Вся нерухомість > Новини > Пільгова іпотека спрямована тільки на молодь
↑ До списку новин

Пільгова іпотека спрямована тільки на молодь

30 липня 2012

Основними мінусами функціонування пільгової президентськоі іпотеки є бюрократизм і низька прибутковість для забудовників. Про це під час прес-конференції розповів член Ради директорів Конфедераціі будівельників Украіни Олексій Кулагін, передає кореспондент УНН.

"Перший варіант програми був не дуже привабливим для забудовників, але потім ввели поняття пригорода Києва, збільшили на 25% ціну на нерухомість. Але вийшла постанова, що будівник має сам страхуватися, а це означає, що це вже не надто прибутково. Також акредитація відбувається до двох місяців. Нещодавно була обласна нарада, де голови пояснювали, чому програма не працює. І всі несміливо говорили, що програма для ефективного функціонування має бути прибутковою", – сказав О.Кулагін.

Наразі лише 30% із 190 об'єктів пройшли банківську акредитацію. Проблемою також є складна процедура отримання кредиту, адже більшість українців не знають основ юриспруденції, а банки нерідко перевантажують договори не зовсім важливими деталями. Також мінусом визнано відсутність гарантій, що держава компенсуватиме 13% протягом 15 років.

Нагадаємо, на думку заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігоря Лисова, сума, яка виділяється із бюджету на компенсацію президентських іпотечних кредитів, щороку має збільшуватись на 1 мільярд гривень.

"Щорічно суму, яку держава виділяє на компенсацію іпотеки, необхідно збільшувати на мільярд. Тобто, ті кошти, які ВР виділила на наступний рік, будуть покриватися більше 10 років, поки не закінчиться виплата по кредитам. Але щороку необхідно буде на мільярд цю суму збільшувати. Адже необхідно, щоб ці ініціативи були соціально-значимими на ринку будівництва. Сьогодні валова додана вартість галузі становить 70 млрд. гривень", - сказав І. Лисов.

Як повідомляв УНН, кількість договорів, оформлених за трьохвідсотковою іпотекою на житло, яка є однією з Президентських ініціатив, зростає.

Ольга Завгородня, УНН


Топ-оголошення

Велика новорічна знижка на великий будинок у Лютіжі!
5 і більше кімнат, 367 кв.м, 18 соток, 118 000$, Для тих, кому важливий статус за розумні гроші, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Лютіж

Срочно! Продаю участок 6 соток в коттеджном городке Балатон
КГ Балатон, 6 соток, 22 000$, Срочно продаю участок 6 соток в коттеджном городке Балатон, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Нові Петрівці

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
1 500грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Запоріжжя

Маршала Говорова, жк Академгородок
Говорова ул., 10г, 1 комната, 42/15/15 кв.м, 7/11, 68 000$, Продам.Своя 1ком.квартира в ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам квартиру в новому ЖК клубного типа - центр Києва
Перемоги пл., Дмитриевская вул., 1 кімната 70/-/- кв.м 5/9, 2 600$/кв.м, Продам квартиру в новому ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Шевченківський р-н