Вся нерухомість > Новини > Що заважає замінити старий житлофонд?
↑ До списку новин

Що заважає замінити старий житлофонд?

20 квітня 2012

Редакція Building.ua продовжує взнавати думки провідних девелоперських компаній про перспективи та комерційні сторони державних планів по заміні застарілого житлового фонду.

Олексій Говорун, заступник генерального директора компанії ТММ: Реалізації програми заміни старого житлового фонду перешкоджає, перш за все, відсутність нормативної бази. Без наявності чіткого регламенту, що дозволяє в інтересах більшості територіальної громади виробляти подібну масштабну реконструкцію, навіть незначне число власників застарілого житлофонду може гальмувати девелоперський проект, і в результаті будуть заморожені значні грошові кошти.

Нашу компанію зацікавить участь в такому проекті за умови реалізації правових аспектів, економічної доцільності, а також гарантоване вирішення питань зовнішньої інженерії - щоб виконання технічних умов за ними не стало турботою виключно забудовника».

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Анатолій Близнюк: «Як би нам не хотілося, в 2012 р. цього ще не буде - все впирається в законодавчу базу і небажання окремих жителів взагалі брати участь в цьому процесі».

Віталій Грусевіч, директор проектів девелоперської компанії «НЕСТ» (ПАТ «Нерухомість столиці»): В Україні до цих пір не розроблена програма розселення старого житла, зокрема, хрущовок. Це і є основною перешкодою на шляху реалізації програми по заміні старого житлофонду. Наприклад, в Москві програма розселення реалізується з кінця 90-х років і на сьогоднішній день виконано більш ніж на 90%.

Конфедерація будівельників України вже розробила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо комплексної реконструкції кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду та винесення комерційної та промислової нерухомості», в якому також будуть передбачені умови розселення. Документ знаходиться на етапі обговорення перед винесенням до парламенту.

Ця програма може нас зацікавити, якщо буде запропоновано перспективну ділянку в центрі Києва і передбачені чіткі умови розселення мешканців хрущовок.

Building.ua


Топ-оголошення

Продам 2 комнатную квартиру в новом доме, жк Капитан, ул. Базарная/Леонтовича, 5/18, 74.2 кв.м.
Центр, Базарная ул., 2 комнаты, 74,2/-/17,6 кв.м, 5/18, 96 000$, Продам 2 комнатную квартиру в новом ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Трикімнатна квартира в дорогим ремонтом
Пушкінська, 3 кімнати, 172/-/- кв.м, 7/8, 220 000$, ЦІНА 250 000 тис.уо Продам 3 кімнатну квартиру в ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Києво-Святошинський р-н > Буча

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Житомирська обл. > Новоград-Волинський р-н > Новоград-Волинський

Сдам 2-комн. 1/5, ул. Филатова/Дом мебели
Черемушки, Филатова ул., 88, 2 комнаты, 45/30/6 кв.м, 5/5, 5 500грн/месяц, Сдам 2-комн. 1/5, ул. ...

Квартири > Здам > Одеса > Малинівський р-н

Продам 1- ком.кв. ул.Героев Крут/ул.Варненская.
Черемушки, 1 кімната, 33/18/6 кв.м, 3/5, 23 500$, Продам 1- ком.кв. ул.Героев Крут/ул.Варненская. 3/5 ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н