Вся нерухомість > Новини > Мінекономрозвитку пропонує ввести обов'язкову професійну підготовку ріелторів
↑ До списку новин

Мінекономрозвитку пропонує ввести обов'язкову професійну підготовку ріелторів

20 вересня 2012

Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило проект закону "Про особливості виробництва ріелторської діяльності", який передбачає професійну підготовку ріелторів і державний нагляд за їх діяльністю. Текст законопроекту оприлюднений на офіційному сайті Мінекономрозвитку.

Згідно із законопроектом, ріелтором може бути громадянин України або іноземець, який не має судимостей, має вищу освіту, володіє державною мовою, пройшов навчання за програмою підготовки на здійснення ріелторської діяльності або стажування протягом одного року у складі суб'єкта ріелторської діяльності та отримав його позитивну рекомендацію, який здав кваліфікаційний іспит, отримав кваліфікаційне свідоцтво ріелтора. Ріелтору забороняється працювати в ріелторській організації і одночасно здійснювати ріелторську діяльність як фізична особа - підприємець. Порушення цієї вимоги є підставою для анулювання кваліфікаційного свідоцтва ріелтора.

Професійна підготовка ріелторів здійснюється навчальними закладами, які уклали угоди про співробітництво з професійної підготовки ріелторів з центральним органом виконавчої влади, що здійснює формування державної політики у сфері економічного розвитку. Професійна підготовка ріелторів складається з програми підготовки на здійснення ріелторської діяльності та підвищення їх кваліфікації.

Згідно із законопроектом, ріелтори зобов'язані не рідше одного разу на три роки підвищувати кваліфікацію за програмою підвищення кваліфікації. Невиконання цієї вимоги є підставою для анулювання кваліфікаційного свідоцтва ріелтора.

Крім того, передбачається, що ріелтор буде отримувати кваліфікаційне свідоцтво,  яке підтверджує достатній фаховий рівень підготовки ріелтора.

Також проектом закону передбачається створення Кабміном консультативно-дорадчого органу з питань ріелторської діяльності, який і буде регулювати ріелторську діяльність.

Більш того, планується створення Державного реєстру суб'єктів ріелторської діяльності, до якого вносяться відомості про фізичних осіб, яким видані кваліфікаційні свідоцтва, і суб'єктів ріелторської діяльності.

Державне регулювання ріелторської діяльності здійснюють Кабінет міністрів. Ріелторські послуги надаються суб'єктами ріелторської діяльності виключно на підставі договору.

Зазначимо, це другий варіант законопроекту, запропонований Мінекономрозвитку. Перший варіант передбачав, що для початку професійної діяльності ріелтор повинен в обов'язковому порядку мати вищу освіту та стаж (мінімум 1 рік), а також реєстрацію в держреєстрі суб'єктів ріелторської діяльності. Реєстр буде вести Мінекономрозвитку, яке буде брати плату в три неоподатковувані мінімуми (51 грн).

РБК-Україна


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды жилья
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Полтавська обл. > Кремечуцький р-н > Кременчук

Продам 1к квартиру возле метро Лесная /10 мин.пешком/
Лесной массив, Шолом-Алейхема ул., 17-Б, 4 комнаты, 48/24/9 кв.м, 2/16, 50 000$, Большая просторная ...

Квартири > Продам > Київ > Деснянський р-н

Топ-оголошення

Зніму кімнату р-н Кирова
Зніму кімнату р-н Кирова, Ріелтор надасть послуги з здачі в аренду.продаже нерухомості, міста ...

Кімнати > Зніму > Дніпро

БЕЗ КОМИССИИ! Продажа недостроенного торгового офисного центра, фасад Елены Телиги
Сырец, Телиги ул., 2484 кв.м, 1 200 000$, БЕЗ КОМИССИИ! Продажа недостроенного торгового офисного ...

Окремі будівлі > Продам > Київ > Подільський р-н

Бунина: сдам фасадное подвальное помещение под любой вид деятельности!
Центр, Бунина ул., 33, 176 кв.м, 1 000$/месяц, Бунина / Александровский проспект, сдам подвальное ...

Сфера обслуговування > Здам > Одеса > Приморський р-н