Вся нерухомість > Новини > У Києві фірма здає в оренду неіснуючі квартири
↑ До списку новин

У Києві фірма здає в оренду неіснуючі квартири

14 лютого 2014

У Києві знову орудує фірма, яка обманює людей на оренді квартир. Свою історію «Вестям» розповіла Маріанна Веременко.

«Ми хотіли зняти квартиру і на сайті безкоштовних оголошень знайшли пропозицію — 1-кімнатна квартира на Позняках всього за 3200 грн. Зараз середня ціна 4000 грн. Швидко подзвонили. Дівчина запропонувала прийти в офіс по вул. Стельмаха, 10а, укласти договір. Ми прийшли, підписали договір і отримали телефон господині квартири Варвари. Вона призначила час зустрічі біля станції метро «Позняки», мовляв, я вас заберу на машині. У призначений час ми її чекали, потім дзвонили. Вона говорила, ой, я тут в пробці, я тут документи підписую, і через дві години відключилася. Відключився і телефон офісу. Ми зрозуміли, що нас обдурили. Через день я поїхала вимагати гроші, мені запропонували написати заяву, мовляв, головний офіс у Харкові, туди відправлять. Договір наш виявився всього лише про консультаційні послуги. А через деякий час колишній співробітник цієї фірми написав мені СМС: не чекайте грошей, це шахраї. Пішли в міліцію», — розповідає Маріанна.

У міліції Голосіївського району заяву прийняли і розповіли, що фірма їм знайома, вже десятки заяв на неї, але вдіяти з нею нічого не можуть. Навіть до суду доходило, але вони добре захищаються.

ЯК НЕ ПОПАСТИСЯ

«Історія, на жаль, типова, — говорить правозахисник Едуард Багіров. — Порада перша: якщо вам пропонують дешеву квартиру, то, швидше за все, вас намагаються обдурити, не ведіться. Друга — уважно читайте договір. Якщо там написано, що ви платите за інформаційні, консультаційні послуги, то це не оренда квартири. Візьміть з собою або покажіть договір людині, яка в цьому розбирається. І третя — міліція навіть якщо не може покарати, то навести порядок на своїй території цілком може. Достатньо відправити туди кілька міліціонерів з перевіркою, і шахраї швидко заберуться», — вважає Багіров.

У столичній міліції кажуть, що у них за останній час було кілька звернень з таких приводів. «Зараз проводиться перевірка. Радимо уважно читати договір», — рекомендує речник київської міліції Ольга Білик.

ОПИТУЙТЕ СУСІДІВ І НЕ РОЗРАХОВУЙТЕСЯ НАПЕРЕД

У міліції радять ретельніше перевіряти документи перед угодою, а ще краще — підписувати папери з орендарями лише за участі свого юриста. «Не робіть нагальних вчинків, навіть якщо переживаєте, що квартиру здадуть комусь іншому. Поцікавтеся у фірмі, чи є у них такий ріелтор і на якому рахунку», — радить Ольга Білик.

Професійний ріелтор Іван Ходаковський радить питати про наявність документів, але не покладатися на них повністю. «Будь-які документи можна підробити, тому краще запитуйте у сусідів, чи знають вони господарів, а у господарів в свою чергу дізнавайтеся, хто поряд живе. Аферисти навряд чи дадуть чітку відповідь, та й ви завжди можете постукати в сусідні двері, перевіривши, чи правду вони сказали».

«Також ніколи не передавайте гроші за житло наперед — весь розрахунок повинен відбуватися під час заїзду, а попередньо можна дати лише невеликий завдаток», — говорить Ходаковський.

«Ви маєте право змінити замки в квартирі, навіть якщо ви її орендуєте, і, що найголовніше, не купуйтеся на шару, ціна, яка набагато нижче ринкової, завжди повинна збентежити», — говорить ріелтор.

Марина Петик, «Вести»


Топ-оголошення

Сдам жилье в г, Днепре (Днепропетровске) -Украина
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Донецька обл. > Старобешевський р-н > Старобешеве

Сдам офис 16 кв.м ул.Руденко 6 а, БЦ Колизей
Осокорки, Руденко ул., 6а, 16 кв.м, 3 500грн/месяц, Сдам офис 16 кв.м ул.Руденко 6 а, БЦ Колизей, 5/8 ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)
1грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по срокам от недели - ...

Кімнати > Здам > Запорізька обл. > Вільнянський р-н > Вільнянськ

Предлагается к продаже 3х комн. квартира ул. Ак. Заболотного
Котовського, 3 кімнати, 64/38/10 кв.м, 2/10, 35 000$, Продам 3х комнатную квартиру на ул. ...

Квартири > Продам > Одеса > Суворівський р-н

Михайлівка- Рубежівка ділянка 12 соток; вул. Ярослава Мудрого, 13000 у.о
Ярослава Мудрого, 12 соток, 13 000$, Михайлівка- Рубежівка ділянка 12 соток; вул. Ярослава Мудрого, ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Михайлівка- Рубежівка