Вся нерухомість > Новини > На Київ чекає комплексне освоєння підземного простору міста
↑ До списку новин

На Київ чекає комплексне освоєння підземного простору міста

23 серпня 2013

Активний містобудівний розвиток столиці вимагає ефективного використання територій, до яких належить і підземний простір. Особливо актуальний розвиток транспортної підземної мережі - автомагістралей і метрополітену переважно в центральній частині міста і місцях підвищеної концентрації транспорту. Таку думку озвучив Олександр Попов, директор проектної групи «Архіматика».

За його словами, гарним прикладом збалансованого розвитку міста та вирішення транспортних проблем є Париж. Тут в районі площі Дефанс підземний простір ефективно використовується різним транспортом. Причому рух відбувається на декількох підземних рівнях. На найнижчому рівні - метрополітен, на рівень вище - автомагістраль для транспорту далекого прямування, потім дорога для місцевих автобусів. На останньому підземному рівні знаходяться під'їзні дороги до будівель.

Крім транспортних артерій підземний простір можна використовувати для створення комплексів багатоцільового використання, розміщення торгових центрів, театральних, виставкових залів, вокзалів. Наприклад, у багатьох містах США під землею розміщують торгово-розважальні центри, які крім магазинів, включають кінотеатри, ковзанки, басейни і т.д. Ще далі в плані освоєння підземного простору пішов Пекін, де до 2020 року побудують підземне місто площею близько 90 млн. кв. м, яке включає діловий центр, великі ТРЦ і нові транспортні розв'язки під землею.

На сьогоднішній день в Києві використовується лише незначна підземна частина міста. В основному для руху метрополітену, розміщення торгових площ під землею поблизу станцій метро, а також паркування.

«В українській столиці підземна інфраструктура буде розвиватися, правда, відбудеться це під час нового економічного підйому. У більш далекому майбутньому місто прийде до будівництва підземних автомагістралей, оскільки існуючі наземні транспортні артерії практично вичерпали свій ресурс. Збільшення урбанізації, кількості транспорту вимагає кардинальних рішень. Поки ж знайти інвестиції на ці цілі буде дуже складно», - вважає директор проектної групи «Архіматика».

Building.ua


Топ-оголошення

Сдам дом
Правди просп., 3 кімнати, 150 кв.м, 4 соток, 16 000грн/місяць, 1 эт.- большая кухня-столовая (плита ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Дніпро > Індустріальний р-н

Оренда будинку в с. Стоянка
3 кімнати, 100 кв.м, 3 соток, 900$/місяць, Пропонуємо в довгострокову оренду дуже красивий, новий ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Стоянка

Топ-оголошення

Оренда 2-х кімнатної-студії. Вул. Жилянська 59. ЖК Дипломат Хол
Жилянская ул., 59, 2 комнаты, 76/44/15 кв.м, 13/14, 800$/месяц, Здається 2-х кімнатна-студія в ЖК ...

Квартири > Здам > Київ > Голосіївський р-н

Продається затишний будинок в с. Макіївка Білоцерківського району
Космонавтів, 7, 4 кімнати, 100 кв.м, 55 соток, 44 000$, Продається затишний будинок в с. Макіївка ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Макіївка

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по срокам от недели ...

Кімнати > Здам > Миколаївська обл. > Очаківський р-н > Очаків