Вся нерухомість > Новини > Для переселенців пропонують будувати дешеві житлові будинки для тимчасового проживання
↑ До списку новин

Для переселенців пропонують будувати дешеві житлові будинки для тимчасового проживання

14 серпня 2014

Для переселенців з Криму і Східної України можна будувати недороге тимчасове житло, де вартість квадратного метра не перевищить 2,5-3 тис. грн. Таку думку озвучила Ганна Іскіердо, директор проектної компанії «АІММ-ГРУП».

«Сучасні технології будівництва дозволяють будувати житлові будинки до 3-х поверхів за один місяць. Це варіанти квартир з кухнями та санвузлами. Наприклад, це може бути однокімнатна квартира на 2 людини площею 15 кв. м або на 3-4 людини площею 30 кв. м, двокімнатна на 4-6 людей площею 45 кв. м, трикімнатна на 7-10 людей площею 60 кв. м з можливістю додавання площ, кратних 15 кв. м, з метою вирішення індивідуальних запитів багатодітних сімей або сімей з людьми з обмеженими можливостями, де є необхідність у додатковій площі», - каже Іскіердо.

При цьому, за словами експерта, дана конструкція будинку повинна бути збірною і поміщатися в стандартний трейлер-довгомір, а також бути пристосованою для перевезення залізничним транспортом. Такі будинки-трансформери можна буде доставляти в різні регіони. «Найбільший вузол повинен бути 2,5 м на 12 м і вага модуля до 7 тонн, щоб перевозити відразу готовий повний комплект вузлів для зведення як мінімум 120 кв. м тимчасового житла за 1 раз 1 бригадою монтажників», - вважає експерт. Що стосується вимог до майданчиків, то для прискорення всіх процедур земля повинна передаватися у тимчасове користування, оренду на встановлений державою строк, виходячи з політичної ситуації.

«У наших розрахунках, як мінімум, 1,5 роки, і з можливістю продовження цього терміну. Земля може бути надана і приватними фізичними або юридичними особами, але з обов'язковим підписанням договору оренди державою і на чітко встановлений термін і оплатою на умовах домовленості», - вважає Іскіердо.

Вона також вважає, що на рівні місцевих громад держава має надати підведення та підключення інженерних комунікацій. «Ми приступили до розробки проекту, який відповідає вищевикладеним вимогам і має ряд поліпшень і передбачає подальшу ремонтопридатність, модернізацію і технологічність. Вартість одного метра квадратного такого виду житла на даний момент приведена до 3 тис. 200 грн, але з подальшою типізацією і наладкою потокового виробництва може бути знижена до 2 тис. 500 грн за кв.м. Зараз знаходяться в опрацюванні варіанти генпланів у різних конфігураціях для більш ефективного використання майданчика. Результати показують можливість комфортного розміщення на 1 гектарі 2500-3 тис. осіб», - повідомила експерт.

Раніше повідомлялося, що з'явився сервіс онлайн-пошуку житла для переселенців.

ІАП «Столична нерухомість»


Топ-оголошення

Продам 3-х ком.кв. Фонтанская дорога/ЖК "28 Жемчужина".
Аркадія, 3 кімнати, 100/55/20 кв.м, 4/5, 245 000$, Продам 3-х ком.кв. Фонтанская дорога/ЖК "28 ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам 1 ком.квартиру на Костанди-Люстдорфская дорога.ЖК Горизонт
Таирова, Костанди ул., 104, 1 комната, 52/15/24 кв.м, 13/24, 57 000$, 13/24.Костанди - Люстдорфская ...

Квартири > Продам > Одеса > Київський р-н

Топ-оголошення

Аркадия: продам уникальный земельный участок в тихом престижном районе!
Кольцевая ул., 9 соток, 500 000$, Кольцевая / переулок Каманина, продам великолепный земельный ...

Земельні ділянки > Продам > Одеса > Приморський р-н

Сдам Склады от -28-65 кв.м +Офисы Куреневка! Длительно!
Куреневка, 65 кв.м, 199грн/кв.м/месяц, ПРОПОЗИЦІЯ ПО ОРЕНДІ відмінна транспортна розв'язка, ...

Складські приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Продам. Дачу 180 м.кв. 5 соток. Подгородное, ДО "Ландыш"
4 кімнати, 180 кв.м, 5 соток, 40 000$, Продам. Дачу 180 м.кв. 5 соток. Подгородное, ДО "Ландыш" ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпропетровська обл. > Дніпропетровський р-н > Підгородне