Вся нерухомість > Новини > У Бучі розселять 40 тисяч чоловік
↑ До списку новин

У Бучі розселять 40 тисяч чоловік

14 квітня 2010

Генеральний план розвитку Бучі

Влада Бучі (Київська обл.) розробила новий генеральний план розвитку населеного пункту на найближчі 20 років. Якщо його положення будуть реалізовані, місто отримає нові мікрорайони та розвинену соціальну інфраструктуру, в той час як підприємствам не дадуть жодної сотки землі.

Акцент на житло 

Як розповіла головний архітектор Бучі Валентина Ткаченко, новий генплан знадобився у зв'язку зі зміною статусу населеного пункту, який, згідно з постановою Верховної Ради № 3434-IV, став містом обласного значення. Документ, яким визначається розвиток населеного пункту на найближчі 20 років, розроблений Державним НДІ проектування міст «Діпромісто».

Згідно з проектом кордони Бучі не зміняться - як і зараз, її площа складе 2,65 тис. га. Основний акцент зодчі зробили на розвиток житлового будівництва. Зокрема, на ділянці площею близько 60 га, обмеженій вулицями Тарасівській, Вокзальної і Кірова, планується звести мікрорайон Тарасівський, де хочуть побудувати 10 багатоповерхівок на 200-250 квартир кожна, а також школу і два дитячих садки. «У новому генплані ми обмежимо висотність забудови 27 метрами (9-10 поверхів), що пов'язано з близькістю до аеропорту в Гостомелі», - зазначають в управлінні архітектури. Ще один мікрорайон запланований на 220 га в західній частині міста, в районі вулиць Нове шосе, Лесі Українки та Вишневої. Тут передбачається будівництво 4-10-поверхових будинків загальною площею 300 тис. кв.м, а також котеджів на 50 тис. кв.м, в яких зможуть оселитися понад 11 тис. чол. Новий масив з'явиться і на ділянці площею 200 га, обмеженій вулицями Нове шосе, Депутатської і Заводської. Тут намічено спорудження п'ятиповерхових будинків загальною площею 450 тис. кв.м, в яких будуть проживати 16,5 тис. чол., а також чотирьох дитячих садів і двох шкіл. Правда, при реалізації проектів в двох останніх мікрорайонах забудовники можуть зіткнутися з проблемою землевідведень. Як стало відомо, вся територія була розпайована, тому компаніям доведеться викуповувати їх у місцевих жителів.

Крім створення нових мікрорайонів зодчі запропонували реконструювати два існуючих масиви. Один з них розташований у центральній частині міста, в районі вулиць Польової, Енергетиків, Димитрова та Жовтневій. На ділянці площею близько 10 га планується звести нові висотки за рахунок знесення частини будівель, а також надбудувати поверхи в ряді будинків. Другий житловий масив знаходиться майже на 12 га, обмежених вулицями Кірова, Вокзальної та Центральної. За словами Валентини Ткаченко, на цій території розташовані двоповерхові будинки, частина яких має пічне опалення і не підключені до міської каналізації. «Ідеальним варіантом є знесення існуючих будівель та спорудження на їх місці нових висоток», - вважає вона.

Під котеджну забудову архітектори виділили 18 га в північній частині міста, в районі вулиць О. Теліги, Козацької та Івасюка, де передбачається звести 137 будинків. А ось точкова забудова міста генпланом не передбачена. В управлінні архітектури стверджують, що в Бучі вже не залишилося місця для ущільнення.

Промисловості тут не місце 

Не меншу увагу зодчі приділили і соціальній інфраструктурі. Враховуючи, що в місті немає достатньої кількості організованих парків відпочинку, вони запропонували створити два таких об'єкти. Один, площею близько 20 га, зі штучним озером, повинен з'явитися в північній частині населеного пункту (в районі вул. Лісової). Другий, близько 9 га, на території якого спорудять дитячий майданчик, намічений в районі вулиць Шевченка, Києво-Мироцької і Гоголя.

У мікрорайоні, обмеженому вулицями Нове шосе, Вишневої і Богдана Хмельницького, хочуть бачити новий дитячий садок і школу на 900 місць. Аналогічні об'єкти заплановані на вулиці Склозаводскій. Крім цього, запропоновано реконструювати центральний міський стадіон, що дозволить збільшити число місць для глядачів з нинішніх 2,5 тис. до 5 тис., а також побудувати льодовий каток.

Передбачили зодчі і об'єкти комерційної нерухомості. Так, на вулиці Горького, поряд з чинним ринком, який передбачається реконструювати, буде зведений торговельно-готельний центр, а на місці старого базару, розташованого в районі вулиць Островського та Жовтневої, - торговий центр. Новий готель чиновники хочуть бачити біля тенісних кортів «Кампа» і стадіону ФК «Оболонь». А на земельній ділянці площею 56,6 га, який знаходиться в районі вулиць Нове шосе, Лесі Українки та Вишневої, збираються побудувати логістичний центр.

Також на вулиці Кірова (на кордоні з Ворзелем) забудовникам запропонують створити аквапарк. На відведеній для цих цілей ділянці площею близько 24 га, крім розважального об'єкту (16 га), мають намір звести яхт-клуб, ресторани і готель.

А ось розвитку виробництва проектанти великої уваги не приділили. На сьогоднішній день в населеному пункті існують дві промислові зони, одна з яких розташована в північно-західній частині міста, в районі вулиці Чкалова, друга - на південному заході, в районі вулиці Кірова. "Ми хотіли б винести виробництво за межі Бучі, однак у нас немає вільних територій. Тому запуск нових підприємств може відбутися лише на територіях існуючих промзон", - підсумувала Валентина Ткаченко.

Олександра НекращукДеловая столица


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
17 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Карлівський р-н > Карлівка

Продам, здам офіс 670м2 Кловський узвіз 7, БЦ Карнегі Тауер (Carnegie Tower) м.Кловська, Печерськ
Печерськ, Кловський узвіз, 7, 670 кв.м, 2 010 000$, Продам, здам офіс 670м2 Кловський узвіз 7, БЦ ...

Офісні приміщення > Продам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Продам офіс ул.Пироговская/ул.Семинарская.
Центр, 158 кв.м 195 000$, Продам офіс ул.Пироговская/ул.Семинарская. 1/5 эт., 158 кв.м. Н-3.6 м. ...

Офісні приміщення > Продам > Одеса > Приморський р-н

БЕЗ % Аренда офиса 176 м2, БЦ Микильский, м. Левобережная
Никольская Слободка, Никольско-Слободская ул., 1А, 176 кв.м, 44 000$/месяц, БЕЗ % Аренда офиса 176 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Продаж 1к-квартири на Троєщіне.
Троещина, Маяковского просп., 12в, 1 комната, 35/18/8 кв.м, 1/9, 33 950$, Продам 1к-квартиру на ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н