Вся нерухомість > Новини > Орендодавці чекають
↑ До списку новин

Орендодавці чекають

9 серпня 2010

Власники столичних квартир, розраховуючи на інтерес майбутніх студентів, починають знижувати величину торгу. Виникають навіть випадки, коли підігріта попитом вартість найму двокімнатних квартир перевищує вартість оренди трикімнатних.

За даними АН SV Realty (компанії SV Development), за підсумками липня 2010 р. у Києві було здано в оренду 805 квартир, у червні ця цифра була 835 квартир. Найбільшим попитом користувалися однокімнатні квартири (48% угод), 36% припадає на двокімнатні квартири і 16% - на об'єкти з трьома кімнатами і більше. При цьому максимальна кількість угод (58%) припадає на квартири до 4,5 тис. грн на місяць. За статистикою компанії, середня вартість оренди одно-, дво- і трикімнатних квартир у Києві виросла на 4,01% і становить $493 за квартиру на місяць.

У мережі АН Real Druzi стверджують, що в липні, як і раніше, найбільш затребуваними залишалися квартири з орендними ставками, що знаходяться в діапазоні $400-599. Разом з тим виріс попит на квартири в ціновому діапазоні $600-799 (у липні такими пропозиціями цікавилося 16% клієнтів, в червні - 13%).

Найбільш популярними в липні були двокімнатні квартири економ- і бізнес-класів в Печерському, Шевченківському, Солом'янському, Оболонському та Дарницькому районах. Стабільний попит зберігався на однокімнатні квартири економ-класу на масивах Солом'янка, Лук'янівка, Дорогожичі, Шулявка, КПІ», - говорить Тетяна Левченко, керівник підрозділу оренди Real Druzi. У компанії відзначають, що за рахунок підвищення інтересу до двокімнатних квартир багато власників підвищували на них орендні ставки. Це призвело до ситуації, коли по ряду районів і класів житла середні ставки на двокімнатні квартири виявилися вищими, ніж на трикімнатні.

«У липні поточного року, в порівнянні з червнем, кількість угод з оренди об'єктів житлової нерухомості в Києві, в компанії First Realty Group (АН «Благовіст» і АН "Park Lane"), збільшилося на 6,5% і склало 376. У той же час у порівнянні з аналогічним періодом 2009 р. кількість угод з оренди збільшилася на 18,6%», - повідомила генеральний директор АН «Благовіст» Ірина Луханіна. За її словами, мінімальна ставка оренди однокімнатної квартири економ-класу нині становить 2400 грн, а в середньому - 3000 грн. «На сьогоднішній день ціни на житло стабільні, і в найближчі пару місяців істотних змін ми не очікуємо. У серпні чекаємо збільшення кількості угод, в першу чергу в економ-сегменті (до $1 тис.) на 10-12% за рахунок приїзду до столиці абітурієнтів», - зазначає пані Луханіна.

У серпні активність на ринку оренди збільшиться і її пік припаде на останні тижні місяця. Можлива ситуація, коли попит на найпопулярніші типи квартир буде перевищувати існуюче їх пропозицію. «Попит на всі класи, найімовірніше, зросте. Найбільш затребуваними будуть залишатися одно- і двокімнатні квартири економ-класу, у тому числі розташовані на масивах, близьких до великих вузів», - прогнозують в Real Druzi.

Ніна Міщенко, Экономические известия


Топ-оголошення

Продам 2-хком.кв. Французький бульвар/ЖК "Гринвуд".
Аркадия, 2 кімнати 74/20/35 кв.м 10/16, 185 000$, Продам 2-хком.кв. Французький бульвар/ЖК "Гринвуд". ...

Квартири > Продам > Одеса > Приморський р-н

Продам новий будинок ул.Дачная/вул. Ялинкова.
Центр, 5 і більш за кімнати, 380 кв.м, 5,3 соток 550 000$, Продам новий будинок ул.Дачная / ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеса > Приморський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) -Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Івано-Франківська обл. > Снятинський р-н > Снятин

Продам офіс 82 м.кв., 4/8, пр.Пушкина
Пушкіна просп., 82 кв.м 85 000$, Продам офіс 82 м.кв., 4/8, пр.Пушкина кут ул.Юрия Савченко. ...

Офісні приміщення > Продам > Дніпро > Чечелівський р-н

Светлое, дачный массив продам модульный домик с удобствами, участком 6 соток.
Дачи, 1 кімната, 20 кв.м, 6 соток, 5 500$, Светлое, Новые дачи, предлагаю к продаже участок 6 соток с ...

Будинки. Котеджі. Дачі > Продам > Одеська обл. > Лиманський р-н > светлое