Вся нерухомість > Новини > Купівля, продаж квартир у Києві
↑ До списку новин

Купівля, продаж квартир у Києві

16 вересня 2010

При здійсненні комерційних маніпуляцій з продажем або покупкою нерухомості, доводиться уважно перечитувати величезну кількість різних документів, в яких серед великої кількості юридичних термінів можуть ховатися дуже хитрі пункти, які обов'язково потрібно враховувати, щоб не бути ошуканим.

Договори, які пов'язані з комерційними діями з нерухомістю бувають трьох видів - договір між посередником і власником, договір між покупцем і посередником і, нарешті, договір завдатку між продавцем і покупцем.

Він так само буває двох видів - нотаріально завірений і приватний. У нотаріально завіреному документі позначення «завдаток» відсутня, так як насправді буде являти собою передоплатний договір, в якому, за наявності слова завдаток, діє закон, при якому платник так само повинен виплатити ще й мито державі у розмірі 1%. У цьому випадку, крім оплати власних послуг, нотаріус збирає ще й податок.

За даними журналістів «Соцмарт», приватний вид договору завдатку не є повністю офіційним, відповідно, і законним. У даному випадку за обхід державних норм обидві сторони можуть понести кримінальну відповідальність.

Робити подібні договори варто тільки у випадку стовідсоткового довіри посереднику, і то, якщо він має досвід у таких справах. У цьому випадку ви можете дозволити собі заощадити на нотаріуса і податок.

У неофіційно оформленому договорі має бути зазначено, що в даному документі згодні дві сторони і повинен мати вигляд, максимально наближений до договору, описаного в статті ГК 635. Інакше у разі розірвання контракту суд може визнати факт завдатку недостовірним.

Звичайно ж, завдаток повинен бути в гривневій валюті, так як знову-таки використання будь-якої валюти, що не має ліцензії на здійснення валютних операцій, загрожуватиме обом сторонам кримінальною відповідальністю. Якщо про таку операцію дізнаються держоргани, окрім учасників угоди, страждає ще й ріелтор.

Покупцеві ж варто звернути особливу увагу на державну довідку про зареєстрованих у квартирі дітей, так як ця форма береться вже після оформлення завдатку, оскільки при їх наявності опікунська рада може створити певні проблеми в перереєстрації прописки у квартирі.

Зверніть увагу на те, що перед складанням договору обов'язково повинні бути обумовлені всі обставини, при яких контракт може бути розірваний без штрафних санкцій та судових позовів від однієї з сторін: наприклад, стихійні лиха, зміни законодавчої бази, і обов'язково вказати в договорі. Важливо те, що в жодному випадку не варто погоджуватися на вписані форс-мажорні обставини, пов'язані із зміною на базі ринку нерухомості, так як це всього лише підступ. Якщо вказаний такий пункт, учасник договору може несподівано і без причини розірвати договір, оскільки офіційно не існує визначення змін в ринку нерухомості.

Соцмарт


Топ-оголошення

Продам 1-к квартиру в ЖК Дніпровська Брама 2. Заселена секція.
Ювілейний, 1 кімната, 45/-/- кв.м, 5/10, 55 500$, Продам сучасну 1-к квартиру в ЖК "Дніпровська Брама ...

Квартири > Продам > Дніпро > Індустріальний р-н

БОЧАРОВА / ДНЕПРОПЕТРОВСКАЯ /Т.Ц.АТРИУМ
Котовского, 1 комната, 5/6, 5 500грн/месяц, Квартира с ремонтом чистая имеется вся необходимая мебель ...

Квартири > Здам > Одеса > Суворівський р-н

Топ-оголошення

Оренда офісу 244м2 у БЦ, Тургенєвська 55а. метро Лук'янівська, БЕЗ %
Лук'янівка, 244 кв.м, 3 150$/місяць, Шевченківський район вулиця Тургенєвська 55а Бізнес центр ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продажа 2х-комнатной квартиры (офиса) на Контрактовой площади.
Подол, Спасская ул., 7, 2 комнаты, 66,6/43,2/7,5 кв.м, 3/4, 140 000$, Продажа 2х-комнатной квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Подільський р-н

Конча-Заспа, готовий для проживання будинок
Киевская, 5 і більше кімнат, 446 кв.м, 12 соток, 390 000$, Конча-Заспа, Козин, вул.Київська (орієнтир ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Обухівський р-н > Козин