Вся нерухомість > Новини > Воскресенка - найдешевший масив Києва
↑ До списку новин

Воскресенка - найдешевший масив Києва

11 грудня 2012

Воскресенка - один з тих віддалених і від центру, і від транспортних комунікацій районів Києва, де ціни на нерухомість ростуть. Розглянемо фактори ціноутворення на масиві більш детально.

Житловий масив Воскресенка розташований по сусідству з Троєщиною. Його назва походить від однойменної слобідки, що тут розташовувалася. Ще на початку 1990-х рр. це було передмістя, тільки в 1933 році воно було включене до складу Києва. У 1960-1980-х історична забудова масиву була повністю знесена, а територія забудована типовими радянськими панельними будинками.

Переважна більшість житлових будинків на Воскресенці - «хрущовки», в основному, панельні - 143 будинки або 63,3%. Цегляних «хрущовок» - 43 або 19%. Ще 8 будинків серії «поліпшена типова панель» і 12 - «покращена цегла». Новобудов на Воскресенці мало - всього 6.

Сьогодні покупка квартири на Воскресенці обійдеться на 4,4% дорожче, ніж рік тому. Враховуючи якість житлового фонду та відсутність в безпосередній близькості метрополітену, з факторів, що визначають популярність масиву, залишаються тільки лісопаркова зона, непогана інфраструктура і дешевизна. Саме на останньому й зупинимося детальніше.

Середня ціна квадратного метра житлової площі на Воскресенці $1501. Дешевше - тільки в Бортничах, ДВРЗ і на Троєщині. А ось вартість квартири, враховуючи більш ніж скромні метражі «хрущовок», тут найнижча по місту - $60659. Середня ціна однокімнатних квартир на Воскресенці - $55615, двокімнатних - $69422, найскромніших «гостинок» - $43608.

В цілому, квартири на Воскресенки виросли в ціні у всіх сегментах. Однокімнатні подорожчали на 10,25%, двокімнатні - на 8% і навіть трикімнатні на 1,5%.

А ось динаміка цін на квадратний метр в тих же сегментах не настільки однозначна. Квадратний метр однокімнатної квартири залишився приблизно на тому ж рівні - $1548, двокімнатної - подорожчав на 2,1% і коштує зараз $1442, а от трикімнатної - навпаки, подешевшав на 2,6% і продається по $1285.

Та й кількість пропозицій продажу квартир з трьома і більше кімнатами говорить про те, що популярністю вони тут не користуються.

За ціною квадратного метра найдешевші на Воскресенці квартири в новобудовах, втім, їх тут украй мало, і панельних «хрущовках». А ось найдорожчі - в цегляних «хрущовках» і будинках серії «типова панель». Помітно зросли в ціні квартири в будинках серії «покращена цегла» - на 9,7%.

Що примітно, вартість квадратного метра у всіх типах будинків на Воскресенці так чи інакше зростає, а ось загальна вартість квартир, навпаки, падає.

Як ми бачимо, зростання вартості квадратного метра житлової площі на Воскресенці - тенденція досить суперечлива і, можна навіть сказати, оманлива. За рахунок тісних метражів, масив залишається найдешевшим у столиці, та й популярністю тут користуються переважно одно- і двокімнатні квартири. Така динаміка цілком вписується в загальноміській тренд поступового зростання попиту і цін на дешеві бюджетні квартири.

Наталія Рева, Domik.net-недвижимость


Топ-оголошення

Продам квартиру в Ліко Град на Максимовича 32 в Без комісії від власника! Комплекс Премиум класса Перфект Таун 3 этаж 23
Жуляни, 2 кімнати, 75/51/23 кв.м, 3/23, 97 000$, Продам квартиру в Ліко Град на Максимовича 32 в Без ...

Квартири > Продам > Київ > Солом'янський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Боярка

Топ-оголошення

БЕЗ КОМИССИИ. Продажа отличной 3 ком квартиры в ЖК Новопечерские Липки . СРОЧНО! ТОРГ.
Липки, 4 кімнати, 145/85/12 кв.м, 7/15, 580 000$, БЕЗ КОМИССИИ Видовая квартира (145м2) Драгомирова ...

Квартири > Продам > Київ > Печерський р-н

Здам окремо стоячий 2 поверховий будинок на 2 ходи, н/ф, ст. М. "Палац спорту"
Печерськ, 2 500$/місяць, Окремо стоячий 2 поверховий будинок на 2 ходи, н/ф, ст. М. "Палац спорту", ...

Окремі будівлі > Здам > Київ > Печерський р-н

2-кімнатна. ЖК Теремки. вул. Заболотного, 15. метро Теремки. Є-оселя/Є-відновлення
Теремки-1, Заболотного вул., 15, 2 кімнати, 74/33/21 кв.м, 25/25, 93 000$, ЖК Теремки 25/25 пов. 74 ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н