Вся нерухомість > Новини > "Бориспіль" будуть здавати під офіси
↑ До списку новин

"Бориспіль" будуть здавати під офіси

8 липня 2011

З 1 вересня в «Борисполі» запрацює оновлений термінал «В». У нього переїдуть всі внутрішні рейси з терміналу «А», в якому залишаться лише аеропортові офіси, а новий міжнародний термінал «D» буде остаточно відкритий тільки в кінці 2012 року - на час Євро його лише «привідкриють».

Коли ж усі пертурбації закінчаться, термінал «В» також стане офісом. Про все це нам розповів гендиректор аеропорту Антон Волов.

ОНОВЛЕНИЙ «В». В оновленому терміналі «B» добудували ще один зал очікування для пасажирів внутрішніх рейсів. Тепер його називають трансферний термінал. «Це перший в Україні трансферний термінал, - не без гордості заявив Волов. - Його використовуватимуть як перевалочний пункт пасажири, які летять внутрішніми авіалініями і пересідають на міжнародні в «Борисполі» або навпаки. Пасажирам не доведеться тепер переносити багаж з одного терміналу в іншій - все буде під одним дахом».

Також пасажирам не доведеться двічі проходити митний і паспортний контроль (якщо вони летять з Росії в Європу і пересідають в «Борисполі»). А до вересня в «В» встановлять сучасну автоматичну багажну систему, яка, як кажуть в аеропорту, виключить можливість крадіжки валіз.

КАФЕ. Вплинути на ціни в кафе і барах в аеропорту поки не зможуть. Як сказав Антон Волов, йому в спадок від колишнього керівництва дісталися всі договори на оренду кафе і ресторанів. Оскільки підприємство державне, то договори укладаються з фондом держмайна. «Але ми будемо шукати вихід, бо кава за 56 грн - це занадто дорого», - запевнив директор. Одна з умов для майбутніх орендарів аеропорту - ціни не вище, ніж в інших аеропортах або в середньому по Києву. Поки півлітрова пляшка води в аеропорту коштує 12 грн, а бутерброд - 10-12 грн.

ТАКСІ. А от з таксі, через свавілля, з яким був звільнений попередній директор аеропорту, вже майже навели порядок. Тепер і в терміналі «F» і в терміналі «В» немає нелегалів, які хапають пасажирів за руки. Існує єдине таксі, тариф - від 160 до 250 грн в залежності від того, куди ви їдете. Перед терміналами є офіційна стоянка, а в залах - диспетчерські пункти. Нелегали хоч і ходять, але вже тільки на вулиці і їх набагато менше. У керівництві аеропорту кажуть, що їх теж скоро не буде.

Проте обіцяні «шатли» (безкоштовні автобуси, що курсують між терміналами та готелем аеропорту) їздять з великими перебоями. За півгодини ми так його і не дочекалися, хоча вони повинні їздити з інтервалом 8-15 хв. Волов каже, що це питання скоро вирішать. ТЕРМІНАЛ «D». Новий термінал «D» буде здаватися в кілька етапів. Як розповів Волов, в листопаді цього року новий термінал вже буде представлений, після цього там будуть тестуватися і запускатися всі процеси. Під час чемпіонату термінал будуть приймати і відправляти рейси з європейськими вболівальниками. І вже в кінці 2012 року «D» остаточно запрацює. На думку нового гендиректора, проект міжнародного терміналу потрібно допрацьовувати, оскільки його готували ще п'ять років тому. До нього необхідно зробити дві прибудови на 36 тис. кв. м, які дозволять надалі перевести сюди все як міжнародні, так і внутрішні лінії. (Лоу-кости і чартери залишаться в «F».)

ОФІСИ. Після запуску «D» з терміналом «В» можуть повністю розпрощатися - його теж пристосують під офіси. «Це поки плани, але ми можемо побудувати« авіаційне місто» з офісами, магазинами та паркінгами. Оскільки аеропорт повинен заробляти гроші не тільки на авіаційної діяльності (вона становить 80%). Дохід від іншої позаавіаційної діяльності дозволить нам робити знижки для авіакомпаній і таким чином залучати їх, і стати більш конкурентоспроможними», - сказав Волів.

Марина Петік, газета «СЕГОДНЯ»


Топ-оголошення

Продам 1-комнатную квартиру на Академика Филатова.
Черемушки, 1 комната, 33/18/6 кв.м, 4/5, 22 000$, Продам 1-комнатную квартиру в центре Черёмушек, ...

Квартири > Продам > Одеса > Малинівський р-н

Без% продам паркомісце вул. Лейпцизька 13, Печерськ, Царське село, центр Києва
Печерськ, Лейпцизька вул., 13 кв.м, 42 000$, Без% продам паркомісце вул. Лейпцизька 13, Печерськ, ...

Гаражі. Парковки > Продам > Київ > Печерський р-н

Топ-оголошення

Продам смарт-квартиру под аренду в Аркадии
Гагаринское плато, 9, 1 комната, 27/15/6 кв.м, 5/22, 45 000$, Продам 1 комнатную квартиру, ЖК ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продаж 54.9 кв.м ул.Ревуцкого 54-Би ЖК РЕВУЦКИЙ Без %
Позняки, Ревуцкого вул. 54-Би, 1 кімната 55/18/12 кв.м 8/25, 52 500$, ЖК РЕВУЦКИЙ ул.РЕВУЦКОГО -54 ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н

Продам земельну ділянку 1, 35 га, с.Бедевля, Тячівський р-н, Закарпатська обл
1,35 га, 27 000$, Закарпатська обл., Тячівський р-н, с. Бедевля. Продається приватизована земельна ...

Земельні ділянки > Продам > Закарпатська обл. > Тячівський р-н > с. Бедевля