Вся нерухомість > Новини > Дешеві новобудови: битва під Києвом
↑ До списку новин

Дешеві новобудови: битва під Києвом

25 травня 2010

Однокімнатну в найближчому передмісті столиці можна купити за $ 35 тис., звичайно, якщо не боїтеся купувати квартиру як частину приватного будинку.

У Києві за $50 тис. можна придбати хіба що вбиту гостинку в районі з сумнівною репутацією. Але регулярно переглядаючи «Авізо» та сайти нерухомості, звертаєш увагу на рекламу новобудов у найближчому передмісті (Ірпінь, Буча, Гостомель, Ворзель, Вишгород, Бровари), в яких однокімнатні пропонуються за $35тис. «Газета ...» з'ясовувала плюси і мінуси подібних пропозицій.

Ірпінь: 30 готових будинків з перших рук 

Столиця дешевих новобудов Київської області - Ірпінь. З цього міста найбільше оголошень про квартири, вартість яких стартує від $ 30 тис. З ріелтором Мариною виїжджаємо на місце будівництва.

Ірпінська вулиця Рильського - заповідник приватного сектора. Поруч з нас цікавить 4-поверхівкою з червоної цегли стоїть точно такий самий будинок. Обидва будинки розраховані на 80 однокімнатних квартир площею від 35 до 55 кв.м. Готовність нашого об'єкту становить 90%, в будівлі з червоної цегли вже йдуть оздоблювальні роботи, встановлюються металопластикові вікна та двері.

- У цьому будинку залишилася лише одна квартира за $35 тисяч площею 40 кв.м, - говорить Марина. - Коли об'єкт буде введений в експлуатацію, ціна цієї ж квартири подорожчає на $10 тис. У вартість не входять внутрішні ремонтні роботи - тільки стяжка підлоги і заштукатурені стіни. Цей будинок знаходиться в курортній зоні, біля нього будуть паркінг, дитячий майданчик, поблизу - садок і школа. Є ще варіанти - квартири в 4-поверхових будинках за аналогічною ціною.

Обіцяємо обдумати майбутню покупку і намагаємося з'ясувати причину дешевої пропозиції. Виявляється, земля, на якій стоїть будинок, викуповується у безпосередньо власників ділянок - жителів Ірпеня. Будується будинок «як для себе», який згодом разом з ділянкою ділиться між покупцями. За такою схемою в Ірпені працюють чотири забудовника, які вже здали 30 об'єктів.

Вишневе: перший будинок тільки в 2011 році 

Активно рекламується і житловий комплекс «Акварелі» у центральній частині Вишневого. Проектом передбачено 35 шестиповерхових будинків по 500 квартир площею від 35 кв.м. В $35 тис. обійдеться найскромніший варіант однокімнатної квартири площею 35 кв.м. Правда, дивитися в Вишневому поки нічого - об'єкт на рівні котловану і дивитися комплекс можна не раніше першого кварталу 2011-го.

Вишгород: 37 тисяч за 52 квадратних метра 

У Вишгороді квартиру можна знайти в центрі міста за ціною від $37 тисяч, зате площа такої квартири 52 кв.м. Готовність будинку становить 90%, термін здачі - четвертий квартал цього року. У квартирі буде виконана стяжка підлоги, поштукатурені стіни, встановлені металопластикові вікна і броньовані вхідні двері.

- Коли будинок буде введений в експлуатацію, квартира в ньому коштуватиме мінімум $65 тис., - починає вже з знайомого розповіді ріелтор Віталій. - Забудовник цього будинку - приватна особа, але документи на об'єкт в повному порядку, ви можете звернутися в місцеве БТІ, а краще показати договору гарного юриста.

До речі, промоніторивши оголошення, «Газета ...» не знайшла подібних пропозицій на Лівому березі Дніпра - ні в Броварах, ні в Борисполі не пропонують дешевих варіантів.

- У нас мало пропозицій щодо купівлі ділянок, тому землю виділяє тільки місто з доданою пакетом узгоджень, - стверджує ріелтор Наталія Кравчук. - У Броварах і в Борисполі за таку ціну квартиру в новому будинку ви не знайдете.

Альтернатива: термобудинок на 30 кв.м і дві сотки на додачу 

Альтернативою квартирі за низькою ціною може стати невеликий будинок. Приміром, мінімум за $22 тис. одна з київських компаній пропонує за 90 днів побудувати термобудинок з сендвіч-панелей загальною площею 30 кв.м. Будиночок буде розташований на 2 сотках землі села Гостомель Київської області (8 км від Києва). Після оформлення угоди будинок і 2 сотки землі (без доплат) переходять у власність покупця. Правда, якщо захочеться будинок більшої площі, то доведеться доплачувати в середньому $900 за кв.м. За такої технології компанія планує побудувати цілі котеджні містечка в Гостомелі, Мотижині, Вишеньках, Боярці, Погребах, Козаровичі, Крушинці.

Зверніть увагу: коли забудовник - фізособа 

У таких пропозиціях найбільш насторожує покупця те, що власником земельної ділянки, на якій будується будинок, і забудовником виступає приватна особа. За документами об'єкт спочатку проходить як приватний будинок і покупцеві пропонується викупити його частину. Менеджери називають такий вид нерухомості будинками клубного типу, а схему їхнього оформлення законною. Правда, слабким місцем такої покупки називають договір - адже фактично 10 соток і будинок діляться між 16-ма власниками. Поспілкувавшись з Ігорем, який півроку тому став власником квартири в Ірпені, з'ясовуємо деякі суттєві деталі: такі будинки не беруть на баланс житлово-комунальні підприємства, які підпорядковані місцевій владі, а обслуговуються приватними ЖЕКами.

- Нашим будинком не займається міська влада, - скаржиться Ігор. - Є постійні проблеми з вивезенням сміття. Коли відключають, приміром, електроенергію, доводиться просто чекати, а висловити свої претензії нікому.

Марина, менеджер агентства нерухомості, стверджує, що такі проблеми зустрічаються рідко і залежать від рівня відповідальності самих мешканців, які не хочуть платити за вивезення сміття і лінуються оформити свої відносини з обленерго.

Ольга СиротенкоГазета по-киевски


Топ-оголошення

Продам комерційне приміщення по вул. Ватутіна, 79, ЖК "Зірковий"
Ватутіна, 79, 60 кв.м, 89 000$, Продам комерційне приміщення. Окремий вхід з фасаду будинку. Зараз в ...

Сфера обслуговування > Продам > Київська обл. > Вишгородський р-н > Вишгород

Сдам офис в аренду 100 кв.м пр.Н, Бажана м.Позняки
Позняки, Бажана просп., 100 кв.м, 10 000грн/месяц, м.Позняки, пр. Н.Бажана, сдается квартира 100 кв.м ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Буча. Продам нежитлове приміщення з ремонтом під любий вид діяльності в ЖК Новатор.
Воїнів-Інтернаціоналістів, 16г, 35 кв.м, 40 000$, Продам нежитлове приміщення під любий вид ...

Сфера обслуговування > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Буча

Ірпінь, оренда кондитерського виробництва
Гостомельське шосе, 1400 кв.м, 8$/кв.м/місяць, Ірпінь, поруч з Варшавською трасою довгострокова ...

Виробничі приміщення > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь

Успенская: продам удобную 3 к квартиру с котлом в тихом центре города!
Центр, Успенская ул., 115, 3 комнаты, 65/48/10 кв.м, 1/3, 60 000$, Успенская / Бориса Литвака, продам ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н