Вся нерухомість > Новини > Як не стати бомжем, купивши квартиру у новобудові
↑ До списку новин

Як не стати бомжем, купивши квартиру у новобудові

22 жовтня 2012

Інвестори одного з приміських житлових комплексів уже шостий рік чекають на свої квартири. І все це через чвари між забудовником, кредитором та чиновниками. Незабаром суд по їхній справі. Він може дозволити банку забрати собі будинок і землю під ним, в якості плати за борги ... забудовника.

Цей будинок - яскравий приклад того, як втрапити в халепу за власні гроші. Житловий комплекс знаходиться за один кілометр від Києва. Поруч затишний сосновий ліс. Щоб жити у цьому райському куточку, люди заплатили по сто тисяч доларів. Але заселитися у власні квартири не можуть вже шість років.

Зводити комплекс забудовник почав у 2006. Та криза 2008-го компанію зробила банкрутом. Замість неї добудовувала інша. Хоч за обома - стоїть одна й та ж бізнес-родина. Перший забудовник заборгував двом банкам півмільярда гривень. Гроші не повертав, тож було порушено кримінальну справу.

Микола Клименко - представник інвесторів: "Банк претендує на шість тисяч кв. метрів площі. Це може бути і житлова, і нежитлова площа, тому що за рішенням суду це не зрозуміло. І, по-друге, вони претендують на заставну ділянку земельну, яка знаходиться під цими всіма будинками".

Поки тривають суди і слідство, люди заселитися до своїх квартир   не можуть. Бо МВС заборонив відчужувати квартири.

Євген Романюк - власник житла: "Для того, щоб купити квартиру в цьому будинку я 10 років пропрацював у Іспанії. Після того, як я побачив на сайті, що втрутилося МВС, наклало арешт, а також СБУ, я зрозумів, що надіятися немає на кого, прийшлось приїхати сюди і відстоювати свої права".

Масла у вогонь підлив ще й  селищний голова, де комплекс збудували. Навідріз відмовився підписувати свідоцтва про право власності на квартири. Поспілкуватися з ним вдалося лише телефоном.

Наталія Руденко, власниця квартири: "Всі питання до забудовника. - ви, як сільський голова, скажіть будь-ласка, чому ви не підписуєте...? - До забудовника, ще раз кажу. - Почитайте умови договору, нехай вони виконають умови. - А які вони умови порушили? – Все, до побачення".

Виявляється, у контракті забудовник пообіцяв звести дитячий садок, школу, паркінг та спортивні майданчики. Не збудував. Тож сільська рада висунула новий ультиматум - підпише дозволи на квартири,  якщо люди відмовляться від претензій до селищної ради у разі проблем з комунальними мережами чи благоустроєм. Тим часом інвестори-невдахи, яким взагалі нікуди дітися, потроху заселяються у холодні домівки. 

Наталія Руденко - власниця квартири: "Поки йде будівництво, 5,5 років ми чекали. Вже народилася дочка, і треба тепер уже дві кімнати для сина і для дочки, своїми силами робимо ремонт. Опалення немає, стоять електрообігрівачі".

Володимир Клочов - директор ЖЕКу: "У будь-якому разі буде, тому що по-іншому бути не може, що немає тепла, там люди живуть".

Коли скарги на місцевих чиновників не подіяли, люди пішли до Генпрокуратури та Адміністрації Президента. Там вирішили почекати доки не завершиться слідство.

Віра Ганжук - власниця квартири: "Що я можу зробити, покричати, повиступати, а хто нас слухає".

Тепер інвестори з острахом чекають 23 жовтня. Цього дня має відбутися суд, коли й стане відомо, чи забере банк їхні квартири. Ми надіслали запити усім учасникам конфлікту, та відповіді поки що не отримали.

Тетяна Наконечна, Сергій Корєнєв, Телеканал UBR


Топ-оголошення

Продається двох кімнатна квартира в цегляному будинку по вул Бульварі Олександрійському.
Бульвар Олександрійський, 173, 2 кімнати, 42/28/7 кв.м, 1/5, 30 500$, Продається двох кімнатна ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Унікальна пропозиція! 5 кв. з новими меблями та технікою!
Шолуденко, 15д, 5 і більше кімнат, 125/63/33 кв.м, 10/11, 147 000$, Унікальна пропозиція 5ти ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вишгород

Топ-оголошення

Продам отличную 1-комнатную квартиру на И.Петрова / АТБ.
Таирова, 1 комната, 30/18/5 кв.м, 6/9, 21 000$, Продам отличную 1-комнатную квартиру в центре ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Особняк 660 кв.м в Кировском на 84 сотках!
Березановка, 5 і більш за кімнати, 660 кв.м, 84 соток 700 000$, Особняк 660 кв.м в Кировском на 84 ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Шевченківський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске, (г, Днепр) -Днепропетровская область --
1грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Одеська обл. > Савранський р-н > Саврань