Вся нерухомість > Новини > Продавши частину своєї квартири, людина ризикує позбутися всього житла
↑ До списку новин

Продавши частину своєї квартири, людина ризикує позбутися всього житла

4 березня 2010

«Куплю частину 1,2,3-х кімнатної квартири ...», «викуплю проблемну долю ...» - такі пропозиції можна зустріти на дошці оголошень в інтернеті і в пресі, на стовпах і зупинках. І бажаючих скористатися подібними послугами досить багато. Конфлікт сусідів, розпаду сім'ї або бажання знайти хоч якийсь кут, аби свій - змушує людей звертатися за допомогою до шахраїв.

Зателефонувавши за таким оголошенням, у співвласника з'ясовують, де знаходиться нерухомість, скільки власників, кімнат, коротку характеристику людей, що проживають на одній житлоплощі, і бажану ціну продажу. Будьте впевнені, що на велику суму грошей за вашу власність розраховувати не слід. Ціна не буде залежати від стану приміщення, і навіть від місця розташування. Основним критерієм є ступінь проблемності (наявність прописаних дітей, кількість співвласників, їх вік, матеріальне становище і т.д.).

Які існують схеми виживання сусідів з квартири?

Законні схеми:

1) «Божевільні сусіди» - поширена схема, коли новий власник жити в квартирі не збирається, а здає приміщення в оренду, наприклад, деякої благодійної організації, що надає допомогу бездомним, наркоманів і алкоголіків, або ж політичної організації, які щодня проводять збори і мітинги, або ж сім'ї циган. Такі договори оренди можуть бути оскаржені в суді, але на це йде багато сил і часу.

2) «Капітальне будівництво» - схема, за якою розгортається ремонт: зриваються підлоги, збивається зі стін штукатурка, по всій квартирі поширюється пил і бруд, туди-сюди снують робітники. Потім псевдоремонт заморожується, хоча робочі періодично продовжують безцеремонно приходити, не даючи господарям розслабитися і привести квартиру в порядок.

У таких умовах мешканці будинку, квартири відчувають себе некомфортно. "Вигідна" пропозиція від нового співвласника, що має пріоритетне право на придбання всього житла, рятує ситуацію. Звичайно, про гідну сумі за таку частину житлоплощі і мови не може йти, оскільки, чим довше триває театр з «вигнання» співвласників і чим більше витрачається грошей на масовку (оплата будівельникам, бомжам і т. д.), тим меншу суму запропонують за викуп.

Такі схеми розробляють і контролюють висококваліфіковані юристи, які стежать за законністю дій за схемою.

Незаконні схеми:

Звичайно, психологічного та фізичного впливу ніхто не скасовував: від прямолінійних загроз здоров'ю до конкретних дій і заходів. Практика показує, що такі методи є ефективними, і часу на них витрачається набагато менше.

Наслідки від квартирної афери можуть бути небезпечні як для бажаючих продати свою частину нерухомості, так і для інших співвласників. Довести факт шахрайства як такий дуже важко, і це займає багато часу. Так що при виникненні подібної ситуації правильніше буде скористатися переважним правом на викуп частини житлової площі у бажаючого її продати. Принаймні, ви збережете і здоров'я, і сили.

OPEN Knowledge


Топ-оголошення

Продам Дачу с.Коржи Барышевский район
2 комнаты, 45 кв.м, 6 соток, 16 000$, С посредниками не сотрудничаю! Барышевский район, с.Коржи, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Баришівський р-н > Коржі

Вторинний новострой 2012 роки! Центр Набережна Парк Шевченко
"нагорный", 3 кімнати 85/70/15 кв.м 4/15, 160 000$, Продам 3 х комн квартиру в будинку 2012 роки ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Лісова зона.
22 га 350$/сотка, 35 км.от Києва.Відмінне місце для будівництва коттеджного містечка в оточення лісу. ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Бабинці

Вторинний новострой 2012 роки! Центр Набережна Парк Шевченко
"нагорный", 3 кімнати 85/70/15 кв.м 4/15, 160 000$, Продам 3 х комн квартиру в будинку 2012 роки ...

Квартири > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Аренда 130 кв.м. Фасад/ЖК Варшавский/Собственник
Виноградарь, Правды просп., 35, 130 кв.м, 250грн/кв.м/месяц, ЖК Варшавский/Фасадное помещение/ ТЦ ...

Торговельні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н