Вся нерухомість > Новини > Інвестувати в житло краще через форвардні контракти – експерти
↑ До списку новин

Інвестувати в житло краще через форвардні контракти – експерти

6 серпня 2012

На сьогоднішній день форвардні контракти є найбільш надійним способом фінансування проектів житлового будівництва. До такої думки прийшли учасники інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net - Олексій Петрашко, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, та Наталія Доценко-Білоус, адвокат ЮФ "Василь Кісіль і Партнери".

Ключовим критерієм вибору форвардного контракту як інструменту продажу майбутньої нерухомості експерти називають забезпечення максимальних гарантій покупцям. Інвестору забезпечується виняткове і переважне право на придбання квартири за договором купівлі-продажу майнових прав, що дозволяє виключити ризики подвійних продажів, а також нівелювати ризики, пов'язані з іншим використанням відчуженої нерухомості (як наприклад, це часто відбувається з цільовими облігаціями - паралельна іпотека на продану нерухомість).

Перераховані ризики усуваються при використанні форвардних контрактів навіть у випадках, коли інвестори мають розстрочку і не завершили розрахунки за договором купівлі-продажу майнових прав. Звернення форвардних контрактів здійснюється на товарній біржі "УМВБ", яка забезпечує контроль за угодами і веде облік прав власності на форвардні контракти.

Біржовий механізм продажів дозволяє збалансувати інтереси кожного з учасників угод. Покупець стає первинним власником за фактом здійснення розрахунків на підставі договору купівлі-продажу майнових прав на квартиру. Саме на покупця проводиться оформлення свідоцтва на право власності на квартиру - першого правовстановлюючого документа, що дозволяє запобігти тимчасових втрат, які могли б виникнути у зв'язку з початковим оформленням права власності на замовника і подальшим обміном квартири на користь інвестора. Більш того, у зв'язку з первинним оформленням права власності на квартири на інвесторів при використанні форвардних контрактів, вдається запобігти витрат покупців на нотаріальне посвідчення угод (економія витрат у сумі 1% від вартості угоди).

Прямі відносини між покупцем і замовником, що виникають на підставі договору купівлі-продажу майнових прав на квартиру, дозволяють виключити з цих стосунків проблемні довгострокові інструменти, які мають грошовий характер - цільові облігації, додали учасники конференції.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ


Топ-оголошення

ТЕРМІНОВО продам 2-х кімнатну квартиру, на Леваневському
Леваневського, 2 кімнати, 53/30/9 кв.м, 7/9, 47 000$, ТЕРМІНОВО продам 2-х кімнатну квартиру, на ...

Квартири > Продам > Київська обл. > Білоцерківський р-н > Біла Церква

Складські та торгові приміщення
Запорізьке шосе, 500 кв.м, 100грн/кв.м/місяць, Надам в оренду складські та торгові приміщення в ...

Складські приміщення > Здам > Дніпро > Шевченківський р-н

Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)-
15 кв.м, 2/9, 1 500грн/месяц, Сдам жилье -в м, Днiпро, (Днепропетровск) - Варианты аренды жилья по ...

Кімнати > Здам > Вінницька обл. > Іллінецький р-н > Іллінці

Продаж місця в підземному паркінгу Скай Сіті
Черемушки, Варненська вул., 14 кв.м, 22 500$, Продаж паркомісця в підземному паркінгу в ЖК Скай Сіті. ...

Гаражі. Парковки > Продам > Одеса > Київський р-н

Продается 64 кв.м ул.Б.Гмыри ж/б 20 Богуслав
Позняки, Гмыри ул., 20, 2 комнаты, 64/31/11 кв.м, 10/25, 31 000$, м.Позняки, ЖК Патриотика, ...

Квартири > Продам > Київ > Дарницький р-н