Вся нерухомість > Новини > У Києві стрімко зростає кількість недобудов
↑ До списку новин

У Києві стрімко зростає кількість недобудов

10 липня 2014

Кількість призупинених житлових будівництв у Києві збільшилася майже втричі за другий квартал 2014 р. - з 24 до 68 об'єктів.

Про це повідомила «Вестям» маркетолог компанії «Соцмарт» Мирослава Рекун.

Найчастіше будівництва зупинялися через непросту політичну та економічну ситуацію в країні і проблеми, що виникли через це у будівельних компаній. «Таке пояснення приблизно у 50% нинішніх заморозок», - зазначила Рекун.

Таку причину, як зниження попиту з боку населення, експерти ставлять на друге місце, хоча теж вважають значимою. «У Києві попит на нове житло просів практично вдвічі, а в його передмісті - приблизно на третину. Ситуація на ринку непроста», - зазначив у розмові з «Вестями» керуючий директор ARPA Real Estate Михайло Артюхов.

Наймасштабніший з припинених проектів - ЖК «Республіка», де на 100 га землі повинно було протягом декількох років з'явитися 15 тис. квартир. На момент зупинки в квітні роботи велися по чотирьох будинках (100 тис. кв. м житла), каркаси трьох з них були практично готові. «Ще в січні думалося, що в червні буде відкрито відділ продажів квартир в цьому житловому комплексі. Але в даній політичній та економічній ситуації починати реалізацію такого масштабного проекту просто нелогічно. Було вирішено законсервувати об'єкт, - зізналася «Вестям» керівник відділу комерціалізації інвестора проекту Respublika Олена Кравцова. - Коли знову запустимо будівництво - залежатиме від стабілізації ситуації в країні».

Інші амбітні об'єкти теж не починають продаж, навіть якщо дотримуються графіку будівництва. Наприклад, в компанії GEOS, яка зводить житловий комплекс класу преміум Skyline на Печерську, не готові назвати ні дату початку продажів, ні орієнтовну ціну. «Все йде за планом інвестора-іноземця, він почне збір заявок на покупку не раніше ніж за півроку до введення об'єкта в експлуатацію», - повідомили «Вестям» в прес-службі GEOS.

У Tetris Hall (КАН), термін здачі якого запланований на кінець 2014-го, теж не починали продажі, хоча роботи йдуть активно. «Зацікавлені є, десь 40 заявок, але вирішено до закінчення будівництва продажі не відкривати», - сказав нам керівник департаменту реклами і маркетингу ЖК Tetris Hall (КАН) Олександр Немтирєв.

Така «неквапливість» у старті продажів пов'язана з тим, що інвестори прораховують варіанти максимально швидкого повернення вкладень. «Ціна буде визначатися остаточно вже після введення об'єктів в експлуатацію. Може бути навіть буде обраний варіант не продажу всіх квартир, а здачі частини їх в оренду», - припускає Михайло Артюхов. Проте, за його прогнозами, число зупинених об'єктів ще збільшиться. «Десь на 40% з них вже прийняли рішення або на стадії узгодження рішення про зупинення будівництва», - сказав Артюхов. За прогнозами експертів, до кінця літа кількість «заморожених» будівництв в Києві зросте з 68 до 100.

Оксана Гришина, «Вести»


Топ-оголошення

Сдам жилье в Днепропетровске -(Днепре)- Варианты аренды
2 000грн/месяц, Сдам жилье -в г, Днiпро, (Днепропетровск) по срокам от недели -месяца, длительно- ...

Кімнати > Здам > Житомирська обл. > Черняхівський р-н > Черняхів

Продажа 2-к квартиры по ул. Карбышева 22 (Ирины Бекешкиной) Без %
Воскресенка, 2 комнаты, 47/38/8 кв.м, 4/5, 47 500$, Днепровский район, ул Генерала Карбышева 22 (ул. ...

Квартири > Продам > Київ > Дніпровський р-н

Топ-оголошення

Аренда офиса в БЦ, офис 175 кв.м., Глубочицкая (свободная планировка)
Лук'янівка, 175 кв.м, 300грн/кв.м/місяць, Без комиссии. Аренда офиса в новом БЦ, улица Глубочицкая ...

Офісні приміщення > Здам > Київ > Шевченківський р-н

Продам ділянку біля лісу
Польова, 146 соток 120 000$, Блиставица 146 сотки приватизовані під будівництво, премыкает до лісу з ...

Земельні ділянки > Продам > Київська обл. > Бородянський р-н > Блиставица

комнаты =без хозяев=не дорого Милославская-нов.дом.троещина
Троещина, 1, 2 500грн/месяц, Комнаты БЕЗ ХОЗЯЕВ 1комната -2500гр другая, 3000гр. ул. Милославская 47 ...

Кімнати > Здам > Київ > Деснянський р-н