Вся нерухомість > Новини > За ціною 1-кімнатної квартири в Києві можна купити житло в Іспанії та Німеччині
↑ До списку новин

За ціною 1-кімнатної квартири в Києві можна купити житло в Іспанії та Німеччині

22 січня 2013

"Дело" з'ясувало, що за ціною однокімнатної квартири в Києві можна купити пристойне житло в Болгарії, Іспанії і навіть Німеччині.

Ні для кого не секрет, що ціни на нерухомість у столиці України невиправдано завищені. Вартість деякого житла в центрі Києва перевищує ціни на квартири в найбільших столицях світу - Рим, Берлін, Мадрид. До того ж у багатьох європейських країнах продовжується кризова ситуація, в результаті чого житло розпродається за викидними цінами.

"Дело" розбиралася, яке житло зможе купити українець за кордоном, продавши свою квартиру в Києві.

Для аналізу була взята 1-кімнатна квартира на Оболоні (вторинне житло. - Ред.), загальною площею 40 кв. м за ціною $85 тисяч (саме стільки коштувала квартира в грудні 2012 року за інформацією ІАП "Столична нерухомість").

Все частіше нове житло українці воліють купувати там, де є море або гори. Головна мета при цьому не жити в ньому цілий рік, а відпочивати або здавати в оренду на "гарячі" місяці.

Так, одну зі студій в комплексі Florimont VIP Homes and Spa, розташованого поблизу від Пірінськіх гір (Болгарія), можна купити за ціною від $79 000. За цю суму вам пропонуються квартири з повною обстановкою, які мають кухню з відкритим плануванням, їдальню і вітальню. 160 апартаментів комплексу розташовуються в шести триповерхових блоках, у кожного з яких є окремий вхід та фойє. Комплекс включає 46 квартир-студій, 87 двокімнатних квартир і 27 трикімнатних квартир.

А ось на узбережжі Сонячного Берега Болгарії можна знайти ще більш вигідні пропозиції. У комплексі Prestige Fort Beach можна купити однокімнатну квартиру за $65 тисяч. Для мешканців комплексу на території є 30-метровий басейн для дорослих; джакузі; басейн для дітей; фітнес-центр, сауна; масажний кабінет; ресторан; інтернет-клуб; тенісний корт / футбольне поле; дитячий ігровий майданчик; зона для відпочинку; міні-маркет; цілодобові послуги консьєржа; обслуговується стоянка для автомобілів (для власників безкоштовно); пральня і хімчистка; цілодобова та цілорічна охорона; а також приватний мікроавтобус, на якому можна дістатися до Еленіта і Нессебара.

Практично в одній ціновій категорії з Києвом зараз знаходиться нерухомість Туреччини. Так, наприклад, за $84 000 можна придбати квартиру загальною площею близько 70-80 кв. м або ж приватний будинок на 80-150 кв. м.

Ще привабливіше виглядає пропозиція на узбережжі Атлантичного океану на південному сході Флориди в сонячному Майамі. Тут можна купити трикімнатну квартиру за $70 тисяч з двома спальнями та двома санвузлами. Нагадаємо, що зараз Сполучені Штати входять в топ-країн, де найбільше впали ціни на нерухомість. Але за прогнозами експертів ринку, останнім часом США активно відновлюють свій економічний потенціал, що зовсім скоро призведе до зростання вартості житла.

Не секрет, що у зв'язку з кризою ціни на нерухомість в Іспанії значно знизилися, так що практично кожен в змозі придбати собі гідні апартаменти, які співмірні з власним смаком і платоспроможністю.

До $100 тисяч можна купити квартиру в будь-якому місті або на будь-якому курорті, за винятком хіба що Мадрида і Барселони. Також в цей ціновий ліміт потрапляють квартири на Канарських островах площею до 60 кв. м.

За підсумками липня 2012 року, житло в Іспанії знецінилося на 11,2% в річному численні. Це найбільший обвал з березня минулого року.

Вельми привабливі умови і на ринку первинного житла: девелопери змушені знижувати ціни на 20-30%. Так, наприклад апартаменти в малоповерховому житловому комплексі, площею 80 "квадратів" з двома спальнями в іспанському регіоні Торрев'єха можна купити за $88 тисяч.

Ціни на кіпрську нерухомість в останні роки зрівнялися з іспанськими. Але супутні витрати значно нижче, плюс досить проста процедура оформлення всіх необхідних документів. А власники нерухомості на Кіпрі отримують річну візу. Так, дворівневу квартиру в 50 кв. м на Кіпрі в районі Озанкой з двома санвузлами, однією вітальнею і однією спальнею можна купити за $53 тисячі.

Спад на ринку нерухомості Греції тільки посилюється, і останній звіт Центробанку відображає всю глибину затяжної кризи в економіці цієї держави. На думку банківських аналітиків, темпи здешевлення нерухомості в Греції прискорилися. Якщо в 2011 році показник зниження цін у річному обчисленні не перевищував 5,3%, то в 2012 році падіння цін досягло 9,3% в річному численні. За останній рік нерухомість в новобудовах подешевшала на 10,3%, "вторинка" - на 8,6%. Вже зараз за $73 000 можна купити квартиру площею 45 кв. м, яка знаходиться в житловому комплексі, розташованому в 150 метрах від піщаного пляжу з блакитним морем. Квартира має вітальню, поєднану з кухнею, спальну кімнату, ванну кімнату, два балкони.

Німеччина практично ніколи не відрізнялася дешевим житлом. Але в кризові роки і в цій країні можна підібрати собі квартиру / будинок за смаком. Так, Шенеберг - один з найпопулярніших і престижних районів Берліна (Німеччина), в якому українцеві по кишені придбати житло. Будинок на Отцен-Штрассе - майже ідеальна інвестиційна пропозиція. За $60 тисяч тут можна купити однокімнатну квартиру в багатоквартирному будинку. Він, звичайно, далеко не новий, але будівля відповідає усім високим стандартам будівництва, до того ж нещодавно будинок був реконструйований і модернізований.

Відзначимо, що вартість зазначених об'єктів - не повсюдні ціни. Таких пропозицій не так багато.

Газета «ДЕЛО»


Топ-оголошення

1-к квартира з ремонтом на Канатній, ЖК Мандарин
Центр, 1 кімната, 48/17/12 кв.м, 11/25, 61 000$, Продаж 1-к квартири з ремонтом в ЖК Мандарин, вул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Стильний новий будинок в одному рівні в Новоалександровке
Дослідний, 4 кімнати, 170 кв.м, 8 соток 130 000$, Стильний сучасний будинок 170 кв.м в одному рівні, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Дегтярная: сдам уютную квартиру с ремонтом в самом центре города!
Центр, Дегтярная ул., 8, 1 комната, 25/17/6 кв.м, 3/3, 5 500грн/месяц, Дегтярная / Тираспольская, 3/3 ...

Квартири > Здам > Одеса > Приморський р-н

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
17 кв.м, 2/9, 2 000грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Карлівський р-н > Карлівка

Продам будинок на Амурі
Фрунзе-1, 3 кімнати, 60 кв.м, 3 соток 17 000$, Продам будинок 60 м.кв. на два входи. У будинок ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Дніпро > Амур-Нижньодніпровьский р-н