Вся нерухомість > Новини > Чи є межа між економ-класом і бізнес-класом?
↑ До списку новин

Чи є межа між економ-класом і бізнес-класом?

4 листопада 2010

Залишивши осторонь розбіжності, де лежить межа між економ-класом і бізнес-класом, і вже тим більше не позначаючи нижню межу ціни елітного житла, подивимося, що за час існування ринку заміської нерухомості перестало бути прерогативою тільки VIP-персон.

Зручність під'їзду

Звичайно, є елітні домоволодіння, розташовані набагато ближче до Києва, ніж будинки в сучасних котеджних містечках. Але! Під'їзди практично до всіх селищ заасфальтовані, всередині селищ нормальні якісні дороги, більше того, в селищах економ-класу девелопери все частіше закладають спеціальні прогулянкові доріжки, в тому числі і для двоколісного транспорту.

Розмір ділянки

Не поминаючи всує червоноцегляні чотириповерхові руїни на 6 сотках, сучасні девелопери вважають, що навіть в економ-класі ділянка повинна бути не менше 10 соток (за винятком таунхаусів, які можуть розташовуватися на істотно меншій ділянці). Це завоювання капіталізму обходиться, звичайно, дорожче покупцеві, проте потім не доводиться болісно вишукувати місце для невеликої альтанки в саду.

Комунікації

Загалом-то, повний набір всіх комунальних благ зараз є в будь-якому котеджному містечку економ-класу. З'явившись як дивна примха багатих, газове опалення, електропотужності на 15 кВт, центральне водопостачання та каналізація стали реальністю економ-селищ не дуже скоро. Однак зараз забудовники не візьмуться за зведення селища, якщо немає можливості підведення газу, та й покупець не купить будинок, який треба опалювати електроенергією. Дров'яна або вугільна піч не розглядаються взагалі, втім, як і туалет у дворі, а колодязь на вулиці. Все-таки життя в сучасному будинку серйозно відрізняється від «класики жанру».

Престижний напрямок

Найбільше містечок економ-класу будується у Києво-Святошинському р-ні. Трохи менше - у Васильківському, Броварському, Бориспільському. Можливо, через кілька років ситуація зміниться. Але поки що виходить так, що забудовники, освоюючи землі на знайомій їм трасі, викуповують ділянку, де «виявляється» вигідно будувати економ-клас, а не бізнес. Як правило, такі ділянки далекі від води і лісу, проте до них можна підвести всі комунікації. Так і виходять цілком собі доступні за ціною селища на престижних трасах, де в наявності є вся соціальна інфраструктура.

Індивідуальний проект

Є, звичайно, селища, які будуються «під копірку». Але в більшості економ-селищ забудовники пропонують майбутнім мешканцям від 5 до 10 проектів. До того ж на ринку зараз стільки типових проектів, що, загалом, можливо вибрати і дуже цікаві рішення. Технологічні можливості теж великі, навіть незважаючи на необхідність вписатися в певні цінові рамки. Можна побудувати будинок з пінобетону і облицьовувати цеглою, можна з газобетонних блоків з облицюванням сайдингом... Для захоплених екологією розроблено безліч проектів з дерева, причому як з оциліндрованого бруса, так і з клеєного, і з сандвіч-панелей. Епоха вагончиків і недорогих зрубів, треба визнати, підходить до кінця, в тому числі і завдяки тому, що суспільство дивиться на чудові зразки елітних будинків і щось звідти копіює. До того ж зараз у селищах економ-класу обов'язково повинна бути хоч простенька, але все ж архітектурна концепція.

Екологія

Сьогоднішній заміський будинок навіть в економ-класі не продасться, якщо поряд буде звалище, виробництво або інфекційна лікарня. Сучасні девелопери цю азбуку вже вивчили і тепер пропонують будинку в місцях, може, і не дуже красивих, але з точки зору екології - нормальних.

Ціни на житло в Київській області, за словами директора консалтингової компанії "РеалЕкспо" Віктора Коваленка, за час кризи істотно знизилися, і тут можна знайти новий будинок у котеджному містечку дешевше $100 тис. Втім, реально обміняти дуже скромну двокімнатну квартиру на приміський будинок. Не виключено, що через рік-два це буде вже неможливо.

Віктор Коваленко, www.zagorodna.com


Топ-оголошення

Ірпінь, 10-та лінія, оренда частини будинку.
10-та лінія, 2 кімнати, 36 кв.м, 1 соток, 10 000грн/місяць, Ірпінь, довгострокова оренда ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь

От собственника. Офис 1069 кв.м., в БЦ. Контрактовая площа 5 минут.
Поділ, 1069 кв.м, 400грн/кв.м/місяць, Без комиссии от собственника. Аренда офиса 1069 кв.м., в ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Подільський р-н

Топ-оголошення

Китобойная: продам перспективный дом с бассейном в шикарном районе!
Китобойная ул., 5 и более комнат, 380 кв.м, 9 соток, 230 000$, Китобойная / Лядова, продам ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Продам 2-хком.кв. ул.Жуковского/ЖК "Замок Кольорів".
Центр, 2 кімнати 98/30/20 кв.м 4/11, 195 000$, Продам 2-хком.кв. ул.Жуковского/ЖК "Замок Кольорів". ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Предлагается к продаже дом в Лузановке
Лузановка, 42 кв.м, 20 000$, Продам дом в Лузановке, 1 этаж, общая площадь 42кв.м., большая ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Суворівський р-н