Вся нерухомість > Новини > У Києві не буде квартир на першому поверсі
↑ До списку новин

У Києві не буде квартир на першому поверсі

14 грудня 2012

У Київраді хочуть зробити квартири на нижніх поверхах нежитловими і віддати їх під магазини, щоб таким чином ліквідувати МАФи. Експерти стверджують, що це буде вигідно всім.

Цілком можливо, що вже в наступному році в Києві не буде квартир на перших поверхах. Міська влада повернулися до ідеї екс-мера Леоніда Черновецького, який пропонував розміщувати на нижніх поверхах житлових будинків магазини, банки та інші потрібні людям об'єкти інфраструктури. Зрозуміло, мешканців ніхто виселяти не буде - влада розраховує, що створять такі умови, що люди самі будуть вигідно продавати квартири підприємцям, а ті організують на перших поверхах успішний бізнес.

У наступному році Київрада має намір винести на обговорення депутатів проект програми по сприянню переселення на перші поверхи житлових будинків міні-магазинів, перукарень, банків, стоматкабінетів та інших об'єктів інфраструктури.

«Ця ідея давно назріла, візьміть хоча б Європу. Наприклад, у Празі на перших поверхах знаходиться все, крім кіосків з продажу квитків на громадський транспорт. Весь центр - це маленькі магазинчики. У нас дуже важливо - спростити процедуру переведення нерухомості з житлового в нежитловий фонд, адже розміщуватися в колишньому житлі будуть не великі супермаркети, а невеликий бізнес, в першу чергу, магазини крокової доступності, які замінять МАФи», - розповідає член комісії Київради з питань бюджету та соціального розвитку Володимир Філіппов.

Як вважають депутати, на всю паперову тяганину повинне йти не більше 10 днів, а переводити нерухомість з одного фонду в інший можуть або власники квартир, або підприємці. «Ми хочемо запропонувати і реалізувати таку програму вже в наступному році. Крім того, буде обговорено, що в житлових будинках не можуть розміщуватися розливайки, басейни, сауни. Ми вважаємо, що це вихід для будинків щільної забудови. У радянських мікрорайонах була передбачена вся інфраструктура, але щільність зросла, з'явилися висотки, та об'єктів інфраструктури не вистачає»- говорить Філіппов.

Кияни не проти. «У нових будинках на нижніх поверхах є все: від магазину до салону краси, пральні. І це дуже зручно. Тому якщо на нижніх поверхах «сталінок» і «хрущовок» будуть з'являтися об'єкти інфраструктури, вони будуть користуватися попитом», - вважає житель Нивок Олег Міщенко.

Фахівці з нерухомості вважають, що це буде вигідно і власникам квартир на перших поверхах, і підприємцям. «Людям, як правило, жити на першому поверсі не дуже комфортно. У той же час є дуже багато охочих придбати квартиру на першому поверсі, щоб зробити з неї салон краси, турфірму або дрібний магазинчик. Але до цих пір процедура з переведення житлової нерухомості в нежитлову займала місяці, а то й роки, і виливалася в тисячі, а то й десятки тисяч доларів. Якщо процедуру спростять, то попит на перші поверхи ще більше виросте, разом з ним і збільшаться ціни, що буде вигідно власникам», - сказав нам директор агентства нерухомості Артур Пилипчук.

Касьянова Ірина, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

классная комната =без хозяев=ГАЗ плита пр.Маяковского фестивальный
Троєщина, 3/9, 2 500грн/місяць, ФОТО родные Сдается отличная комната БЕЗ ХОЗЯЕВ - 2500гр ГАЗ- эт3, пр ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н

Продам участок 10 соток Победа-6
Победа-6, 10 соток, 22 900$, Продам участок 10 соток ж\м Победа-6, ул. Мильмана. Ровный без строений. ...

Земельні ділянки > Продам > Дніпро > Соборний р-н

Топ-оголошення

Будинок в смт Гребінки, 115 кв.м., із зручностями
4 кімнати, 115 кв.м, 18 соток, 45 000$, Продається будинок в смт Гребінки, Васильківський район, ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Гребінки

Продам новый 2-х эт. дом ул.Дмитрия Донского/ул.Фонтанская дорога. 9-я ст. Большого Фонтана.
Чубаевка, 5 и более комнат, 445 кв.м, 8 соток, 1 250 000$, Продам новый 2-х эт. дом ул.Дмитрия ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Київський р-н

Сдам жилье в Днепре-(г, Днепропетровск)-Украина
1грн/месяц, -Варианты аренды жилья -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, ...

Кімнати > Здам > Хмельницька обл. > Волочиський р-н > Волочиськ