Вся нерухомість > Новини > Ріелторські "утки": як знайти квартиру в Києві за $ 30 тис.
↑ До списку новин

Ріелторські "утки": як знайти квартиру в Києві за $ 30 тис.

12 листопада 2010

З початку листопада в інформаційних базах про продаж квартир з'явилися оголошення, в яких однокімнатні квартири в Києві пропонують за ціною $ 30-32 тис. Кореспондент BIZ.liga.net вирішив з'ясувати: чи можна реально купити квартиру за такою ціною.

Продзвон оголошень з ціною $30-32 тис. за однокімнатну квартиру показав, що в більшості випадків - це неіснуючі квартири, які "тільки сьогодні продали", або "вчора дали завдаток, але є інші, трохи дорожче, але краще - давайте дивитися".

За словами ріелторів, знайти квартири в Києві за такі гроші можна, але дуже складно - число бажаючих купити житло за такою ціною занадто велике.

Кому потрібні ріелторські "утки"

Опитані кореспондентом експерти стверджують, що за ціною $30-35 тис. знайти повноцінну однокімнатну квартиру практично нереально. Але оголошення за такими цінами з початку місяця справді з'явилися.

"Є кілька ріелторських компаній, які таким оригінальним способом борються за клієнтів. Вони не вказують в оголошеннях, що це можуть бути квартири в недобудовах і без документів. І ця реклама стоїть в рубриці вторинного житла", - пояснює заступник директора АН "Альянс Брок" Сергій Підгорний.

Такі ж оголошення дають забудовники, які не можуть продати квартири у проблемних будинках.

"Оголошення по $30-32 тис. є і будуть, але це "утки" або "закидушки", які подають окремі компанії для того, щоб заманити клієнта. Оціночні компанії теж звертають увагу на ці оголошення, а іноді дають їх самі за вказівкою банків. У результаті банки оцінюють заставне майно за дуже заниженими цінами", - розповів заступник директора АН "Єдіна Мета" Микола Бондар.

За його словами, ріелтори дають таку рекламу у великих кількостях і, як правило, із зазначенням свого особистого, а не офісного, номера телефону, щоб залучити клієнтів. У результаті вони стимулюють дзвінки і таким чином напрацьовують клієнтську базу покупців.

Продажна ціна однокімнатної квартири

Експерти стверджують: реального зниження цін на квартири сьогодні в столиці немає. У зданих новобудовах однокімнатні квартири з документами продають у середньому по $49-50 тис. Що стосується вторинного фонду житла, то середні ціни коливаються межах від $40 до $50 тис. за однокімнатну квартиру в спальному районі.

"За $35-38 тис. є маленькі "гостинки" розміром 22 кв.м і без балкона. У районі $45-50 тис. є повноцінні однокімнатні квартири", - стверджує М. Бондар.

"Минулого тижня ми оформляли квартиру 25 кв.м за $40 тис. на п'ятому поверсі "хрущовки". За $ 47 тис. були квартири з площею 35-37 кв. м", - розповів С. Підгорний.

Ріелтори стверджують: реально знайти навіть нормальну "гостинку" дешевше ніж за $40 тис. можливо, але дуже проблематично.

"Якщо у мене з'являється квартира, "гостинка" по $35-40 тис., я ніколи не буду давати її в оголошення, тому що по такою "смачною" ціною у мене знаходяться покупці протягом одного дня. Це абсурд і викидання грошей - давати рекламу на такі квартири", - розповів М. Бондар.

"В агентствах нерухомості стоять черги людей, які готові переплатити ріелторам зайві відсотки за те, щоб саме їм зателефонували з появою в продажу дешевої квартири", - розповів провідний спеціаліст департаменту маркетингу "SV Development" Сергій Костецький.

При цьому ріелтори відзначають, що зниження цін на житло дійсно є, але відбувається воно за рахунок об'єктів з великими площами. У результаті середня ціна квадратного метра у великій квартирі виходить менша, ніж квадратного метра в "одиничці".

"У Києві звужується ціновий коридор між трикімнатними і однокімнатними квартирами. І за рахунок цього середня вартість житла знижується. Але зауважте, що знижується вартість трикімнатних квартир, а не однокімнатних. Квартири з великими площами дійсно дешевшають і будуть ще дешевшати. Але на "однокімнатні" є попит, а поки є попит - ціни істотно не впадуть", - прогнозує С. Підгорний.

Яна Довгань, ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Бородянка Приватизована фасадна ділянка 12 соток п/ж.д.
12 соток 6 900$, Бородянка Приватизована ділянка 12 соток п/ж.д., розташований не далеко від центру ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Вишневая

Продам 1к 42м Электротехническая 43 ЖК Деснянский без комиссии
Троещина, Электротехническая ул., 43, 1 комната, 42/18/12 кв.м, 17/25, 41 000$, Продам 1к квартиру ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Абсолютно для Вас - Шикарна пропозиція - біля ТЦ"Магелан"!
Теремки-1, Заболотного вул. 20, 50 кв.м, 8 000 грн./місяць, Приміщення знаходиться в ...

Сфера обслуговування > Здам > Київ > Голосіївський р-н

БЕЗ % Аренда офиса 342м, ул.Днепровская набережная 1, ЖК Сильвер Бриз
Березняки, 342 кв.м, 42 750грн/місяць, БЕЗ % Аренда офиса 342м, ул.Днепровская набережная 1, ЖК ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Офисы в бизнес-центре возле М"Нивки", М"Святошин", разные площади.
Нивки, 60 кв.м, 180грн/кв.м/месяц, Сдаются офисы возле М.Нивки, М.Святошин: 20м2, 40м2, 50м2, 70м2, ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Святошинський р-н