, Р-н Вишгороду. Ровжи. Продам дачу в садовому ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Ровжі

Продам двухуровневую квартиру (3-й этаж + мансарда), ул. Ришельевская/Базарная, 3/3, 70 кв.м.
Центр, Ришельевская ул., 3 комнаты, 70/-/- кв.м, 3/3, 50 000$, Продам двухуровневую квартиру (3-й ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

ПРОДАЖ, Ділянки 5.6га межує з м.Васильків, вулиця Комарова, власник
Комарова, 420 000$, ПРОДАЖ, Дві ділянки поруч (2.78*2), 5.6га межує з м.Васильків, вулиця Комарова ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Васильків