Вся нерухомість > Новини > Розв'язку на київській Шулявці перебудують до невпізнання
↑ До списку новин

Розв'язку на київській Шулявці перебудують до невпізнання

16 червня 2014

Столична Шулявка перетвориться до невпізнання. Тут з'явиться трирівнева розв'язка, яка позбавить довколишні дороги від пробок, і два нових сквери: такі зміни закладені у плані реконструкції Шулявського шляхопроводу. Київська влада вже замовила ТЕО (техніко-економічне обґрунтування) нової розв'язки. Роботи планують розпочати вже в кінці цього року, а закінчити, при стабільному фінансуванні, через 1,5-2 роки. Рух транспорту на час будівництва обіцяють повністю не перекривати.

СПРАВА НА 300 МЛН. «Розв'язка буде трирівневою, з реверсним розподільним кільцем», - розповів «Сегодня» автор проекту Віктор Петрук. За його словами, з точною вартістю робіт поки не визначилися: суму належить з'ясувати якраз шляхом розробки ТЕО. «Вартість проекту - приблизно 300 млн. грн. Це менше, ніж за проектом, розробленим раніше інститутом «Київдормістпроект». Старий проект передбачав повне знесення цеху № 5 заводу «Більшовик» і перенесення виробництва, ми ж пропонуємо розібрати лише частину будівлі на розі вул. Гетьмана і пр. Перемоги, звільнивши під розв'язку приблизно 400 кв. м. Таким чином заощадимо 170 млн. грн, які раніше планували витратити на повне знесення будівлі», - говорить Петрук.

Він каже, що старий Шулявський шляхопровід, побудований в 1968 році, буде знесений. «Шляхопровід, який відслужив без малого півстоліття - аварійний. Після кількох пожеж (найбільший був у 2007 році. - Авт.) Він втратив несучу здатність і має бути повністю розібраний», - пояснює проектувальник. Новий шляхопровід передбачає 4 смуги руху. «Ми перерозподілимо транспортні потоки і знімемо з шляхопроводу інтенсивні лівоповоротні потоки. Завдяки цьому його пропускна здатність істотно збільшиться», - обіцяє Петрук. Він каже, що проблем з організацією руху не буде: «На відміну від «турбіни» біля моста Патона, схема руху на новій розв'язці проста і зрозуміла».

ПАРКИ ТА ВЕЛОДОРІЖКИ. Проектувальники планують збільшити і площу громадського простору. «У розв'язці хочемо розбити два сквери. Один - з боку кіностудії ім. Довженка (площею близько 1 га), а другий - на 1,5 га, з боку Центрального гастроному. Тут з'являться фонтани, скульптури та дитячі майданчики», - пояснює Петрук.

На новій розв'язці будуть навіть велодоріжки: «Людина на велосипеді зможе проїхати через саморегулівний рівень розв'язки в будь-якому напрямку», - говорить Петрук. За його словами, доопрацювати проект реально до вересня: «Потім почнемо будівництво. Етапів буде близько 20. Роботу реально закінчити за 1,5-2 роки, якщо фінансування буде стабільним. Перекривати рух не будемо - лише частково його обмежимо».

Шулявка. 1 - станція метро «Шулявська», 2 - сквер біля Центрального гастроному і сквер біля кіностудії, 3 - корпуси заводу «Більшовик»

Потрібно знайти гроші

У КМДА впевнені, що роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу почнуться вже цього року. «Цей проект - прогресивний, і в півтора рази дешевше, ніж попередній. Роботи з Шулявці почнуться вже в кінці цього року, як тільки затвердимо ТЕО і знайдемо фінансування. Ми багато років будували об'єкти в Межигір'ї і забували про найважливіше - те, що стосується кожного киянина», - каже заступник головного архітектора Києва, Андрій Вавриш.

Олександр Марущак, газета «СЕГОДНЯ», фото: В.Петрук


Топ-оголошення

Продажа 37 кв.м ул.Ломоносова ж/б 25 ЖК Эврика Без %
Голосеево, Ломоносова ул., 6, 1 комната, 37/17/8 кв.м, 25/25, 14 000$, м.ВДНХ ЖК Эврика ж/б 25 ., ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

ЖК Едельвейс Феофанії. Київ. Голосіївський р-н, вул. Лебедєва, . Без%. Є-оселя/Є-відновлення.
Феофанія, Лебедєва вул., 1, 1 кімната, 83/45/18 кв.м, 3/7, 187 900$, Без%. Розглядаємо продаж по ...

Квартири > Продам > Київ > Голосіївський р-н

Топ-оголошення

Сдам .домик на 9 Фонтана со своим двориком. 30/16/7. Туалет и ванна совмещены. Бойлер, холодильник, кровать, кресла, сто
Чубаевка, 1 комната, 30 кв.м, 1 соток, 5 000грн/месяц, Сдам .домик на 9 Фонтана со своим двориком. ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Здам > Одеса > Київський р-н

Красивая студия с отдельной спальней в роскошном районе в центре Киева. Полностью меблированная современная квартира
Поділ, 1 кімната, 48/12/28 кв.м, 2/7, 185 000$, Шикарная студио с отдельной спальней в Подольском ...

Квартири > Продам > Київ > Подільський р-н

Продам будинок в Макарові
3 кімнати, 120 кв.м, 7 соток, 68 000$, Продам Будинок 120 кв.м. 2023 р. Київська область, Бучанський ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Макарівський р-н > Макарів