Вся нерухомість > Новини > Біля «Олімпійського» будуть будувати офісні центри або житлові комплекси
↑ До списку новин

Біля «Олімпійського» будуть будувати офісні центри або житлові комплекси

21 жовтня 2011

Будівельні роботи, які ведуться або будуть проводитися в районі НСК «Олімпійський», не прив'язані ані до самого комплексу, ані до Євро-2012.

Вони обумовлені скоріше звичайною ринковою кон'юнктурою. Так прокоментував провідний фахівець консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький заяви про можливу активізацію забудови в районі Олімпійського у зв'язку з відкриттям комплексу.

За словами експерта, в районі «Олімпійського» періодично зносять старі об'єкти і зводять на їх місці новобудови. "Я б не прив'язувався до «Олімпійського». Те, що зараз нові готелі будуються, це зрозуміло, до Євро. Але житло, воно все життя будувалося. Навколо "Олімпійського" є маса старих будівель, ще царського періоду, які знаходяться в незадовільному стані, їх періодично зносять", - сказав експерт.

Якщо говорити про профіль нових об'єктів у цьому районі, це можуть бути житлові будови або офісні центри. "Ближче до Палацу «Україна» та Володимирського ринку є багато місць, де в принципі добре стануть житлові комплекси. Там є досить багато об'єктів, які вже реконструкції не підлягають. І, швидше за все, там будуть житлові комплекси. Але безпосередньо та частина, яка ближче до Хрещатика, там на порожніх місцях будуть з'являтися бізнес-центри або житлово-офісні комплекси", - зазначив фахівець.

Набагато рідше, за його словами, в таких районах будуються торгові центри, тому що зводити їх у центрі столиці не вигідно. По-перше, їх площа буде маленькою, а по-друге, зараз користуються популярністю "кільцеві" торгові центри, як, наприклад, «Караван» або «Дрім Таун». Вони набагато більше за площею, а якість товарів в них не поступається центральним ТЦ, сказав Сергій Костецький.

"Торговельні центри, в основному, йдуть максимум триповерхові. І це будівництво нерентабельне на дуже дорогому шматку землі. Тому якщо торговельні приміщення і є, то, в основному, в бізнес-центрах. Вони йдуть з першого по другий поверх, по третій. Далі - просто бізнес-приміщення", - пояснив він.

Сергій Костецький додав, що на самому «Олімпійському» однозначно буде розташована і зона торгівлі, і зона розваг. "На «Олімпійському» є приміщення, які призначені під різні комерційні об'єкти: ресторани, торгівлю. Тобто там вони однозначно будуть", - переконаний він.

Нагадаємо, на думку фахівців проектної групи «Архіматика», після реконструкції 1,5 км зони біля НСК «Олімпійський» центр міста став ще більш привабливим для забудовників. У майбутньому в цій частині Києва можуть з'явитися нові об'єкти нерухомості.

Нагадаємо також, що 8 жовтня в Києві відбулася урочиста церемонія відкриття реконструйованого НСК «Олімпійський» - арени, на якій наступного року відбудеться фінальний матч чемпіонату Європи з футболу. Весь будівельний процес тривав неповних три роки: з 1 грудня 2008-го по 8 жовтня 2011-го.

Приблизна вартість реконструкції склала більше чотирьох мільярдів гривень. Крім того, 104 мільйона гривень витратили на благоустрій Троїцької площі біля стадіону і 402 мільйони гривень на облагороджування 1,5-кілометрової зони навколо стадіону.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

Продам ділянку 2 га під будівництво в Березівці 17 км. від Києва по Житомирській трасі живописне місце
200 соток 195 000$, Київська область Макаровский район з.Березівка, 19 км. від КП по Житомирській ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Макарівський р-н > Березівка

Продам участок Большая Бугаевка, 10сот
10 соток, 7 500$, Продам участок Большая Бугаевка, 10сот. Данный участок отлично подходит для ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Васильківський р-н > Велика Бугаївка

Топ-оголошення

Оренда машиномісця в паркінгу біля метро Лівобережна
Левобережный массив, Окипной ул., 10 кв.м, 1 800грн/месяц, Пропонується в оренду машиномісце в ...

Гаражі. Парковки > Здам > Київ > Дніпровський р-н

Деревообробний цех на Позняках.
Позняки, Здолбуновская вул., 250 кв.м, 40 000 грн./місяць, Здаємо приміщення 250 кв.м. під майстерню ...

Виробничі приміщення > Здам > Київ > Дарницький р-н

Продаж 2кім.(63.15 м2) вул.Б.Гмирі, ЖК Патріотика, Богуслав
Позняки, Гмирі вул., 20, 2 кімнати, 64/32/12 кв.м, 7/25, 52 500$, Без комісії! Продаю двокімнатну ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н