Вся нерухомість > Новини > Кому вниз?
↑ До списку новин

Кому вниз?

10 червня 2011

Банки, салони краси, стоматологічні кабінети, часом навіть повноцінні супермаркети і фітнес-клуби. Це інфраструктура, яка в "новобудовах" пропонується вже повсюдно. Особливо на цьому акцентують великі житлові комплекси, що складаються з десяти і більше будинків.

Перший пропонувати!

Перший поверх будинків традиційно не користується попитом серед покупців. Мало хто хоче жити в квартирі на першому поверсі. Серед недоліків подібного житла та низьке розташування вікон, і температура, яка нижче, ніж на інших поверхах, і можлива сирість з підвалу. Також часто ці квартири не оснащені лоджіями. Перетворити цілий ряд недоліків у зароблені гроші забудовникам вдається за допомогою здачі в оренду та продажу "неліквідної нерухомості" представникам бізнесу. Адже для них всі ці недоліки легко перетворюються на переваги. Таким чином, забудовник вирішує відразу 2 проблеми - збуває нерухомість і забезпечує мешканців свого будинку всією необхідною інфраструктурою для комфортного проживання. Магазин, перукарня, фітнес-центр, стоматологія або банк на першому поверсі власного будинку робить життя будь-якої людини простішим і зручнішим.

30-річний Геннадій, менеджер з логістики одного з міжнародних виробників побутової хімії, при виборі квартири керувався наявністю хорошої транспортної розв'язки та інфраструктури. "На момент покупки квартири, у мене ще не було автомобіля. Тому одним з важливих факторів була хороша транспортна інфраструктура. Але з появою машини вона відійшла на другий план. Я вже звик, що у дворі мого будинку є практично все - тепер це найголовніше", - розповідає Геннадій.

Він вже давно всі продукти купує не по дорозі додому, а безпосередньо в своєму будинку в міні-маркеті, стрижеться в сусідньому будинку, спортом займається, перейшовши через двір, а комунальні послуги та квартплату може перерахувати в своєму ж житловому комплексі.

Він не єдиний клієнт всіх цих закладів. "У мене в будинку багато знайомих. Іноді ми можемо цілою компанією вибратися в басейн, або посидіти в невеликому, затишному ресторанчику. Тут є все!", - продовжує молодий чоловік.

"Кожний девелопер ретельно підбирає орендарів або покупців комерційних площ у своєму житловому комплексі", - відзначає Дмитро Шостя, керівник відділу продажів компанії НБК (ЖК "Парковий"). "Звичайно, ми не знаємо наперед, хто саме купить у нас те чи інше приміщення. Але у відділу продажів є перелік конкретних завдань і збудована система пріоритетності по клієнтах. Наприклад, щоб на території житлового комплексу був, скажімо, 1 супермаркет, 3 перукарні або салони краси, 1-2 відділення банку, нотаріус, аптека, майстерня з ремонту одягу, дитячий клуб (школа раннього розвитку для дітей), ресторан, кафе, фітнес-центр. Виходячи з цих орієнтирів, цілеспрямовано працюємо з потенційними клієнтами".

За словами Дмитра, забудовники ще на етапі проектування розуміють, яка інфраструктура повинна існувати для певної кількості квартир, і можуть обіцяти цю інфраструктуру кінцевим покупцям.

Клієнти в навантаження

Як вдалося з'ясувати, приміщення на перших поверхах пропонуються практично в кожному новому будинку. При цьому, як правило, продають їх самі девелопери, що виключає комісію посередникам. Але будинки, які стоять самотньо, не завжди являють собою цінність в плані ведення бізнесу. Якщо тільки такий будинок не перебуває поруч зі жвавою вулицею, станцією метро або будь-яким іншим місцем масового скупчення людей.

Інша справа - великий житловий комплекс на 10 або більше багатоповерхових будинків. У ньому живе більше тисячі сімей. При такій кількості потенційних клієнтів бізнесменам не потрібно особливо обтяжувати себе рекламою та просуванням послуг. Достатньо помітної вивіски і розклеєних по під'їздах оголошень. А далі звичайне бажання комфорту працює краще будь-якої реклами - людина не піде стригтися за кілька вулиць, якщо вона може спокійно зупинитися на послугах перукарні прямо у себе у дворі. Таким чином, разом з приміщенням орендарі отримують потенційних клієнтів, а жителі комплексу - зручність.

Павло Чигрин, Газета.ua


Топ-оголошення

Продажа 48.11 кв.м ул.Полесская 6 ЖК ВУДСТОРИЯ
Новая Дарница, Полесская ул., 6, 1 комната, 48/18/18 кв.м, 15/25, 60 000$, м.Красный Хутор, ЖК ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Вишневе. Вул. Київська 2-М, S=22, 5м, м. Теремки. Чудовий краєвид.
Київська, 2М, 1 комната, 23/19/4 кв.м, 10/10, 17 000$, Вишневе, вул. Київська, 2-М, ЖК Smart Дом ( ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Вишневе

Топ-оголошення

70км від Києва, с. Новий Биків, недобудований котедж 260м2.
Щорса, 19, 5 і більше кімнат, 260 кв.м, 29 соток, 17 000$, Котедж із газоблока, фундамент монолітний, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Чернігівська обл. > Бобровицький р-н > Новий Биків

Ірпінь, оренда кімнати біля парку "Письменника"
Стельмаха, 14 кв.м, 6/9, 4 000грн/місяць, Ірпінь, довгострокова оренда мебльованної кімнати в ...

Кімнати > Здам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Ірпінь

Без комісії Аренда офісів в центрі БЦ Maidan Plaza. м. Майдан Незалежности.
Майдан Незалежности 2, 35 кв.м 700$/місяць, Оренда офісів і робочих місць в центрі м. Київ від 10 м 2 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н