Вся нерухомість > Новини > Нерухомість чекає сталого курсу
↑ До списку новин

Нерухомість чекає сталого курсу

12 лютого 2010

Минулий рік так і не приніс очікуваного падіння цін на житло. Вже в лютому 2009 р. з'явилися перші ознаки пожвавлення ринку. Частина покупців, які мали в своєму розпорядженні достатню суму грошей, вирішили не чекати подальшого зниження цін і почали більш активно подавати заявки на покупку, ходити на перегляди.

І, як виявилося, саме вони змогли «зняти вершки» максимального зниження цін на нерухомість. Вловивши тенденцію збільшення попиту, продавці, в свою чергу, вже не так суттєво знижували ціни на нерухомість.

Однак виходити з кризи і стабілізувати економічну ситуацію за багатьма прогнозами ми будемо протягом щонайменше трьох років. Зараз настав час робити висновки і вирішувати, як ми будемо рухатися далі. Минулий рік у світову економічну історію увійшов як рік глобальної економічної кризи, всі країни відчули на собі вплив цієї кризи, хоча і по-різному.

З великим жалем доводиться констатувати, що українська криза виявилася найбільшою як на території країн СНД, так і в Центральній та Східній Європі. Очевидно, це викликано і проблемами передкризового розвитку, і структурними дисбалансами, які накопичувалися в країні протягом тривалого часу, відсутністю чіткого плану реформ.

Також могла би бути більш результативною антикризова політика, якщо дивитися по економічній логіці, а не з політичних міркувань, які, на жаль, часто беруть гору в нашій країні.

Швидше за все, відновлення економіки в Україні буде досить тривалим, "2010, 2011 та частково 2012 пройдуть під знаком боротьби з наслідками кризи і в тому числі з ліквідацією наслідків непродуманої антикризової політики.

Зараз ринок нерухомості, переживши найважчі часи невизначеності і сформувавши нові правила роботи, вийшов на пряму лінію стабільного розвитку. Ситуація все ще залишається мало передбачуваною, гравці ринку нерухомості пов'язують можливі зміни з підсумками виборів Президента, але більшість погоджуються з тим, що цінове дно вже освоєно.

Ще боязкий, але оптимістичний сценарій дозволяє сподіватися на те, що Україна крок за кроком вийде з економічної і політичної кризи і почне відновлення економіки. Стійкість курсу валют, впевненість у завтрашньому дні підбадьорить ринок нерухомості.

Розробка та впровадження державних програм будівництва первинного житла дасть можливість відродити будівельну галузь. Відновлення іпотечного кредитування підніме попит на ринку нерухомості і призведе до плавного зростання цін на нерухомість.

Джерело: meget.kiev.ua


Топ-оголошення

Шикарне приміщення в центрі Києва!
Шевченко бульв., 38, 100 кв.м 999€/місяць, Поруч розташовані кафе, бари ресторани, два великі готелі ...

Сфера обслуговування > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продам 2-ю квартиру 71м Антоненко-Давидовича ул. 1 ЖК Вудстория без комиссии
Новая Дарница, Полесская ул., 5, 71/36/12 кв.м, 12/25, 75 000$, Продам 2-х квартиры ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Тисменицький р-н > Тисмениця

Продам. Будівля Пр.Александра Поля. 600 м.кв.
Кирова просп., 600 кв.м 390 000$, Продам. 3-х поверховий торгівельно-офісний комплекс. Пр.Александра ...

Окремі будівлі > Продам > Дніпро > Центральний р-н

Продам 3 комнатную квартиру, ул. Троицкая/Екатерининская, 1/2, 67 кв.м.
Центр, Троицкая ул., 3 комнаты, 67/-/- кв.м, 1/2, 85 000$, Продам 3 комнатную квартиру, ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н